Selecteer een pagina

Een autostoeltje is een van de belangrijkste aankopen die je als nieuwe ouder zult doen. Om jou te helpen de best mogelijke beslising te maken worden er drie keer per jaar nieuwe autostoeltjes samengesteld. Deze ondergaan praktische tests zodat ouders de beste en veiligste autostoeltjes van het jaar kunnen vinden. Bij de tests wordt er rekening gehouden met het gebruiksgemak van de stoel, de flexibiliteit, het gewicht van de baby’s en hun lengtebereik, de autogrootte en het wandelwagentype.

Al de functies worden getest en de autostoelen worden in meerdere voertuigen geplaatst. Ook worden al de handleidingen doorgenomen en worden de meningen van verschillende ouders verzameld. Deze ouders zijn betrokken bij het testprogramma. Dit jaar zijn er ongeveer 12 goede autostoelen getest. Dit zijn alleen stoelen geweest met achterwaarts gerichte zitplaatsen. Ook kun je de beoordelingen bekijken van de beste converteerbare autoestoelen en stoelverhogers voor het jaar. Voor meer informatie over de praktijktests voor autostoeltjes voor baby’s kun je het volgend artikel lezen.

 

Hier zijn de beste autostoeltjes van 2020

Britax B-Safe 35 Ultra baby-autostoeltje

De Britax B-Safe 35 beschikt over Cool Flow stof. Er is een reden dat het Britax B-Safe autostoeltje dit jaar het best verkopende autostoeltje op de markt is. Ouders zijn namelijk dol op de veiligheidsreputatie van Britax, deze wordt niet zomaar verslagen door andere stoeltjes. De B-Safe 35 wordt geleverd met een stoelbasis die je in de auto kunt bevestigen en ook weer los kunt maken. Je kunt gebruik maken van een vergrendelingssysteem of van de conventionele veiligheidsgordel. De Britax B-Safe is gemaakt in Amerika en moeders houden van de vorm en de pasvrom van deze stoelen. De modellen van Britax verrichten heel goed werk en ondersteunen zelfs zeer kleine baby’s met behulp van de meegeleverde kussen. Naarmate de baby groeit, kun je de body van de autostoel en de hoofdkussen verwijderen om je baby een beetje meer ruimte te geven. De autostoel beschikt ook over eenvoudig aan te passen hoofdbeschermingskussens, een gewichtslimiet van 35 pond, twee kruisriemposities en meerdere schouderriemposities voor een opgroeiende baby. Het is mogelijk om voor baby’s van verschillende grootte aanpassingen in de autostoel aan te brengen. De B-Safe 35 heeft in vergelijking met andere autostoelen handige functies. De B-safe Ultra voegt een Europees riempad en de optie Cool Flow-stof toe. Met de gordelgeleider in Europese stijl kun je de stoel vastzetten zonder dat je de basis veiligheidsgordels van het voertuig hoeft te gebruiken. Deze functie is handig voor mensen die hun geld niet willen uitgeven aan een andere basis of ouders met meer dan een auto of als je op reis gaat met de autostoel. Op die manier hoef je de basis niet mee te nemen.De Cool Flow-stof is geweldig en biedt extra ventilatie voor de warmere maanden om een ​​zweterige rug en ongemak te voorkomen. Je betaalt een beetje meer voor de Ultra babyautostoel maar het is het geld waard.

Met al die verschillende functies betekent dat dat deze autostoel  ongeveer 20 pond weegt. Dit kan voor sommige ouders behoorlijk zwaar zijn. Alle drie  B-Safe-versies maken gebruik van de Britax SafeCell-technologie. Dit is een zijdelingse botsingsbescherming dat bestaat uit een combinatie van een met staal versterkt frame en EPS energieabsorberend schuim. Deze veiligheidsvoorzieningen onderscheiden deze stoel van andere babystoelen en is het gewicht dan ook waard.  Ten opzichte van de Chicco-autostoelen hebben de B-Safe Elite en Ultra een iets plusher en premium-achtige stof. Met een nat doekje is deze stof heel makkelijk te reinigen en is het verwijderbaar zodat je het kunt wassen in de wasmachine. De B-Safe heeft ook hetzelfde gewicht (35 pond) als de Chicco Fit2, maar een lagere maximale babyhoogte.

De B-Safe kan een beetje krap in de schouder zijn voor grotere baby’s, vooral nadat ze ongeveer 10-12 maanden oud zijn. Dit is dan ook de enige echte beperking van dit Britax-autostoeltje. Echter heeft dit geen invloed op een baby van een relatief normale grootte. Een laatste punt is dat de B-Safe overkapping groter is en een baby echt bedekt tijdens felle zon, regen, sneeuw of gewoon voor privacy en tijdens een dutje. De B-Safe wordt in de VS gemaakt door een bedrijf met een uitstekende reputatie op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Dit bedrijf maakt onder meer autostoeltjes voor kinderen, converteerbare autostoeltjes en stoelverhogers voor peuters. Als bonus komt het in verschillende kleuren/ patronen. Het is wel aan de dure kant maar de kwaliteit, functies en veiligheidsreputatie zijn de kosten meer dan waard. Het is absoluut een van de beste autostoeltjes die dit jaar beschikbaar is en daarom waardig is om op deze lijst te staan.

