Selecteer een pagina

We hebben 18 van de meest populaire babyflessen verzameld en op de proef gesteld. Gevuld, geschud, ondersteboven in de vaatwasser, opgewarmd, bevroren, 6 verschillende baby’s gevoed en de verschillende tepelstromen uitgeprobeerd. Uiteindelijk hebben we verschillende hoogwaardige flessen gevonden die goed presteren, weinig koliek hebben en betrouwbaar zijn. Het zijn allemaal BPA-vrije flessen met glas of BPA-vrij plastic.

Pasgeboren baby’s moeten ongeveer 8 tot 12 keer per dag worden gevoed. Als je een fles gebruikt voor de helft van die voedingen moet je ervoor zorgen dat deze geen gas, maagklachten, spugen of koliek veroorzaakt. Ook moet je  ervoor zorgen dat de flessen geen schadelijke chemicaliën bevatten, gemakkelijk te reinigen zijn en een goede vergrendeling bevorderen. De beste babyflessen kunnen dit allemaal. Om onze beoordelingen te maken hebben we het internet afgezocht, focusgroepen met meer dan een dozijn moeders, ondervraagde moeders via onze website en onze beoordelingen verzameld. Onze beste babyflessen bevatten enkele klassieke go-to-opties zoals de Dr. Brown’s en enkele relatieve nieuwkomers zoals de Comotomo en Tommee Tippee.

Hier zijn de beste babyflessen van 2020!

Comotomo Natural Feel Babyflessen

Een beetje duurder dan de meeste andere opties op deze lijst met ongeveer $14 per fles, maar je kunt het krijgen voor ongeveer $21 voor een 2-pack. Met groene en roze versies is de Comotomo-fles relatief nieuw op de Amerikaanse babyflesmarkt en maakt een enorme plons onder veeleisende moeders.  Ontworpen met een zeer brede tepelbasis en een meer natuurlijke tepelvorm en gevoel. Deze zijn gemaakt voor moeders die flexibel willen schakelen tussen borst- en flesvoeding. Onze testmoeders hielden van het unieke zachte en knijpbare siliconengevoel van de fles, net als hun baby’s die de fles comfortabel konden vastgrijpen tijdens het voeden. Het voelt een beetje als de zachte huid van moeder. De breedte van de tepelbasis en de plooibaarheid maken het een heel natuurlijk babyflesgevoel. In onze testen is ontdekt dat baby’s de wang, de punt van de neus en het kincontact kunnen maken met de brede tepelbasis wat een mooie vacuümafdichting bevordert, net als een echte borst. Als je borstvoeding wilt nabootsen is dit de fles voor jou. Het  ontwerp is vrij uniek en niet zo veel gedoe om schoon te maken als de Dr. Brown’s of Tommee Tippee. In plaats van een lange buis om schoon te maken gebruikt de fles twee kleine ventilatieopeningen die zich aan de voet van de tepel bevinden. Het toevoegen van een beetje druk aan het voer om teleurstelling na te bootsen tijdens het voeden merkten we dat de hele brede basis van de tepel zeer soepel langwerpig en ingetrokken werd, net als een natuurlijke borst. Dus dat zorgde voor een echt mooie ritmische zuigbeweging die zeldzaam is om te zien in zelfs de beste babyflessen. Het ontluchtingsmechanisme werkte heel goed en al onze testbaby’s leken comfortabel te zijn na het voeden zonder gasproblemen.

Tijdens het voeden kun je zien dat er zich minimaal vacuüm ophoopt in de fles wat geruststellend is. Het is gemaakt van hoogwaardig siliconen en net als alle flessen die op deze lijst staan zitten er geen ftalaten, lood, BPA of latex in deze fles. In meer praktische zin maakte de brede basis het gemakkelijker om schoon te maken en we hielden ook van het kleine lipje aan de zijkant van de brede groene basisring, waardoor het veel gemakkelijker was om de fles vast te pakken en te openen of vast te draaien. Dat is echt handig als de fles of je handen nat en glad zijn. Over het algemeen is deze babyfles een fantastische optie en in de afgelopen 2 jaar is hij langzaam naar deze toppositie geklommen wat naar onze mening zeer verdiend is. De fles is er in 2 versie’s, een 250ml en een 150ml.

Nadelen? Slechts een paar, meestal gerelateerd aan de doorzichtige fles waarvan moeders melden dat het moeilijk kan zijn om de nummerlabels aan de zijkant te zien, maar dat is een beetje kieskeurig. We dachten niet dat dit een groot probleem was, maar waren het er wel over eens dat het een beetje moeilijker was om te zien hoeveel melk er nog over was vooral tijdens de nachtelijke voedingen. Merk op dat deze fles enigszins vergelijkbaar is met de MimiJumi-flessen, maar die niet op de lijst van dit jaar zijn gekomen vanwege een te extreme toevoerhoek, de ontluchting is niet zo goed en sommige lekkende en inconsistente stromingsproblemen zijn gerapporteerd. Over het algemeen denken we dat dit een van de meest realistische babyflessen is met uitstekende veiligheid, functies en betrouwbaarheid en dit zijn zonder twijfel de beste flessen op de markt dit jaar.

 

Philips AVENT natuurlijke babyflessen

Ongeveer $4-5 per fles. Philips AVENT-flessen bestaan ​​al lang, maar ze zijn een innovatief bedrijf dat hun flessen blijft verbeteren om tegemoet te komen aan veranderende behoeften van moeders en opkomend onderzoeken. De Natural-serie AVENT-flessen is geen uitzondering en is een van de beste all-round babyflessen om te kopen voor 2020 en is verkrijgbaar in zowel plastic als glazen versies. De basis en de tepel zijn qua vorm en functie vrij gelijkaardig aan de Tommee Tippee, maar met een iets smallere tepelbasis en een smallere algehele fles. We ontdekten dat de tepels zacht en meegaand waren, een comfortabele en snelle vergrendeling bevorderden en het ventilatiesysteem met dubbele kleppen was behoorlijk goed in het voorkomen van slikken van lucht, gas en koliek. De dubbele kleppen zijn uniek voor de anderen op deze lijst, met kleine spleten aan de zeer verre randen van de tepel die helpen lucht in de fles te krijgen om vacuümvorming te voorkomen. De redelijk brede tepelbasis bevordert een relatief echt borstgevoel en de brede nek bevordert gemakkelijk schoonmaken, hoewel het niet zo gemakkelijk is als met de Comotomo Natural Feel Baby Bottle. Investeer absoluut in een flessenborstel.

