Peuter & Kleuter (3 - 6 jaar)

Vanaf de geboorte stond de extreem snelle groei en de verzorging van het kind centraal. Vanaf de peutertijd begint het echte opvoeden. Het kind leert zijn wereld steeds beter kennen en begrijpen. Kinderen ontdekken dat zij zelf beslissingen kunnen nemen en dingen kunnen beïnvloeden. Ook gaan ze grenzen ontdekken en krijgen zij een eigen wil.

 

kleuterTijdens de peuter- en kleutertijd leert het kind veel nieuwe dingen. Het kind zal zindelijk worden en vrienden maken. Maar ook komen kinderen in aanraking met teleurstellingen en ruzies. Vanaf 4 jaar gaat het kind voor het eerst naar school. De wereld van het kind wordt steeds groter en het kind is niet langer volledig afhankelijk van zijn opvoeders.

 

Tijdens al deze ontwikkelingen heeft een kind grote behoefte aan de veiligheid, warmte, verzorging en liefde van zijn opvoeders. Vanuit deze veilige basis kan het kind zich verder ontwikkelen en ontplooien.

 

Op deze website worden alle belangrijkste fases die zich voordoen tijdens de peuter- en kleutertijd besproken. Opvoeders kunnen alles lezen over de ontwikkeling van de peuter/kleuter en krijgen hierbij handige tips. In het linkermenu staan alle onderwerpen die van belang zijn bij de opvoeding en ontwikkeling tijdens de peuter- en kleutertijd.

 

contact

Vragen & Contact

Heb je een vraag die niet wordt beantwoord? Stel hem dan via het contactformulier. Opvoedinfo.nl helpt graag bij alle vragen..!

 

 

FacebookTwitterHyvesLinkedin