 

Chicco Fit2 autostoeltje

De Chicco Fit 2 kost ongeveer $280,- en komt in verschillende kleuropties. Deze Chicco autostoel is een nieuw model en heeft de praktijktest heel goed doorstaan. Het hoort daarom op deze lijst te staan. Het is een heel goed voorbeeld van wat een autostoel allemaal moet hebben, denk hierbij aan veiligheid, duurzaamheid, veelzijdig en de hoogwaardig van een autostoel. De Chicco Fit2 heeft alles wat ouders van een kwalitatief hoogwaardig baby-autozitje verwachten. Het beschikt over onderste en bovenste baby-inzetstukken, een verstelbaar schouderharnas en hoofdsteun, twee kruisgespposities, EPS energieabsorberend schuim en zijdelingse impactbescherming. Ook heeft het vergrendelingen op de basis, een grote en verwijderbare luifel, bellenniveau-indicatoren, premium LATCH-connectoren en een afneembare  wasbare stoelbekleding. De Chicco Fit2 heeft  twee unieke naar achteren gerichte posities. Bij de eerste positie kunnen baby’s tot ongeveer 12 maanden achterover leunen. De tweede positie is een beetje meer rechtop met wat meer beenruimte. De tweede positie is dus ontworpen voor peuters.

De Fit2 heeft een anti-rebound-balk die is ingebouwd in de basis. Deze is er om rotatiekrachten bij een ongeval te verminderen. Ook heeft de Fit2 meer aanpassingen aan het schouderharnas en de gesp van het kruis is zodanig gemaakt om zich aan te passen aan  groeiende baby’s. De hoogte van de schouderriem is ook instelbaar zonder dat je deze opnieuw hoeft in te rijgen. De Chicco Fit2 ondersteunt een gewicht van  maximaal 35 pond. De Fit2 is gemaakt van stof die heel zacht is en gemaakt is van hoge kwaliteit. Ook is de overkapping iets groter in vergelijking met ander autostoeltjes. De Fit2 is gemaakt in Italië. Omdat het tot een hoger gewicht ondersteunt is het ook een beetje zwaarder en komt het op 11 pond zonder de basis. Met de  Fit2 krijg je werkelijk een uitstekend autostoeltje, hoewel de Fit2 beter geschikt is voor ouders die wat meer willen uitgeven voor extra gemak en veiligheidsvoorzieningen. Tijdens het testen is wel gebleken dat het iets zwaarder is dan de B-Safe. Ten tweede zijn de bovenste schouder- en hoofdruimte een beetje smal. Gelukkig speelt het bovenste inzetstuk voor de baby hierop in. Het is vermeldenswaard dat het niet zo smal in de schouders en heupen is als de B-Safe 35. Over het algemeen is dit een fantastische nieuwe toevoeging aan deze lijst.

Chicco KeyFit30 autostoeltje

De prijs van de Chicco KeyFit30 is afhankelijk van de kleur- en patroonopties. De Chicco KeyFit wordt geleverd met een basis die aan je auto kan worden bevestigd met behulp van het vergrendelingssysteem of de conventionele veiligheidsgordel. Het bevestigen en losmaken van deze stoel is iets eenvoudiger  dan de meeste anderen. Het is dus gemakkelijk om te verplaatsen en weegt slechts 16 pond. Dat betekent niet dat de stoel niet veilig is. Andere kinderautostoeltjes kunnen zwaarder zijn omdat ze ofwel wat extra veiligheidstechnologie hebben of ze ondersteunen iets zwaardere baby’s. Uit noodzaak zijn zulke autostoelen dan groter en zwaarder.  De stoelen van  Chicco zijn ook heel veilig om te gebruiken. De KeyFit30 beschikt over premium LATCH-connectoren, EPS energieabsorberend schuim en Ride Right-bellenniveau-indicatoren. Deze zorgen ervoor dat je de autostoel  goed kunt installaren.  De vorm en pasvorm van dit autostoeltje zijn erg goed en de zachte stoffen en bekleding zijn een grote pluspunt. Met het baby-inzetstuk kan het zeer kleine baby’s tot 4 pond ondersteunen.

In tegenstelling tot de Fit2 die baby’s tot 35 pond en ongeveer 2 jaar oud kan ondersteunen, is de KeyFit 30 beter voor baby’s tot ongeveer 1 jaar oud of 30 pond. Het is dus een geweldige stoel om te gebruiken tijdens het eerste jaar, dat is het moment waarop je je baby in de stoel wilt kunnen dragen. Na het eerste jaar is het een goed moment om te upgraden naar een converteerbare autostoel. Hoewel het Chicco KeyFit baby-autostoeltje meerdere schouderriemposities heeft, heeft het slechts één kruisingspositie heeft. De schouderbanden zijn niet verstelbaar zonder opnieuw te rijgen. Deze schouderbanden zijn een beetje breder en daarom niet gevoelig als het wordt gedraaid. De kap is echter veel kleiner in vergelijking met andere autostoelen, waardoor het moeilijker is om de baby volledig te bedekken. Dit was een van de  nadelen van de Chicco. Ouders gebruiken een overkapping vaak voor zonnige dagen, voor dutjes en voor regen of sneeuw. Het gaat goed totdat je meer van het lichaam van je baby tegen de regen wilt bedekken. Over het algemeen is dit een van de beste kinderautostoeltjes die momenteel op de markt is. Tegen een redelijke prijs krijg je een stevige en veilige autostoel. En de kleur van het Magic-autostoeltje is momenteel erg populair, hoewel er verschillende kleuren zijn om uit te kiezen.