Er zijn zowel glazen als plastic versies, allemaal BPA-vrij en vrij van andere schadelijke chemicaliën. We geven de voorkeur aan het glas, hoewel we begrijpen dat het een beetje zwaarder is en moeders nerveus maakt over breuk.  Net als de Tommee Tippee en Comotomo heeft de Philip AVENT anti-koliekfles een mooie ergonomische vorm die baby’s helpt hun eigen fles te houden. Het ventilatiesysteem is heel mooi, omdat het geen extra onderdelen heeft om schoon te maken en we vonden dat het behoorlijk goed werkt. De draden passen bij de meeste van de beste borstkolven, zoals Philips, Medela en Spectra, hoewel sommige een adapter nodig hebben. Ondergang? De afgelopen jaren hebben de Philips AVENT Natural-flessen steeds dunner plastic gebruikt dat steeds goedkoper aanvoelt, hoewel de functionaliteit niet leek te veranderen. We dachten ook niet dat het ventilatiesysteem zo goed was als de Comotomo. En met de versie van natuurlijk glas lijkt het verstandig om een ​​siliconen hoes te hebben voor betere grip en veiligheid.

 

Dr. Brown’s originele babyflessen

Ongeveer $4-5 per fles en dit zijn uitstekende flessen. Dr.Brown’s maakt sinds 1996 de originele anti-koliek, anti-gas en anti-gedoe flessen. Ze gebruiken een uniek ontluchtingssysteem ontworpen door Dr. Brown zelf, een kinderarts die een tweedelig ontluchtingssysteem ontwierp en patenteerde de negatieve druk ‘vacuüm’ die zich meestal vormt in flessen terwijl een baby zich voedt. Net als echte borsten creëren deze een stroom van positieve druk. Deze zijn geweldig voor moeders die schakelen tussen borstvoeding en flesvoeding of moeders die alleen flesvoeding geven. Ze zijn vooral uitstekend voor het verlichten van de symptomen van koliek en gas. De originele glazen versie van deze fles bestaat al ongeveer twee decennia, maar het bedrijf heeft het glas langzaam afgebouwd ten gunste van BPA-vrij plastic. Dit heeft geleid tot lagere kosten, hoewel we moeten zeggen dat we de voorkeur geven aan de originele versie van natuurlijk glas die veel moeilijker te vinden is en verkopers de prijs verhogen vanwege de beperkte beschikbaarheid. Als je de glazen niet kunt vinden voor minder dan ongeveer $20 per stuk, doe dan geen moeite. En als je echt een glazen fles wilt kopen bekijk dan de uitstekende opties AVENT en Joovy Boob, uitstekende flessen voor een redelijke prijs.

De nieuwere BPA-vrije kunststofversie is lichter en onbreekbaar, duidelijke voordelen ten opzichte van de traditionele glazen versie. Het enige nadeel van de flessen van Dr. Brown is dat het ventilatiesysteem een ​​beetje lastig kan zijn om schoon te maken. In onze tests hebben we superieure koliek en gaspreventie gevonden, een geweldige pasvorm en functie van de traditionele tepel en kraag en minimaal lekken, tenzij krachtig schudden om de formule te mengen. Sommige baby’s houden niet echt van de smalle tepel en een van onze testmoeders zei dat haar baby het zonder meer afkeurde. Merk op dat Dr. Brown’s ook de vergelijkbare flessenoptie Options verkoopt. Met de Options-flessen kun je de fles met of zonder het ventilatiesysteem gebruiken. Onze ervaring is dat ze niet helemaal overeenkomen met de originele Natural Flow-flessen, maar je kunt ze bekijken en zelf beslissen. Merk op dat een van de normale  flessen van Dr. Brown’s past op de Medela-moedermelkpompen, waardoor het een geweldig alternatief is voor de Medela-moedermelkfles. Over het algemeen is dit een uitstekende babyfles, maar we raden de glazen versie aan als je hem kunt vinden.

 

Tommee Tippee dichter bij de natuurflessen

Ongeveer $6 per fles die verkrijgbaar zijn in 5oz of 9oz maten. Deze Tommee Tippee Closer to Nature-flessen zijn een nummer twee van de beste merken zoals Comotomo, AVENT en Dr. Brown’s en je zult je realiseren dat ze eigenlijk vrij gelijkaardig zijn in vorm, ventilatie en tepel. Ze hebben een breed lichaam met een mooie kromming voor grip. De tepel zelf is niet helemaal zo breed en bol als de Comotomo, hoewel het in feite ergens tussen Munchkin Latch  en de Comotomo ligt qua vorm en grootte van de tepel.  In onze test hebben we vastgesteld dat deze tepels een natuurlijke verlengings- en terugtrekkingsbeweging repliceren, hoewel ze niet zo uitgesproken en natuurlijk lijken als de Comotomo. Gezien hun bredere en kortere houding waren deze flessen bijzonder gemakkelijk schoon te maken. De ontluchting op de tepel lijkt erg op de Comotomo behalve dat er maar één ontluchting is. De enkele opening werkte meestal heel goed, maar we hebben gemerkt dat de kans groter is dat deze wordt bedekt door de wang, lippen of kin wat betekent dat hij niet goed zal ventileren als je niet goed kijkt tijdens het voeden. Dat is een duidelijk nadeel ten opzichte van de Comotomo, net als de minder natuurlijke vorm en functienippel. Toch is de Tommee Closer to Nature een goede optie voor moeders die de flexibiliteit willen om te schakelen tussen borstvoeding en flesvoeding, gezien de algehele vorm en de grote kans op een goede klink. Omdat de tepel en zijn omgeving relatief realistisch zijn raakt de baby niet gewend aan een andere tepelstijl en weigert vervolgens borstvoeding of ontwikkelt een luie klink vanwege een tepelvorm die zonder veel moeite in de mond blijft. Natuurlijk is dit type afwijzing of luie klinksituatie zeldzaam, maar als je een heel bijzondere baby hebt is dit een geweldige optie.

 

MAM Anti-koliek Babyflessen

Dit zijn ongeveer $6 per fles, maar als  je een 4-pack koopt is het goedkoper. De MAM Anti-koliek flessen zijn er in drie maten, de kleinere 5 gram, een grote 9 gram en een torenhoge 11 gram voor die super-hongerige baby’s. Ze hebben ook 3 tepelstromen, langzaam niveau 1, gemiddeld niveau 2  en snel niveau 3. Er zijn zoveel dingen om van te houden over deze flessen. Zoals alle flessen op deze lijst zijn ze vrij van BPA en BPS. Ze gebruiken een innovatieve SkinSoft-tepel. Het leuke van deze tepels is dat ze een lichte textuur hebben die baby’s helpt de siliconenuitsteeksel in de mond te houden, omdat deze niet zo glad is als de meeste tepels in de fles. Dat deed wonderen toen we het testten, net als de unieke semi-platte vorm van de tepel die gemakkelijk in de mond kon worden gestoken en die voldoet aan een vorm die een beetje meer lijkt op de tepel van moeder wanneer deze onder druk staat. De tepel was indrukwekkend, hoewel het waarschijnlijk zou profiteren van een iets bredere basis om een ​​goed gevoel van de borst tegen de wangen te krijgen. Volgens MAM’s onderzoek hebben hun tepels een acceptatiegraad van 94% voor baby’s en dat is echt indrukwekkend. De baby’s die we hebben getest hebben het ook niet afgewezen dus dat zegt iets. De fles is ook leuk. Het gebruikt een lichte textuur om baby’s te helpen eraan vast te houden. En dit wordt verkocht als een anti-koliek babyfles, dus hoe bereiken ze luchtstroom?