 

Peg Perego PV 4/35 baby-autozitje

De Peg Perego PV 4/35 kost ongeveer $ 300, maar sommige kleur- en patroonopties zijn duurder  dan andere. Peg Perego werd meer dan 60 jaar geleden opgericht in Italië toen oprichter Giuseppe Perego gemotiveerd was om de beste kinderwagen van die tijd te maken. Die was gemaakt van rubberen materialen in plaats van rieten en plaatwerk. Inmiddels is Peg Perego een wereldwijd en gerespecteerd merk geworden voor het creëren van veilige, duurzame, betrouwbare en comfortabele babyproducten. Er zijn verschillende unieke functies voor deze Peg Perego die het tot een van de beste autostoeltjes voor kinderen van het jaar maken. Het beschikt over verstelbare zijvulling die geschikt is voor een groeiende baby, een comfortabel handvat, voldoende vulling voor zelfs kleine baby’s, een zachte fresco jersey ademende doek en een in hoogte verstelbaar 5-punts harnas. Ook heeft het een ruime luifel, EPS energieabsorberend schuim en het wordt gemaakt in Italië. Het is ook een van de zeldzame autostoelen met de anti-rebound-veiligheidsbeugel aan de voorzijde die nu standaard is in Europa, maar nog niet verplicht in de VS.

De Peg Perego PV 4/35 heeft een 32 “hoogtelimiet voor baby’s. Als je het in handen krijgt zie je meteen de vloeiende lijnen, moderne patronen, kwaliteitsstikwerk langs de randen en de stof en vulling zijn allemaal van kwaliteit. Je zult  dus begrijpen waarom ouders bereid zijn om een ​​premium te betalen voor deze stoel. Een deel van de stoelbekleding ziet eruit alsof het met de hand is gemaakt door een Italiaanse ontwerper. Dit geeft een leuke touch aan de stoel. Samen met de basis weegt deze stoel iets zwaarder dan 10 pond. Enkele kleine minpunten met dit autostoeltje is, dat het niet echt comfortabel is om te dragen. De kap gaat namelijk tegen het handvat open. De enige redelijke optie is om hem te dragen met de kap ingetrokken. Ten slotte heeft het geen met staal versterkt frame zoals de B-Safe. Over het algemeen is dit een geweldige autostoel met enkele kleine nadelen ten opzichte van de andere autostoeltjes. Het staat op de lijst van  beste autostoelen aangezien het is gemaakt van algehele hoge kwaliteit, geweldige stijl en veelzijdig is.

UppaBaby Mesa baby-autozitje

De UppaBaby Mesa is een iets duurdere optie dan de meeste andere autostoeltjes, maar er zijn een aantal geweldige functies en de veiligheidsreputatie die het de moeite waard maken. Het is een van de gemakkelijkste te installeren en te gebruiken autostoeltjes.  Dit is om drie primaire redenen. Ten eerste maakt het gebruik van een geweldig automatisch aandraaiend LATCH-systeem met een handige indicator om aan te geven wanneer de basis volledig aan de stoel is bevestigd. Gebruik je de riemen van het voertuig,  dan heeft deze wel een vergrendeling. Ten tweede  heeft het een 4-standen voet die helpt om de basis correct in de auto te plaatsen. Ten derde kunnen de hoofdsteun en schouderbanden eenvoudig worden aangepast tussen vijf hoogteposities zonder opnieuw in te rijgen. Er zijn ook veel leuke comfortfactoren met deze stoel. De stoel heeft een mooie pluche dubbellaags zijdelingse botsbescherming.  Volgens UppaBaby presteert  dit tot 4 keer beter dan bij zijwaartse botsingen. Om de impact bij een ongeval te absorberen maakt de stoel ook gebruik van energieabsorberend EPS-schuim. Een baby-inzetstuk wordt meegeleverd voor baby’s tot 4 pond en de stoel gaat tot een gewicht van 35 pond. Dat is een vrij typische lengte en gewichtscapaciteit voor een babyzitje. Als  een baby minder dan 10 pond weegt zijn er veel gemaks- en veiligheidsfuncties waardoor het gewicht van de stoel helemaal  groot probleem is. Het is ook niet zo breed en je kunt zelfs  drie autostoelen op een rij te plaatsen, omdat de onderkant van de basis  erg smal is. De LATCH en gespen passen ook dicht bij elkaar. De borstgesp is makkelijk om te gebruiken en je kunt de schouderriem gemakkelijk aanpassen met de knop aan de voorkant. Wel moetje twee handen gebruiken om het stuur aan te passen en de kap is niet zo groot. In vergelijking met andere autostoeltjes is de stof niet vrij zacht of ademend en sommige van de testbaby’s hadden consequent zweterige ruggen bij het gebruik van deze stoel. Wol is zeer goed ademend genoeg, dus het zou moeten helpen met de zweterige problemen. Ook is hier geen staalversterkt frame met de UppaBaby Mesa en het is gemaakt in China. Over het algemeen is dit toch een goede autostoeltje verkrijgbaar op de markt.

 

Maxi Cosi Mico Max Plus 30 autostoeltje

Maxi Cosi is constant bezig met het verbeteren van hun autostoelen. Deze Maxi Cosi is echt een schattig autostoeltje vervaardigd met  heel zachte stof. De Maxi Cosi autostoeltjes zien er niet alleen geweldig uit, ze zijn zeker een van de leukste en meest comfortabele autostoeltjes op de lijst. De zachte stoffen zijn niet alleen comfortabel voor de baby, maar ook voor de ouders. Dit baby-autostoeltje ondersteunt baby’s van 4 tot 30 pond. Het onderste inzetstuk voor baby’s moet worden gebruikt voor baby’s met een gewicht van 4-5 pond. Een geweldige specificatie van dit autostoeltje is dat het hoogtebereik tot 32 “lang is, zonder de hogere gewichtslimiet te hebben. Deze Maxi Cosi is ook licht van gewicht en dus makkelijk voor de ouders om mee te nemen of te verplaatsen.

De Maxi Cosi beschikt over een afneembare luifel en maakt gebruik van  opgeblazen luchtbeschermingskussens. Ook beschikt het over  EPP energie-absorberend schuim. De stof van de Plus 30 is makkelijk om schoon te vegen en je kunt het ook verwijderen voor de wasmachine. De kap bedekt een goed deel van de baby en heeft zelfs een MaxShade. Dit is een luifeluitbreiding met ritssluiting verlengt met gaaszijden  voor verbeterde ventilatie. De Plus  heeft een denimachtige stof van hoge kwaliteit die zelfafvoerend is en een goed ademend vermogen biedt om zwetende ruggen te voorkomen. Ten tweede gebruikt de Plus een laadpoot in plaats van een anti-rebound-balk. De laadpoot strekt zich uit vanaf de achterkant van de basis en duwt naar beneden op de vloer van het voertuig. Dit in tegenstelling tot de anti-rebound-balk, die omhoog duwt tegen de rugleuning van de achterbank. Dit betekent dat de Max Plus de verhoogde veiligheid behoudt in het geval van een ongeval.

De Max plus heeft een  zachte vulling op het harnas en de kruisgesp en de gesp kun je naar voren klappen wanneer deze wordt losgemaakt. Zo zit het niet in de weg wanneer je de baby in de stoel plaatst. Een ander voordeel is dat de autostoel kan worden geïnstalleerd met of zonder de basis en dat de basis zelf veiligheidsgordelvergrendelingen gebruikt voor een veilige installatie. De laadpoot is super eenvoudig te gebruiken en de basis heeft drie verstelbare instellingen. De supergrote kap is geweldig en de hoes kan eenvoudig worden verwijderd en opnieuw worden geïnstalleerd om te worden gewassen.

Deze Maxi Cosi voelt erg solide aan  en kan goed worden geconstrueerd. Ten eerste is de kap mooi en groot, maar hij opent niet echt in een strakke positie en heeft de neiging om wat speling en rimpels erin te hebben  Ten tweede interfereren de kap en draaggreep elkaar te veel. Plaats je de autostoel op de basis en draai je de luifel dan wordt de hendel omhoog geduwd tegen de luifel. Deze vergrendelt ook niet helemaal op zijn plaats. Dit kan na een tijd wel frusterend zijn. Om de draaggreep aan te passen moet je tegelijkertijd op twee knoppen drukken. Ten derde zijn er gigantische waarschuwingslabels op het bovenste kussen die precies zijn waar het hoofd en het gezicht van je baby zullen rusten tijdens dutjes. In plaats dat je baby lekker zacht tegen het stof aan ligt, ligt hij tegen de plastic labels aan. Dit betekent dat in plaats van het gezicht van je baby tegen de gezellige stof staat, het tegen de plastic labels is. Dat was een vreemde ontwerpkeuze. Ten slotte is de stoel  niet versterkt  met een  stalen frame.

 

Nuna Pipa autostoeltje

Dit is een stijlvol, eenvoudig, verfijnd autostoeltje gemaakt door Nuna International, een boetiekbedrijf voor babyartikelen gevestigd in Amsterdam. Ze hebben een Europese stijl en maken producten met veiligheidskenmerken die heel gebruikelijk zijn in de EU, maar relatief zeldzaam in de VS. De Nuna Pipa-stoel wordt gemaakt in China en kan behoorlijk moeilijk te vinden zijn. Het is over het algemeen verkrijgbaar bij Nordstrom en een paar andere high-end warenhuizen. Dit autostoeltje heeft superzachte en hoogwaardige materialen met micro gebreide stoffen, zachte en dikke vulling waar het het meest nodig is. Ook beschikt het zelfs over een baldakijn met een handige “dream drape” extensie die in feite de hele baby bedekt om tegen de zon te beschermen. Het ondersteunt baby’s vanaf  5 kilo met het meegeleverde baby-inzetstuk, waardoor het een ideaal autostoeltje is voor premature baby’s.  De basis weegt ongeveer 14 pond, maar niemand loopt rond met de stoel aan de basis bevestigd.

Dit is een van de veiligste autostoeltjes op de markt. Ten eerste heeft de  basis een 5-punts harnas, maar het heeft ook een zijdelingse impactbescherming en EPS energieabsorberend schuim. Ten tweede bevat het een stabiliteitspoot die heel gebruikelijk is in de EU. De stabiliteitspoot wordt aan de achterkant van de stoel bevestigd en reikt tot op de vloer van uw auto. Het beperkt rotatiekrachten door impact te absorberen in  geval van een crash.Installatie van de autostoel is heel makkelijk met behulp van de eenvoudige LATCH-connectoren. De LATCH-installatieconnectoren op deze stoel zijn stijf en zijn aan de basis bevestigd. Gebruik hierbij de veiligheidsgordel van de auto. Een groot voordeel van deze autostoel zijn de veiligheidsvoorzieningen. Het heeft  geen quick-adjust harnas in tegenstelling tot de meeste anderen op deze lijs. Dit betekent dat  het harnas telkens vanaf de achterkant opnieuw moet worden ingeregen wanneer je de hoogte wilt aanpassen. Dat in combinatie met de hoge prijs zijn de belangrijkste factoren dat deze autostoel op de lijst zetten. Het kan ook moeilijk zijn om een ​​kinderwagen te vinden die erbij past, tenzij je ook een Nuna-kinderwagen koopt.