Deze fles maakt gebruik van een ventilatieopening op de basis, vergelijkbaar met de Munchkin LATCH. We ontdekten dat het heel goed werkte en we hadden nooit lekkende problemen. Omdat het tijdens het voeden een vacuüm in de fles voorkomt is het een geweldige fles om gas, koliek en reflux te voorkomen. Over het algemeen vonden we deze flessen erg leuk en willen we erop wijzen dat MAM ook enkele van de beste pasgeborenen en babyfopspenen op de markt maakt. Slechts een nadeel en het is met de complexiteit van de reiniging en montage. De fles wordt gescheiden in de tepel, de tepelring, de dop, de fles en de geventileerde basis die uit 2 delen bestaat. Dus dat is 6 delen voor een fles. De tweedelige basisschroeven op de bodem, vervolgens plaats je de tepel op de bovenkant van de fles en schroef je vervolgens de tepelring vast. Er is dus een extra stap bij het reinigen van de MAM Anti-Colic-flessen  en dat maakte ze een beetje meer gedoe dan de meeste anderen op deze lijst.

 

Joovy BOOB PPSU of glazen babyflessen

Dit is een recente toevoeging aan onze lijst met beste babyflessen en hebben een grote indruk gemaakt tijdens onze praktische beoordelingen. Deze flessen zijn er in drie varianten: glas, PPSU en PP. De glazen flessen zijn onze meest aanbevolen en wij geloven dat met name deze flessen een zeer hoge plek op deze lijst verdienen. Het glas is erg sterk, de fles is comfortabel in de hand en ze worden geleverd met mooie siliconen grippers aan de buitenkant die je gemakkelijk aan en uit kunt trekken. De PPSU is een lichtgrijs getint plastic dat niet erg kwetsbaar is voor vlekken, verkleuring of barsten en heeft de neiging om minder kleuren of geuren te absorberen dan andere soorten plastic. Ten slotte is de PP erg vergelijkbaar met de PPSU, maar niet zo onkwetsbaar voor de absorptie van kleuren en geuren. We hebben zoveel dingen gevonden om van te houden over deze flessen.

Ten eerste was de ventilatie echt fantastisch. Joovy gebruikt een ontluchtingsring die op de opening van de fles gaat voordat je de tepel vastschroeft. Het werkte aanzienlijk beter dan veel van de andere ontluchtingsbenaderingen die door de andere flessen werden gebruikt wat zou moeten resulteren in minder gas, onrust, spuug en koliek. Goede ventilatie is zo belangrijk in een babyfles. Ten tweede, we hielden echt van de tellers van de fles zelf, waardoor deze er niet alleen mooi uitziet, maar ook prettig aanvoelt in de hand. Vooral de glazen fles met de siliconen hoes voelde heel prettig aan. Het enige nadeel van deze vorm ten opzichte van zoiets als de Tommee Tippee is dat het voor baby’s iets moeilijker kan zijn om vast te houden, omdat het in het midden dikker is. Ten derde waren de zachte siliconen tepels echt heel goed en waren ze geweldig om tepelverwarring te voorkomen. De vorm van de tepels lijkt erg op de Avent  tepels en we denken dat de Joovy- en Avent-flessen een goede set zijn om uitwisselbaar te gebruiken. Ten slotte vonden we ze gemakkelijk schoon te maken en we waardeerden dat ze vaatwasmachinebestendig en veilig te steriliseren zijn.

Onze enige klachten met deze flessen zijn: ten eerste is de ontluchtingsring een beetje lastig, omdat je deze elke keer moet aantrekken voordat je de tepel vastschroeft. Dit kan moeilijk zijn voor late nachtvoedingen wanneer je strompelend rond probeert een fles klaar te krijgen, mogelijk terwijl je ook een baby in één hand houdt. Ten tweede, we gaan allemaal over borsten en hun bijdragen aan de wereld, maar we weten niet zeker of dit de beste marketingbeslissing was om het woord BOOB vooraan en in het midden op elke fles te plaatsen. Maar dat is aan jou om te beslissen. Deze flessen zijn een beetje prijzig en komen rond voor $13 voor glas, $10 voor PPSU en $6 voor PP. We denken dat het glas absoluut de moeite waard is, maar merk op dat de glazen babyfles van Dr. Brown meestal veel goedkoper is.

 

Nuk Simply Natural-babyflessen

Ongeveer $5 per fles die in 5oz-maten of 9oz-maten verkrijgbaar zijn net als de meeste flessen. Nuk-flessen gebruiken een van de meest innovatieve tepelontwerpen die op de markt beschikbaar zijn. De orthodontische tepel heeft verschillende unieke kenmerken: een schuine top om de juiste tongpositie op de tepel te krijgen, voedingsgaten die melk naar boven in de richting van het gehemelte van de mond vrijgeven, een zandlopervorm om de tanden te helpen ontwikkelen en de lippen goed rond de tepel te sluiten en een anti-koliekventilatiesysteem dat zich aan de basis van de tepel bevindt. Deze zachte siliconen tepels zijn geweldig, maar we willen duidelijk zijn dat ze het meest nuttig lijken voor baby’s die geen borstvoeding geven. In onze tests dachten we dat deze tepelstijl bevorderde wat we een “luie klink” noemen, wat betekent dat de baby helemaal niet hard aan zijn kaak of tong hoeft te werken om een ​​klink te houden en met succes te voeden. Dit is deels te wijten aan de vorm van de tepel, maar ook aan de flexibiliteit en het vermogen om zich te heroriënteren op basis van de positie van de mond. Maar niet hard werken om een ​​klink te behouden is een beetje anders dan borstvoeding geven, dus er is absoluut een risico dat baby’s die gevoed worden met deze tepelstijl een moeilijke tijd hebben om heen en weer te schakelen tussen borst en fles.