Ook heeft de Nuna Pipa geen met staal versterkt frame in tegenstelling tot de Britax B-Safe en geen anti-rebound-balk zoals de Peg Perego Primo Viaggio of de Chicco Fit2.  Het is wel een van de beste autostoeltjes op de markt vooral als je waarde hecht aan de stijl en de lichtgewicht bouwkwaliteit.  Een andere optie die hier relevant is zijn de nieuwe Nuna Pipa Lite en Nuna Pipa Lite LX die een verbazingwekkende 5,3 pond leveren, waardoor dit het lichtste autostoeltje is. Het maakt gebruik van biologisch katoen zonder brandvertragers, is een geweldig prematuur autostoeltje omdat het baby’s tot 4 kilo ondersteunt en is compatibel met enkele van de meest populaire kinderwagens. Natuurlijk is het ook direct compatibel met Nuna-kinderwagens zonder een adapter te gebruiken. De Lite LX voegt een uitgebreide luifel en meer ademende merinowolstof toe.

 

Veiligheid 1e aan boord 35 Air-autostoeltje

Dit is een geweldig goedkoop autostoeltje voor kinderen met veel geweldige functies en kenmerken. De Safety 1e lijn van “Air” -autostoelen maakt gebruik van het Air Protect-zijdelingse botsingsysteem, dat er in feite uitziet als opgezwollen airbags langs de zijkanten van het hoofd en de schouders. Deze zeer opvallende, comfortabele en veilig  kussens hebben waarschijnlijk de verkoop aanzienlijk verhoogd voor Safety 1st sinds ze voor het eerst werden geïntroduceerd. Deze stoelen vallen ook heel erg op in vergelijking met andere stoelen. En daar zijn enkele goede redenen voor. Een  veiligheidskenmerk is het GCell honingraat HX energieabsorberend schuim langs de zijkanten van de romp. Dit naar achteren gerichte baby-autostoeltje ondersteunt baby’s van 4 tot 35 pond met een inbegrepen baby-inzetstuk. Voor zeer kleine baby’s bevat het ook een preemie-inzetstuk en een super lage harnasinstelling. Natuurlijk heeft het een 5-punts harnas en gebruikt het LATCH-systeem.

De stoel biedt algehele ondersteuning vooral voor kleinere baby’s. De hoes kan volledig worden verwijderd en indien nodig ook in de wasmachine worden gewassen. Er zijn ook enkele nadelen aan deze stoel die het vermelden waard zijn. Ten eerste, hoewel het wel 4 harnashoogten heeft moeten ze opnieuw worden ingeregeld vanaf de achterkant van de stoel. De 3 kruisgespposities moeten ook opnieuw  worden geregen. De frame is niet met staal versterkt en de kap biedt niet veel dekking. Om de draaggreep te verplaatsen moet je beide handen gebruiken om de ontgrendelknoppen en aan elke kant in te drukken. De basis zelf heeft meerdere hoogteaanpassingen en er is een klein niveau op de stoel dat help om de stoel correct geïnstalleerd te krijgen. Het kan worden geïnstalleerd met de LATCH of de veiligheidsgordels van het voertuig, maar houd er rekening mee dat er geen vergrendeling is als je de veiligheidsgordels van het voertuig gebruikt. Over het algemeen is dit een geweldige aanvulling op deze lijst, maar met enkele duidelijke nadelen ten opzichte van sommige van de koplopers.

 

Doona baby-autozitje en kinderwagen combinatie

Dit is het enige kinderautostoeltje met een geïntegreerde kinderwagen waardoor het een super unieke toevoeging is aan deze lijst. Wil je je geen zorgen meer maken over de compatibiliteit van een autostoeltje en kinderwagen? Wil je geen kinderwagen in je kofferbak rond  sjouwen en je  ergeren aan al het afzonderlijke vouwen en opbergen? De Doona is de oplossing voor jou. Dit strakke ontwerp gaat in ongeveer 5 seconden over van een pluche autostoeltje naar een kinderwagen. Het heeft wandelwagenpoten en wielen die naar beneden vouwen vanaf de onderkant van het autostoeltje. Het is de perfecte reisgenoot en een geweldig alternatief voor een groot reissysteem. Ook is het perfect voor stadsbewoners met een beperkte opslagruimte. Het autostoeltje ondersteunt baby’s zo licht als 4 pond en zo zwaar als 35 pond, waardoor het een geweldige optie is voor preemies. Het heeft een meegeleverde babyinzet en superzachte traagschuim hoofdsteun. Voor veiligheid heeft het een 3 lagen zijdelingse impactbescherming, EPS energieabsorberend schuim en wanneer het in de autostoelmodus wordt geplaatst fungeert het stuur als een anti-rebound bar. Hoewel het zwaar is heeft het geen met staal versterkt frame. De functies zijn onder andere een 5-punts harnas met LATCH uitgeruste basis, een afneembare wasbare hoes en het is FAA goedgekeurd voor vliegreizen. Het is gemaakt van hoge kwaliteit, voelt comfortabel en zacht aan en is goed uitgerust. Het enige wat ontbreekt is een verstelbaar harnas die je niet opnieuw hoeft  in te rijgen, een grotere kap die verder zou reiken naar beneden en een beetje bredere zitruimte voor iets grotere baby’s.

De kinderwagen is het coole gedeelte. Je zet de hendel eenvoudig in de draagmodus, neemt het autostoeltje op en trekt aan een hendel aan de achterkant. De benen en wielen vallen op een soepele manier naar beneden. Super eenvoudig en snel te doen. Het werkte perfect bij herhaald gebruik. De kinderwagen zelf is zeer functioneel, gemakkelijk te besturen en te manoeuvreren door krappe ruimtes en redelijk stabiel. Enkele minpunten van de kinderwagen zelf zijn dat de wielen enigszins hard zijn en trillingen en hobbeligheid veroorzaken op ongelijke trottoirs. Het is niet stabiel of stevig genoeg om je luiertas aan het stuur te laten hangen, want het is over het algemeen vrij zwaar. Een andere kleine minpunt is dat als  je de wielen hebt opvouwen en in je auto plaatst de wielen vuil en nat zijn wat betekent dat je broek en de autostoel ook vuil en nat worden. Los daarvan is de combinatie van de autostoel en de kinderwagen eenvoudig op te vouwen en in de basis te klikken. Een heel goed idee en innovatief ontwerp en daarom staat het op deze lijst.