We vermoeden dat dit in de meeste gevallen geen probleem zal zijn, maar het is waarschijnlijk van invloed op een groot aantal baby’s. Dus als je je baby uitsluitend flesvoeding wilt geven is dit een uitstekende optie. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het fantastische anti-koliekeigenschappen heeft. De ontluchting werkt echt goed om de druk in de fles te verlichten en te voorkomen dat lucht wordt ingeslikt. Nu we de flesuitsteeksels hebben bedekt laten we doorgaan naar de fles. Het komt in 5 gram en 9 gram maten en is gemaakt van BPA-vrij Tritan-plastic.  De fles heeft volumemarkeringen aan de zijkant, hoewel we ons hoofd krabben en ons afvragen waarom ze deze in witprint hebben gemaakt waardoor ze in principe onmogelijk te zien zijn wanneer er melk in de fles zit. Omdat deze flessen Tritan-plastic gebruiken zijn ze erg hard en helder, maar omdat ze enigszins dun zijn, zijn ze ook bros. We hebben een van de flessen gekraakt door het slechts ongeveer 2 voet boven een hardhouten vloer te laten vallen, dus dat was niet erg aantrekkelijk. Zelfs de glazen flessen van Dr. Brown barsten niet onder die omstandigheden. Er is dus veel liefde voor deze fles, maar ook wat zorgen en het is waarschijnlijk het beste voor baby’s die uitsluitend flesvoeding krijgen.

 

Munchkin-klinkflesjes

Ongeveer $ 6 per fles. Deze klinkflessen zijn relatief nieuw op de markt voor babyflessen en ze hebben een aantal geweldige innovatieve functies. De unieke anti-koliekklep bevindt zich aan de onderkant van de fles wat de complexiteit van het wasproces ten opzichte van de optie van Dr. Brown vermindert. Naarmate de baby meer melk consumeert laat de klep langzaam lucht in de fles, waardoor de negatieve druk wordt verlaagd en de inname van lucht wordt verminderd. Minder lucht wordt ingenomen betekent minder boeren en koliek. Bij onze tests dachten we dat de klep uitstekend werk heeft geleverd bij het verminderen van gas en koliek. Maar we dachten ook dat het ontwerp het moeilijker maakte om te reinigen en we hadden er nooit echt vertrouwen in dat we de klep volledig schoon hadden tijdens het wassen. Tijdens onze tests werd de tepel een paar keer naar binnen geduwd wat een beetje frustrerend was om met tussenpozen terug te moeten trekken. Dit gebeurde niet met alle baby’s, maar het gebeurde wel met twee van hen, dus het is het vermelden waard.

Laten we het nu hebben over waarom ze dit de “Latch” -fles hebben genoemd. Vastklikken op een natuurlijke tepel is iets dat aangeboren is bij de meeste baby’s en er is een symbiotische relatie tussen de mondpositie van de baby, hun zuigritme, de tepel en de melkafgifte.  Vergrendelen is wanneer de baby de tepel terugzuigt naar zijn zachte gehemelte. Zoals elke moeder die borstvoeding geeft weet een goede klink een goede teleurstelling en een zeer tevreden baby. Munchkin werd geïnspireerd door het vergrendelingsproces en creëerde een tepel die het gevoel, de beweging en de teleurstelling van de borst van een moeder nabootst. De tepel rekt uit terwijl de baby zuigt,  zodat de tepel goed blijft klinken. Dit is geen volledig innovatief concept en wij zijn van mening dat de Comotomo het een beetje beter doet. Het heeft ook een dynamische melkstroom: wanneer de baby meer tegen de tepel duwt neemt de stroom toe. Ten slotte buigt de Munchkin Latch-tepel in accordeonstijl ook mee met hoofd- en armbewegingen, waardoor de baby blijft klinken en de inname van lucht wordt geminimaliseerd. Voor het eerst geïntroduceerd op onze lijst in 2015 komt de Munchkin Latch langzaam op de lijst.

 

Baby Brezza Baby Bottles

Ongeveer $5,50 per fles. Baby Brezza maakt een breed scala aan babyvoedingstoestellen en benodigdheden inclusief flessen, sterilisatorsystemen, formulemakers en babyvoedingmakers. Hun babyvoedingmaker staat zelfs al enkele jaren in de top 10 van onze beste babyvoedingmakers. Ze hebben de reputatie visueel aantrekkelijke en hoogwaardige producten te maken met innovatieve functies die geschikt zijn voor een drukke levensstijl. De Baby Brezza-flessen zijn geen uitzondering. We hebben ze begin 2020 voor het eerst in handen gekregen voor het testen en we waren aangenaam verrast met verschillende aspecten van deze flessen. Ten eerste is de fles zelf lichtgewicht BPA-vrij polypropyleen (PP) plastic dat gemakkelijk vast te houden is, op zichzelf staat en er een mooie moderne strakke uitstraling aan heeft . Ten tweede is de tepelvorm geweldig, zeer vergelijkbaar in tepel en basisvorm en breedte met de opties Comotomo en Tommee Tippee  met een natuurlijk gevoel en vorm die deze flessen een geweldige optie maken voor moeders die borstvoeding geven en verwarring met de tepel willen voorkomen. Ten derde hebben deze een goed ontluchtingssysteem dat is geïntegreerd in de tepelbasis wat betekent dat ze een geweldige anti-koliek babyfles maken die ook eenvoudig te reinigen is omdat het slechts twee delen heeft. Een ander aspect dat ze gemakkelijk schoon te maken is, is de fles met brede mond waarin je je hand en spons zonder problemen kunt plaatsen.

Dus deze flessen hebben absoluut veel positieve punten. In onze tests probeerden twee baby’s de flessen uit, een met formule en een met moedermelk. De gemiddelde tepelstroom was een beetje te snel voor de 3 maanden oude, maar werkte heel mooi met de 8 maanden oude. De 3 maanden oude had het ook moeilijk om een ​​goede klink op de fles te houden, en het neigde af en toe uit zijn mond te springen. Maar moeder zei dat hij dat ook op de borst doet. Het andere nadeel dat we vonden is dat je de ontluchtingspoort naar boven moet houden om goed te werken. Wanneer deze naar de zijkant of naar beneden was gericht borrelde melk en lekte uit het gat.  Dat was behoorlijk jammer vooral met de 8 maanden oude omdat ze zelf de fles wilde vasthouden, maar we moesten de oriëntatie zo instellen dat deze niet zou druppelen. Een ander nadeel is dat het niet kan worden gesteriliseerd in de magnetron of dat ze verkeerd worden gevormd, ze moeten worden gesteriliseerd in kokend water of een stoomsterilisatorsysteem. Dus deze flessen verdienen absoluut deze top-10 plek op onze lijst en we zullen ze blijven gebruiken en kijken hoe ze op de lange termijn presteren. Merk op dat elke lekkage die we hebben meegemaakt vrij klein was, dus je moet ze zeker eens proberen en kijken hoe ze voor je baby werken.

 

Nanobebe Babyflessen

Ongeveer $7 per fles. De Nanobebe begon een beetje een revolutie in de babyflesindustrie – met zijn unieke vorm en stijl stroomden ouders naar de Nanobebe als een flesoptie die eruit zag en voelde als een echte borst. Het idee was dat iets met deze vorm en grootte gemakkelijke overgangen tussen fles- en borstvoeding zou vergemakkelijken en veel ouders meldden precies dat. Toen we deze flessen testten hadden we over het algemeen dezelfde mening. We vonden ze niet alleen super innovatief in ontwerp, maar om verschillende redenen ook zeer functioneel en praktisch. De fles heeft een unieke vorm die zowel ouders als baby’s gemakkelijk kunnen vastgrijpen en vertoont een opvallende gelijkenis met een borst  vooral vanuit het perspectief van de baby. Als ouder ontdekten we dat het vastgrijpen van de fles heel anders was dan een typische fles, maar eigenlijk comfortabel en we kregen geen handstam die uniek was voor deze fles. De dubbele ventilatie biedt uitstekende anti-koliekbescherming die geen speciale positionering of oriëntatie vereist om te werken.

De vorm is echt uniek om een ​​paar redenen: ten eerste maakt het de inhoud van de fles veel sneller opwarmend dan met een typische fles omdat er niet zoveel volume in een bepaald gebied is, waardoor warmte zich veel sneller door de melk of formule verspreidt dan met een bredere fles. Nanobebe beweert dat dit aspect de opwarmingstijd halveren en het aantal voedingsstoffen verdubbelt dat na verwarming in de melk achterblijft. We zijn het ermee eens dat de opwarmingstijden aanzienlijk werden verkort, maar we konden de tweede claim niet testen zonder enkele duizenden dollars aan laboratoriumtesten uit te geven. Ten tweede hebben we dit in eerste instantie niet gerealiseerd, maar deze zijn superhandig voor het stapelen en opslaan. We konden niet alleen lege in de kast stapelen, maar ook gepompte melk in de koelkast wat een enorme ruimtebesparing opleverde. Na ongeveer een week gebruik waren we echt onder de indruk van deze innovatieve babyfles, hij was gemakkelijk te gebruiken, had weinig potentie voor het produceren van gas of koliek en hij was verrassend eenvoudig schoon te maken.

Na een paar weken gebruik in meer praktische situaties kwamen we een aantal nadelen tegen. Ten eerste maakt de unieke vorm van de fles het moeilijk om er een geschikte plek voor te vinden als je niet thuis bent. Het is veel te breed om in een typische flessenhouder op een luiertas te passen of in een bekerhouder op een autostoel of wandelwagen. En het neemt een grote voetafdruk in wanneer het in het hoofdcompartiment van een luiertas wordt geplaatst. Ten tweede, wanneer je door de zijkant van de fles kijkt is het gemakkelijk om te zien hoeveel melk je baby heeft verbruikt en hoeveel er nog over is, maar de basis van de fles is niet doorzichtig dus het was lastig om de melkniveaus te controleren tijdens het voeden Daarover gesproken, de vorm maakte het ook moeilijk om elke ounce in de fles te voeren zonder het in een onnatuurlijke hoek te plaatsen. Dus over het algemeen hebben we de unieke vorm en functies van de Nanobebe-fles erg op prijs gesteld.

 

Smilo Anti-koliek Babyflessen

Ongeveer $8-9 per fles. We houden van Smilo-producten om een ​​paar redenen. Ten eerste zijn ze een klein lokaal bedrijf op slechts een paar kilometer van ons buiten Boston. Ten tweede, je kunt zelfs hun kantoor binnenlopen als je in de buurt woont en met iemand over hun producten praten, dat is in tegenstelling tot 90% van andere babyflesbedrijven en dat doet ons  glimlachen. En tot slot maakt Smilo een aantal geweldige producten, waaronder hun fopspenen  en deze babyflessen. We hebben deze voor het eerst in handen gekregen voor het testen begin 2020 en hebben een paar maanden besteed aan het verzamelen van feedback van ouders. Er was een goede feedback en een paar nadelen die het overwegen waard waren.

Laten we beginnen met de goede dingen. Laten we eerst praten over de fysieke aspecten van deze flessen. Ze gebruiken een dunne BPA-vrije lichtgewicht polyamide plastic fles die een moderne vorm heeft en goed op zichzelf staat. Het is een beetje gevormd om smaller te zijn in het midden om je baby te helpen de fles gemakkelijker vast te pakken. Ze komen in 5-ounce en 10-ounce variëteiten met verwisselbare tepel delen  en ze hebben duidelijk gelabelde meeteenheden, met milliliters  aan de ene kant en ounces  aan de andere. De kleuren zijn aqua, oranje of pruim, en er zijn 4 tepelstroomsnelheden beschikbaar die apart moeten worden gekocht. Ten tweede, laten we ingaan op enkele basisfunctionaliteit. Deze flessen hebben een afneembare siliconen hoes met een ring erop. Eerst dachten we dat het gewoon decoratief was en toen bedachten we de slimme functie. Je  kunt de fles met je pink dragen of de fles aan iets vastmaken met een clip. De pinkreis is een levensredder wanneer je de fles probeert vast te pakken en je baby op te pakken, of je baby positioneert voor boeren. Je hoeft de fles niet langer op een tafel of aanrecht te leggen, je kunt hem gewoon hebben opknoping aan een vinger. We hebben het ook op onze kinderwagen geklikt met een karabijnhaak en dat werkte behoorlijk goed. Voor het reinigen zijn er twee basisonderdelen: de fles en de tepel en kraag. De tepel en kraag zijn scheidbaar voor het reinigen, maar het is niet echt nodig als je kookt voor het reinigen en ze zijn erg moeilijk om echt uit elkaar te halen, dus het is onduidelijk of Smilo zelfs wil dat ouders de tepel en kraag scheiden.