 

Graco SnugRide SnugLock 35 XT

De Graco Click Connect-systeem is een van de meest populaire en meest verkochte combinaties van autostoeltjes en kinderwagens op de markt. Al meer dan tien jaar biedt Graco de SnugRide-lijn aan en ouders zijn er erg blij mee. Niet zo zacht of luxueus als de B-Safe of Chicco autostoelen en misschien niet zo stijlvol of beschikbaar in funky patronen, maar werkt behoorlijk mooi en ouders vinden het meestal leuk. Het is ook ongeveer $ 50-75 goedkoper dan de Chicco of Britax. De SnugRide is geschikt voor baby’s zo klein als 4 pond en gaat tot 35 pond. Het hecht met de Graco InRight LATCH-systeem of met de veiligheidsgordel van de auto. Het is getest op zijwaartse impact en voor de veiligheid wordt er gebruik gemaakt van EPS energieabsorberend schuim. Ook beschikt het over TrueShield-technologie voor zijdelingse botsingen die niet alleen het hoofd beschermen maar ook helemaal tot aan de heupen. Net als de Britax moeten de schouderbanden van achteren worden geregen terwijl je baby meegroeit.

De stoel zelf is redelijk licht van gewicht en weegt ongeveer 9,5 pond. De SnugLock is compatibel met elke Click Connect-kinderwagen, dus je kunt dit autostoeltje in elke kinderwagen of onderstel klikken die ook de Click Connect-functie gebruikt. Dat maakt het begrijpen van compatibiliteit met kinderwagens en reissystemen veel eenvoudiger. Met de basis weegt de combo slechts  17 pond. Een minpunt is dat deze niet groot of breed genoeg leek om baby’s van meer dan 25 pond te passen, vooral als de baby bredere schouders heeft. De stof is wel ademend en  comfortabel. Ook bij deze autostoel is er geen sprake van een staal versterkt frame of anti-rebound bar. Over het algemeen is dit een relatief eenvoudige autostoel die behoorlijk goed zal werken, veilig en betrouwbaar is, maar die niet zo lang meegaat met de groei van je baby. De SnugRide Snuglock is een van de goedkoopste van de groep.

 

Evenflo LiteMax 35 autostoeltje

De Evenflo LiteMax 35 Platinum is de beste en duurste optie voor autostoeltjes in de LiteMax-serie. Maak je een vergelijking van de twee LiteMax-stoelen dan merk je dat de Platinum absoluut het extra geld waard is. Het is gemakkelijk te gebruiken, heeft een veilige LATCH-systeem, een baby-inzetstuk voor het hele lichaam, superzachte gevoerde riemen, een veel grotere kap en een zachte en ademende stof. Er is dus veel leuks aan de Platinum-versie. De stoel is geschikt voor baby’s van 4 tot 35 pond en komt met de meegeleverde baby inzet. Het heeft een zachte en ergonomisch gevormde draaggreep en de nivelleringsindicator aan de zijkant is erg handig voor  tijdens de installatie. Maak je gebruik van het LATCH-systeem dan is de installatie supergemakkelijk als je de riem van het voertuig gebruikt. Er is een riemvergrendeling om de riem op een constante lengte en spanning te houden. Wat opvalt is dat deze stoel heel licht is. Buiten de basis kijk je naar ongeveer 8 pond wat gelijk is aan de Chicco en SnugRide.

Verder is de stof zacht en ademend en is het gemakkelijk te reinigen  met een natte doek. Ook beschikt het over opbergvakken met zijkanten. Veel stoelen gebruiken een klittenband wat na verloop van tijd verslijt. Deze stoel heeft dus goede voordelen. Een paar kleine nadelen zijn dat het een beetje smal is in de zitgedeelte.  De totale grootte van de stoel is niet bijzonder smal, maar het zitgedeelte zelf was te smal voor  baby’s die een beetje groter zijn. De borstgesp werkt prima, maar had geen hoorbare “klik” bij het sluiten. Deze stoel heeft  geen EPS energieabsorberend schuim of staalversterking op het frame. Dus over het algemeen heeft deze stoel veel geweldige functies, waaronder een geweldig handvat, luifel, baby-inzetstuk, LATCH-systeem, opgevuld harnas en zachte stoffen. Het enige minpunt is  het smalle zitgedeelte dat over het algemeen goedkoper aanvoelt. Evenflo maakt ook de Evenflo Safemax kinderwagen die een anti-rebound bar  omvat en zeker de moeite  waard.

 

Baby Trend FlexLoc autostoeltje voor baby’s

Baby Trend maakt een geweldige lijn babyproducten die meestal iets goedkoper zijn dan de grote merken. Deze Baby Trend FlexLoc bezit over alle belangrijke functies. Het is geschikt voor een gewichtsbereik van 5 tot 30 pond, heeft verstelbare nivelleerbasis, de hoogte van de schouderriem hoeft niet meteen worden ingeschoven. Ook heeft het EPS energieabsorberend zijdelingse impactschuim, een redelijk grote kap en de mogelijkheid om gemakkelijk in verschillende Baby Trend kinderwagens te klikken.  Er zijn ook enkele andere geweldige functies. Het heeft een zachte handgreep met meerdere handgrepen waarmee je het met je lichaam kunt dragen. Dit maakt het  gemakkelijk voor langere afstanden, waardoor je van handpositie kan wisselen om wat hand- en armpijn te verlichten. Deze autostoel is licht en weegt slechts 9 pond en de basis is 6 pond.  Het heeft ook  typische verwijderbare baby-inzetstuk voor kleine baby’s die licht zijn van gewicht.