Je kunt ervoor kiezen om de siliconenhoes op de fles te hebben of niet, dat is aan jou. Het wordt ook geleverd met een lekbeveiligingsdop en een normaal deksel. De tepel was iets moeilijker aan en uit te schroeven dan andere flessen, waarschijnlijk vanwege de smalle kraagdiameter en de strakke lekvrije afdichting. Ten derde, laten we het hebben over daadwerkelijk voeren. We hebben het getest met zowel moedermelk als formule en het werkte behoorlijk goed. Het anti-kolieksysteem was goed, niet zo goed als wat je vindt met een meer gecompliceerd anti-koliek meerdelig systeem, maar net zo effectief als de kleppen op de Baby Brezza of Tommee Tippee systemen. De siliconennippel zelf was redelijk vergelijkbaar met de Munchkin LATCH-tepels met een relatief natuurlijke vorm en gevoel. Nergens zo natuurlijk als de bredere opties zoals de Comotomo maar behoorlijk goed, vooral voor een fles met normale breedte. De tepel gebruikt een uniek wijd uitlopend ontwerp dat de breedte van de tepelbasis maximaliseert zonder een fles met brede mond te hebben. De testouders hebben geen lekkage, fatsoenlijke antikoliekfunctie en eenvoudig te reinigen onderdelen gemeld. Aan de negatieve kant zeiden twee ouders dat de fles zelf barstte wanneer hij viel.  Eén meldde hoger dan normaal koliek bij gebruik en één meldde dat hun baby er helemaal niet van zou eten. Het laatste punt is met elke fles te verwachten, sommige baby’s zijn gewoon kieskeuriger over wat ze voeden vooral als het geen moeder is.

 

Flipsi natuurlijke siliconen babyflessen

Voor iedereen ouder dan 40 jaar herinneren ze zich misschien de zeer populaire Playtex-flessen met de wegwerpzak melk. Je vult de zak, drapeert hem over de randen van de fles en schroeft vervolgens de tepel vast. Ze waren erg populair en uitstekend in het voorkomen van koliek, omdat de plastic zak zich kon aanpassen aan de hoeveelheid resterende melk zonder een opbouw van vacuümdruk te genereren. De Flipsi-babyfles gebruikt een soortgelijk concept, maar is op een veel ingenievere manier uitgevoerd. Het maakt gebruik van een siliconen bekerachtig reservoir dat  je met melk vult, vervolgens in de fles zelf plaatst en vervolgens de tepel vastschroeft. De siliconen zitten over de bovenrand van de fles, dus wanneer de dop van de tepel wordt geschroefd wordt een zeer mooie afdichting gevormd. Dit is om een ​​paar redenen een interessant concept: ten eerste is de flexibele siliconen zeer conform, waardoor deze krimpt in grootte om de afnemende hoeveelheid melk in de fles op te nemen. Dit voorkomt de negatieve tegendruk die gas, spuug en koliek kan veroorzaken. Het siliconen zakje voor de babyfles kan ook een beetje omhoog worden geduwd vanaf de onderkant en zijkanten om dit proces te laten plaatsvinden. Kortom wat je hier doet is het verwijderen van de behoefte aan een ontluchtingsmechanisme dat vaak de bron van lekken is. Ten tweede vonden we het geweldig dat het siliconenreservoir binnenstebuiten kon worden gekeerd voor eenvoudige reiniging ook in de vaatwasser. Geen flessenborstels meer. Ten derde hielden we van de brede natuurlijke tepelvorm die de verwarring van de tepel kan verminderen; de vorm is vrij gelijkaardig aan onze hoog gewaardeerde Comotomo-fles. Ten vierde wordt siliconen snel een zeer populair voedingsproduct, met zijn hitte- en koudebestendigheid, BPA-vrije kwaliteit en duurzaamheid.

De jury is uit met betrekking tot elke uitloging van schadelijke chemicaliën uit siliconen, hoewel deze specifieke siliconen vrij is van BPA, BPS, ftalaten, latex, nitrosaminen, lood, PVC en PET. Ondergang? Niet veel, maar onze praktijktests hebben een paar dingen onthuld die het overwegen waard zijn. Ten eerste was de fles een beetje groter in diameter dan de anderen op deze lijst, waarschijnlijk omdat het het dikke siliconen reservoir heeft omringd door een plastic fles, waardoor het een beetje complexer is dan de anderen. Ten tweede, als we het hebben over de complexiteit kan het nodig zijn om de fles zelf te monteren en de tepel te bevestigen voor sommige ouders een nadeel. Tot slot, voor een plastic babyfles is de Flipsi een beetje duur met een prijs van ongeveer $ 10 per stuk. Over het algemeen zijn we echter van mening dat dit een opwindende nieuwe toevoeging is aan onze lijst met babyflessen.

 

Playtex Ventaire-babyflessen

Ongeveer $4 per 9-ounce fles. Playtex maakt al tientallen jaren uitstekende en innovatieve babyflessen en sippy-bekers en de Ventaire is geen uitzondering. Dit model maakt gebruik van een schuine flesvorm die het veel gemakkelijker maakt om de fles comfortabel vast te houden en te kantelen tijdens het voeren. Dit helpt je arm om niet pijnlijk te worden, maar zet de baby ook in een rechtopstaande en natuurlijke houding voor het voeden zonder zijn hoofd ver naar achteren te hoeven kantelen. Er is enig gemengd bewijs dat een relatief rechtopstaande voedingspositie ook de kans op oorinfecties helpt verminderen. Net als de Munchkin gebruiken deze Playtex-babyflessen een luchtstroomventiel aan de onderkant om lucht in de fles te helpen en te voorkomen dat zich een vacuüm vormt wanneer de baby de melk of de formule drinkt. Bij onze testen dachten we dat de klep heel goed werk heeft geleverd om de stroomsnelheid mooi en consistent te houden en ook te veel slikken, boeren en spugen te voorkomen. De tepel is lang niet zo breed en natuurlijk aanvoelend als de Tommee Tippee of Comotomo, maar onze testbabys klopten gemakkelijk aan en niemand verwierp het en we zagen geen tekenen van verwarring na de tepel na meerdere keren gebruik. Het gebruikt een soortgelijke tepeltextuur als die van Dr. Brown om een ​​gemakkelijke vergrendeling te bevorderen. Reinigen was eenvoudig, met vaatwasmachinebestendige  onderdelen die allemaal afneembaar zijn.

Het pakket dat we kregen werd geleverd met langzame tepels die geschikt zijn voor kleine baby’s, hoewel je medium en snelle tepels afzonderlijk kunt kopen. Er zijn dus veel leuke dingen aan deze fles en we denken dat het de moeite waard is om op deze lijst te zetten. Er is echter een grote ondergang die we zijn tegengekomen: het ontluchtingsmechanisme aan de onderkant van de fles lekte meestal. We hebben de drie flessen uit de verpakking getest en na een paar uur gevulde flessen op het aanrecht  te hebben achtergelaten ontstond er een plas onder twee. Dus over het algemeen is dit een geweldige fles, maar de kans is groot dat je misschien een lek probleem hebt zoals wij.