Enkele minpunten zijn het handvat en de mechanisme ervan. Het mechanisme is niet erg gemakkelijk te gebruiken, waardoor je twee handige knoppen moet indrukken om aan te passen. De Baby Trend heeft een enigszins uniek ontwerp met een kruisgesp dat iets moeilijker vast te maken is. Een  probleem is wanneer de achterkant van de stoel tegen de stoel van de auto is geklemd is deze moeilijk te gebruiken is. Dus deze unit heeft veel geweldige functies, maar ook nog een aantal ontwerpbeslissingen. Lage kosten maar wel prima te gebruiken.

 

Best geteste autostoeltje

Hoe kies je het perfecte autostoeltje voor kinderen

Dit artikel heeft meer dan 10 van de beste autostoeltjes op de markt.  Voor meer informatie over waar je op moet letten in een autostoeltje, bekijk de volledige autostoel koopgids hier. In dit artikel zijn de beste en veiligste autostoeltjes voor 2020 opgenomen, gemaakt door merken zoals Britax, Graco, Baby Trend, Peg Perego, UppaBaby, Maxi Cosi en Chicco. Of je er zelf een gaat kopen of in je babyregister wilt opnemen, onderzoek is van cruciaal belang voor het vinden van het perfecte autostoeltje voor een pasgeboren baby tegen een redelijke prijs.

Gebruiksgemak: dit is waarschijnlijk de belangrijkste factor bij het aanschaffen van een nieuw autostoeltje. Je wilt niet te maken krijgen met een frustrerende vergrendeling, irriterende veiligheidsgordelmechanisme, onhandige borstklemmen, een vervelende handgreep of oncomfortabele handgreep. Het maakt  niet uit of je het meest stijlvolle autostoeltje op de markt hebt, als je je vinger knijpt wanneer je de hendel naar beneden klapt dan wil je de autostoel niet meer gebruiken. Om de lijst met de beste autostoeltjes voor kinderen samen te stellen zijn er in dit artikel een aantal  opties uitgeprobeerd en getest. Over het algemeen zijn de duurdere opties voor autostoeltjes meer gebruiksvriendelijk, maar dat betekent niet dat je de bank moet breken. Er zijn een aantal geweldige opties voor die niet duur zijn.

Prijs: autostoeltjes variëren sterk in kwaliteit, stijl en ook in prijs. Je zult merken dat sommige autostoeltjes voor minder dan $100 worden verkocht, terwijl andere vele malen duurder zijn. Er zijn meestal zeer goede redenen voor de prijsverschillen. Over het algemeen zijn de duurdere autostoelen meestal platter, voelen zachter aan, zijn gebruiksvriendelijker, gebruiken onderdelen van hogere kwaliteit die licht aan voelen en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Zijn duurdere autostoelen veiliger? Nee, bij correct gebruik zijn alle autostoelen veilig en moeten ze voldoen aan de eisen van de NHTSA. Sommige van de minder dure merken voldoen ook aan de NHTSA-minimumvereisten, terwijl andere verder gaan dan die normen. Een goed voorbeeld van verder gaan dan de NHTSA-vereisten om de veiligheid te vergroten is het gebruik van een anti-rebound-balk om rotatiekrachten als gevolg van een ongeval te verminderen, of dubbele en drievoudige zijwaartse botsbescherming.

Gewicht en lengte baby: baby’s zijn er in alle soorten en maten. Als je geluk hebt, heb je een baby van 7-9 pond maar wat dacht je van  iets zwaardere baby’s. Het is belangrijk om te beseffen dat elk autostoeltje zijn eigen unieke minimale en maximale babygewichten en -hoogtes heeft. Deze richtlijnen zijn erg belangrijk en kunnen de veiligheid en het comfort van de baby beïnvloeden. De meeste autostoeltjes hebben een babygewicht van minimaal 1,8 kg en maximaal 13,6 kg of 15 kg. Zelfs binnen een enkel merk hebben verschillende modellen verschillende specificaties. Sommige modellen hebben ook een inzetstuk voor bijzonder kleine baby’s om hun lichaam te ondersteunen. Deze kunnen hen ook een goede pasvorm geven en hen helpen om niet het gevoel te hebben dat ze in de stoel zwemmen. Ook in veel gevallen kan je de gewichtslimiet bereiken voordat je de hoogtelimiet  hebt bereikt. Je bay kan langer/ groter worden voordat hij zwaar wordt. Houdt in de gaten dat je de limiet voor gewicht en lengt niet overschrijdt. Als je wilt dat zowel baby’s als peuters iets meer naar achteren zijn gericht zoek dan naar converteerbare autostoelen. Sommige  kunnen baby’s tot 4 pond en grotere kinderenondersteunen tot wel 120 pond. Je zult het beste worden bediend door een autostoeltje voor kinderen te kopen en later in de ontwikkeling overstappen op een converteerbare stoel. De belangrijkste reden is dat autostoeltjes voor baby’s worden losgemaakt van de basis en hebben een handvat voor het dragen van een slapende baby, converteerbare autostoeltjes niet. Kinderzitjes en converteerbare autostoeltjes zijn niet de enige soorten autostoeltjes op de markt. Er zijn ook combinatiestoelen die beginnen als een stoelverhoger met een harnas en vervolgens worden omgezet in een volledige stoelverhoger, en ook de stoelverhogers zelf die de schoudergordel van het voertuig gebruiken.