 

Born Free BPA-vrije babyflessen

Ongeveer $5 per 9-ounce fles. De Born Free-flessen zijn relatief nieuw op de markt voor babyflessen, maar ze maken nogal een plons. Zoals de meeste gedoe-vrije flessen gebruiken deze een uniek ActiveFlow-ontluchtingssysteem dat gas en koliek vermindert. In onze tests werkte de ActiveFlow-ventilatie inderdaad heel goed, hoewel we het een beetje vervelend vonden om nog een klein stukje plastic te reinigen, in elkaar te zetten en waarschijnlijk kwijt te raken.  Zoals in principe alle moderne flessen voelt de vorm van de siliconennippel relatief natuurlijk aan en kan de flow goed worden geregeld. Als je een cadeauset krijgt bevat deze ook enkele handige accessoires: flessenborstels, siliconen hulzen, niveau-3 tepels en vaak een coole kleine formulehouder en dispenser. Een uniek kenmerk van deze flessen is dat ze een beetje meer melk bevatten dan de typische 4 en 8 ounce flessen, waardoor er een beetje ruimte aan de bovenkant overblijft wanneer je de formule mengt wat het mengproces veel eenvoudiger en effectiever maakt. Over het algemeen beschouwen we deze flessen geweldig voor baby’s met een formulevoeding gezien het feit dat de tepel en de basis niet heel natuurlijk aanvoelen. Kortom geweldige flessen en goed genoeg om op onze jaarlijst te komen. Ook redelijk geprijsd als je met de accessoires koopt.

 

Minbie Pasgeboren BPA-vrije babyflessen

Een van de duurdere flessen op onze lijst met een prijs van ongeveer $10 per fles plus de kosten van tepels. De Minbie-collectie flessen voor pasgeborenen en zuigelingen  is een uitstekende nieuwkomer op de markt.  De Minbie-flessen gebruiken BPA-vrije polypropyleen plastic en BPA-vrije flexibele en superzachte siliconen tepels. Er zijn zoveel dingen om van te houden aan deze tepels. De vorm is super uniek, met een tipvorm en contouren die anders zijn dan elke andere fles met een bekroonde speen die zowel vergrendeling als een natuurlijke borstvoeding ondersteunt.  De platte kant van de tepelpunt gaat omhoog tegen het dak van de mond en rust comfortabel op het gehemelte. Deze tepels zijn uitstekend voor het voorkomen van flesafstoting en verminderen ook de incidentie van tepelverwarring voor moeders die schakelen tussen de borst en de fles. Net als vele andere op deze lijst integreren de Minbie-flessen ook een zeer effectief anti-kolieksysteem door lucht in de fles te blazen door kleine gaatjes aan de basis van de tepel.

In onze testen hebben we deze fles geprobeerd op twee baby’s, een leeftijd van 2 maanden en een leeftijd van 4 maanden. Beiden gingen zonder gedoe naar de tepel en waren zeer succesvol in het voeden en leken niet veel lucht in te nemen en gas te ontwikkelen. We hebben een paar dingen gerealiseerd over deze fles. Eerst dachten we dat de slow flow tepel iets sneller was dan wat we bij andere merken hebben ervaren, zoals de Comotomo of Tommee Tippee. Niets belangrijks, maar merkbaar in een rechtstreekse vergelijking. Ten tweede, omdat de tepel richtingsspecifiek is en je de platte kant tegen het dak van de mond moet plaatsen moet je een beetje meer aandacht besteden dan normaal. Dit wordt vooral een probleem wanneer je baby oud genoeg is om zijn of haar eigen fles te houden. We hadden er geen specifieke problemen mee, maar we testten met een leeftijd van 2 en 3 maanden. Over het algemeen is dit ons eerste jaar voor het testen van de Minbie en we waren blij dat we het in handen konden krijgen om deze beoordeling te schrijven.

 

Het Kiinde-moedermelkverzamel-, opslag- en voersysteem

Het is niet echt eerlijk om een ​​dergelijk systeem in een lijst met babyflessen te plaatsen, maar we hebben het onlangs kunnen proberen dus we dachten dat jullie er allemaal wat over zouden willen lezen. Het concept is dat je zakjes kunt gebruiken die vergelijkbaar zijn in grootte en functie als een sapzak om rechtstreeks aan te sluiten op de borstkolf. Te gebruiken voor diepvriesopslag en vervolgens te gebruiken voor voeding. Het idee is dat in plaats van de typische Medela- of Lanisoh-zakken alleen te gebruiken voor pompen en diepvriesopslag, je ze ook kunt gebruiken voor het voeren. Dit maakt dit mogelijk door een schroefdop op het zakje te plaatsen in plaats van de gebruikelijke ritssluiting. De schroefdop kan rechtstreeks aan een handmatige of elektronische borstkolf worden bevestigd. Dan na het pompen, doe je een dop op de schroefdop en gooi deze in de koelkast of vriezer. Als je klaar bent om je baby te voeden kun je een zakje in een kom lauwwarm water ontdooien.  Schuif vervolgens het zakje in de Kiinde Squeeze-fles, pers de lucht eruit en bevestig een tepel.

De eerste keer dat we dit voersysteemproces probeerden waren we onder de indruk van hoe gemakkelijk het zakje overging van de ene modus naar de andere, zoals van pompen naar opslag en van opslag naar voeren. Kiinde maakt ook een handig opbergrek voor de vriezer om te voorkomen dat willekeurige stapels zakken opstapelen en omvallen. In elk geval moeten we Kiinde toejuichen voor het bedenken van zo’n uitgebreid systeem dat het hele proces van pompen tot voeren afhandelt.  Maar de vraag die we ons uiteindelijk stelden, was of het echt een probleem was dat moest worden opgelost? Na het pompen moet je nog steeds de pomponderdelen en de schroefdraad van de pomp-naar-zak-adapter reinigen. Waarom niet een klein flesje terwijl je bezig bent? Dus misschien bespaart dat een beetje opruimtijd. Tijdens onze tests vonden we het ook een uitdaging om precies te vertellen hoeveel melk er in de zakken zat. We pompten tot de melk het 4 ounce merk bereikte en goten het vervolgens in een Medela moedermelkfles en het was slechts ongeveer 2,5 ons. Maar we realiseren ons dat dat niet anders is dan enig ander borstvoedingszakje op de markt. Dus we dachten dat we ons misschien in dezelfde positie bevonden als voorheen: in een glazen of plastic fles pompen om een ​​nauwkeurige meting te krijgen en vervolgens in een zak gieten voor opslag.

Persoonlijk vinden we de moedermelkflessen veel beter dan de buidels. Hoe zit het met de andere functie, het feit dat je rechtstreeks vanuit de buidel kunt voeden met behulp van een bevestigbare tepel? Dit deel vonden we erg leuk. De tepel is van goede kwaliteit met een mooie brede basis en de fles doet goed werk om gas en terugvloeiing te voorkomen doordat de zak geen lucht bevat. Je kunt ook een beetje in de fles knijpen om teleurstelling te simuleren.  Dus misschien is het toch de moeite waard? De buidels zijn ongeveer even duur als de conventionele buidels, maar dan met de handige dop. En als je de zak een beetje uitblaast voordat je gaat pompen krijg je een nauwkeurigere volume-indicatie. Over het algemeen vinden wij dit concept geweldig hoewel de uitvoering enkele uitdagingen kent. We zeggen het eens te proberen, maar verwacht geen wonderen. Je kunt een startsysteem krijgen met de zakjes, adapters, tepels / knijpflessen en vriesrek voor ongeveer $30 online. Als je de flessenwarmer ook wilt kun je de cadeauset online krijgen voor ongeveer $70. Dus dit systeem zal je zeker een beetje terugbrengen ten opzichte van alleen het kopen van enkele flessen en zakjes voor opslag, maar we denken dat het de moeite waard kan zijn als je baby echt van de tepels houdt.

 

Best geteste babyfles

We willen benadrukken dat babyflessen geen one-size-fits-all oplossing zijn. Dit is een van de belangrijkste punten die we maken in onze ultieme koopgids voor babyflessen. Elke baby vergrendelt en zuigt een beetje anders, elke baby voelt zich op zijn gemak met een andere tepellengte, breedte en flow en elke baby is min of meer vatbaar voor gas en koliek. Je moet openstaan ​​voor en reageren op de voorkeur van de baby die in het eerste levensjaar behoorlijk kan veranderen. Het geheim is om ten minste een paar beste babyflesopties te proberen om erachter te komen wat voor jouw baby werkt. Natuurlijk kan die aanpak duur en tijdrovend zijn, maar het is waarschijnlijk de moeite waard voor het comfort van je baby. Als je overschakelt tussen borstvoeding en flesvoeding met een baby die borstvoeding krijgt, zul je waarschijnlijk succes hebben met de tepels die meer op natuurlijke borsten lijken. Hoe meer de tepel aanvoelt als die van moeder, des te gemakkelijker zullen baby’s die borstvoeding krijgen overgaan tussen fles en borst. Natuurlijk heeft elke borst en tepel zijn eigen unieke maat en vorm, dus denk aan de unieke eigenschappen van moeder voordat je een tepelstijl en tepelmaat kiest. Als je uitsluitend flesvoeding geeft hoef je je hier niet zoveel zorgen over te maken. Opties  zoals Dr. Brown’s, AVENT of Born Free zijn misschien perfecte babyflessen voor jouw situatie. Borstgevoede baby’s hebben gewoon unieke vereisten vanwege het schakelen tussen borst en fles. Met betrekking tot boeren, spugen en koliek doen alle anti-koliekflessen in deze aankoopgids fantastisch werk om luchtbellen en vacuümdruk in de fles te voorkomen. Dus als het tijd is om te voeden kun je erop vertrouwen dat de interne ventilatiesystemen het risico op gas en een opgeblazen gevoel voor de baby minimaliseren. De beste fles voor gas lijkt een van onze topopties te zijn, hoewel de Dr. Brown’s zich al vele jaren echt op dit gebied heeft bewezen met grote verminderingen in gas- en zure reflux bij baby’s die flesvoeding krijgen. Een ander ding om over na te denken is de vorm van de tepel om een ​​goede tandgroei te stimuleren, wat meestal betekent dat een orthodontische tepel een streepje heeft waar het tandvlees en de tanden de tepel ontmoeten. De tepels Nuk en Munchkin zijn daar goede voorbeelden van en veel moeders vertelden ons dat ze geweldige cadeau-ideeën voor het babyregister hebben gemaakt.

We willen er ook voor zorgen dat je beseft dat BPA-vrij niet betekent dat de gebruikte kunststoffen geen oestrogene chemicaliën in melk zullen uitlogen, met name wanneer de kunststoffen onder stress staan ​. Een recente studie gepubliceerd in Environmental Health heeft zelfs aangetoond dat verschillende BPA-vrije plastic producten, waaronder BPA-vrije babyflessen nog steeds schadelijke chemicaliën uitlogen. Sommige onderzoeken tonen bijvoorbeeld aan dat het plastic dat wordt gebruikt in Nalgene-waterflessen  oestrogene chemicaliën uitlogt. Natuurlijk kent niemand de gevolgen hiervan op de korte of lange termijn, maar het is het overwegen waard. Ter vergelijking: de studie heeft geen bewijs gevonden dat twee bepaalde kunststoffen, COC en COP deze chemicaliën uitlogen.

Over het algemeen bevelen wij glazen babyflessen ten zeerste aan vanwege de potentiële risico’s van oestrogene chemicaliën die uit plastic worden uitgeloogd.

Hetzelfde geldt voor drinkbekers die ook schadelijke chemicaliën in hun plastic onderdelen kunnen bevatten, hoewel het nog moeilijker is om glazen drinkbekers te vinden dan om glazen babyflessen te vinden. Om de paar maanden besteden we vele uren onderzoek aan het vinden van babybenodigdheden zoals flessen die geen schadelijke chemicaliën uitlogen. We hebben onlangs een nieuwe roestvrijstalen babyfles getest die is gemaakt door thinkbaby en we vonden het concept geweldig en we hoefden ons geen zorgen te maken dat plastic chemicaliën in melk uitlogen of een glazen fles verbrijzelt als deze valt. Maar de roestvrijstalen flessen kwamen in een paar opzichten tekort: ten eerste is de tepelring met plastic schroefdraad erg bros en gemakkelijk te kraken en we konden online geen vervangingen vinden. Ten tweede, in tegenstelling tot plastic werd de roestvrijstalen fles gemakkelijk gedeukt toen hij viel en ook in de vaatwasser. Ze hebben ook de neiging niet te worden geïsoleerd en helpen melk niet om de temperatuur erg lang te houden. We vermoeden dat deze de komende jaren zullen verbeteren en vaker zullen voorkomen, dus we zullen deze groeiende trend in de gaten houden.

Voor peuters gaan de meeste ouders over van een babyfles naar een sippybeker of een strobeker. We raden aan de sippy-beker volledig over te slaan en meteen naar de stro-beker te gaan. De zuigkracht die nodig is om met succes een rietje te gebruiken, is geweldig voor de ontwikkeling van lip-, tong- en wangbeweging en controle. Er is wat onderzoek dat suggereert dat dit de spraakproductie ten goede komt. Enkele geweldige opties voor eerste drinkbekers en strobekers zijn te vinden in onze beste review over drinkbekers.