Veiligheid: autostoelen die in de VS worden verkocht moeten voldoen aan de federale (NHTSA) veiligheidsnormen en -vereisten, dus ongeacht welk autostoeltje je kiest je kunt er zeker van zijn dat het grondig is getest op veiligheid voor baby’s en peuters. Het is echter belangrijk op te merken dat sommige zetels veel verder gaan dan de federale veiligheidsnormen. Daar zijn een paar goede voorbeelden van. Ten eerste hebben sommige autostoeltjes een grotere, zijdelingse schokbescherming bij de schouders en het hoofd. Deze zorgen minimaal voor meer comfort voor het hangende hoofd van je kind tijdens dutjes. Het kan hoogstens wat extra veiligheid bieden tijdens een zij-botsing. Ten tweede worden anti-rebound-bars steeds populairder, zoals die op de Peg Perego Primo Viaggio, de Chicco Fit2 en de Evenflo SafeMax-autostoeltjes. Dde anti-rebound-balk kunnen rotatiekrachten  verminderen in het geval van een crash. Dit betekent dat bijvoorbeeld in het geval van een botsing van voren het kinderzitje niet zo extreem zal terugveren naar de achterbank. Het is moeilijk om meer geld uit te geven voor een luxe stoel die deze moderne veiligheidsvoorziening niet hebben. Evenzo gebruiken sommige moderne autostoeltjes ook een laadpoot die zich vanaf de achterkant van de autostoel uitstrekt tot op de vloer van uw voertuig. Een goed voorbeeld hiervan is de nieuwe Peg Perego Primo Viaggio Nido autostoeltje, een upgrade van de reguliere Primo Viaggio. De lastpoot is ook ontworpen om rotatiekrachten te verminderen en samen met de rebound-balk kunnen rotatiekrachten tot ongeveer 50% worden verminderd.

Wat de veiligheid betreft wordt ook aangeraden om geen accessoires voor autostoelen te gebruiken die niet zijn vervaardigd door het bedrijf dat het autostoeltje heeft gemaakt. Gebruik  accessoires die specifiek voor een autostoeltje zijn ontworpen. Voorbeelden hiervan zijn harnasbinders, afneembare bekerhouders of stoelhoezen. Als je je zorgen maakt over een juiste installatie de meeste lokale politie- of brandweerkorpsen hebben een CPST-technicus die kan helpen ervoor te zorgen dat kinderzitjes correct worden geïnstalleerd. Ze controleren de riemaanpassingen, harnashoogtes (schoudergordelhoogte), achterover leunen, veiligheidsgordelpaden, LATCH gebruik, compatibiliteit van autostoel en -basis, reissysteemintegratie. Ze zorgen ervoor dat de autostoelbasis van je baby correct in het voertuig wordt geïnstalleerd. De meeste stoelen op deze lijst zeer eenvoudig te installeren zijn.

Neem de uitgebreide gebruikershandleidingen door om ervoor te zorgen dat je de dingen correct doet. Anders riskeer je iets verkeerds te doen, zoals het installeren van een top-tether wanneer deze naar achteren is gericht of het niet op de juiste manier achterover leunen of een losse pasvorm.  Alle stoelen op deze lijst zijn door de FAA goedgekeurd voor reizen met autostoeltjes in vliegtuigen. Controleer ten slotte altijd de vervaldata van de autostoel om er zeker van te zijn dat je vrij bent.

Autogrootte: als je meer dan één kind hebt of een kleiner voertuig moet je zeker rekening houden met de grootte en pasvorm van het autostoeltje. De reguliere kinderzitjes zijn omvangrijker dan ooit, ze hebben meer vulling, grote zijvleugels, meer veiligheidsvoorzieningen en schuim en dikker plastic. Voorbij zijn de dagen dat een autostoeltje slechts iets groter is dan de baby zelf. De toenemende omvang van autostoeltjes voor kinderen is een goede zaak gezien het verhoogde comfort en de veiligheid. Het kan echter ook leiden tot  montageproblemen. Wanneer je probeert meerdere autostoeltjes op de achterbank te plaatsen gaat dat heel moeilijk vanwege de grootte. Zorg ervoor dat je een meting uitvoert alvorens een zitje te kopen. Grotere autostoeltjes kunnen problematisch zijn wanneer ze naar achteren zijn gericht. Dit geldt met name voor kleinere auto’s zoals  vooral voor langere bestuurders en passagiers. Met de stoel van het voertuig naar achteren geschoven voor een langere bestuurder zal deze waarschijnlijk tegen de bovenkant van het autostoeltje drukken. Dus houd daar rekening mee als je een kleiner voertuig hebt.

Type wandelwagen: wat wil je met een autostoeltje doen als het eenmaal uit de auto is? Als je baby slaapt wil je het zitje eruit kunnen steken en in een kinderwagen kunnen steken. Als dat zo is wil   je een reissysteem kopen of er zeker van zijn dat de stoel in je bestaande kinderwagen past.  Graco heeft compatibiliteit eenvoudig gemaakt met hun Click Connect-systeem, dat zorgt ervoor dat je autostoeltje past in elke kinderwagen of autostoelbasis die ook wordt aangeduid als Click Connect. Hoewel wordt aanbevolen om de opvouwbare snap-in-kinderwagen van hetzelfde merk te kopen als je autostoel kun je ook een instelbare kinderwagen kopen die plaats biedt aan verschillende merken autostoeltjes.