Selecteer een pagina

Om de beste babyhekken van 2020 te vinden hebben we meer dan een dozijn veiligheidshekken samengevoegd en ze onderworpen aan hands-on testen en evalueren. We hebben de locatie van de poortinstallatie (deuropening, gang, trappen), robuustheid, veiligheid, eenvoudige installatie en gebruik en flexibiliteit om in allerlei situaties te passen overwogen.

We beginnen met het beoordelen van poorten die zijn ontworpen voor deuren en gangen en overwegen vervolgens poorten die zijn ontworpen voor de boven- of onderkant van trappen. Gebruik nooit een normaal babyhek in de buurt van een trap. Voor meer informatie over onze tests om de beste babyhekken te vinden bladert u naar de onderkant van dit artikel.

 

Hier zijn de beste babyhekken van 2020, voor deuropeningen (NIET  voor trappen)

Noordelijke Staten Supergate Baby Gate

Meestal ongeveer $50. De best beoordeelde North States Supergate is een van de best beoordeelde babyhekken op de markt en is redelijk geprijsd. Het is een spanningspoort wat betekent dat er geen montage vereist is, het drukt zich in feite in uw deuropening. Ze bieden muurbekers die de spanarmen op hun plaats houden om te voorkomen dat de baby naar voren / achteren glijdt wanneer de baby op het hek duwt of trekt. De muurbekers worden wel in de muur geschroefd of u kunt de dubbelzijdige montagetape gebruiken zoals wij deden. De tape zit in de doos. Het heeft een 2″ hoge drempel aan de onderkant, dus het wordt niet aanbevolen voor gebruik aan de bovenkant van de trap. We vonden dat de poort erg stevig is en een slim vergrendelingsmechanisme gebruikt met twee instellingen. Een waarbij alleen de poort moet worden opgetild om het te openen en een ander waarbij het slot wordt gedraaid voor extra beveiliging. In beide gevallen vonden we dat het slechts een paar minuten oefening kost om het openen met één hand te perfectioneren. Het hek zwaait ook beide richtingen voor het gemak en schommels sloten gemakkelijk. U kunt het ook in de open positie vergrendelen indien nodig. De poort bevat uitbreidingen die erbij worden geleverd en in onze testen hebben we vastgesteld dat het deuren kan passen van ongeveer 31″tot 38″ breed. Het meet 29″ hoog wanneer geïnstalleerd waardoor het voor grotere volwassenen gemakkelijk is om erover te stappen in plaats van het te openen. Dit veiligheidshek is ook verkrijgbaar in wit of brons en dit is het derde jaar dat dit hek bovenaan onze lijst met beste babyhekken staat.

 

Zomer baby Deco baby poort

Meestal ongeveer $65. De best beoordeelde Summer Infant Multiuse baby-poort is in principe verbonden met de #1 North States-poort dus het was moeilijk om te beslissen of het #1 of #2 zou worden. De poorten verschillen op twee primaire manieren. Ten eerste is de Summer Infant-poort 34″ lang terwijl de North States gate slechts 29″ lang is, waardoor het een extra lange doorlooppoort is. Het is moeilijk om te weten of dit een pro of een con is. Aan de positieve kant, ouders hoeven niet zo ver naar beneden te reiken om de poort te openen en ze hoeven zich geen zorgen te maken over zoveel klimmen. Aan de negatieve kant realiseerden we ons dat veel mannen en langere vrouwen soms gewoon stappen over de poort, vooral wanneer hun handen vol zijn of ze haast hebben. Je zult moeilijk worden ingedrukt om over deze extra lange poort te stappen dus dat is een absoluut nadeel van zijn lengte. Ten tweede zwaait de Summer Infant-poort dicht en vergrendelt automatisch wat super handig is, niet meer draaien en duwen om te sluiten. Dit betekent echter ook dat het een stopbeugel gebruikt  die soms je broekspijp vasthoudt terwijl je erdoorheen gaat. Koppel dat met de smalle opening en het kan soms lastig zijn.

De poort van de Noordelijke staten slingert beide kanten op voor het gemak, maar sluit niet automatisch zoals deze. Ook is de Summer Infant-poort op spanning gemonteerd  en zeer gevoelig voor de hoeveelheid spanning die u tijdens de installatie instelt. Als je te veel spanning uitoefen knijpt de opening te smal en gaat de poort niet dicht. Dit is echter niet specifiek voor deze poort, dus als je merkt dat je poort niet goed sluit controleer dan altijd eerst de spanning. Er zijn dus een aantal voor- en nadelen en u moet een weloverwogen beslissing nemen voor uw specifieke situatie. Over het algemeen krijg je echter een van de beste poorten die momenteel op de babymarkt zijn ongeacht of je de Summer Infant of Northgate Supergate kiest. Merk op dat de Summer Infant Multiuse-poort zichzelf op de markt brengt als goed voor gebruik in deuropeningen of bovenaan trappen. Ze doen dit door u te laten kiezen of u een spanning-fit of gemonteerde optie gebruikt, terwijl ze ervoor zorgen dat u de richting van de poortzwaai verandert zodat deze niet over de trap opent. Naar onze mening echter, omdat de poort een balk aan de onderkant heeft die struikelgevaar kan opleveren, raden we af om deze boven aan de trap te installeren. In feite heeft een ouder ons een e-mail gestuurd en ons laten weten dat de handleiding voor de Deco eigenlijk zegt: “om vallen te voorkomen, nooit boven aan de trap gebruiken.” In onze testen was de breedste deuropening waar we de poort in konden passen 48 inch met behulp van de meegeleverde verlengingen dus dit kwalificeert absoluut als een van de brede poorten die in grotere deuren en openingen tussen kamers kunnen worden gebruikt.

 

DreamBaby Chelsea Extra Tall Baby Gate

Meestal ongeveer $90. De DreamBaby-poort lijkt erg op de optie Summer Infant hierboven. Het is een extra lange poort met een spanning van 2″ langs de onderkant, een zeer stevige constructie, een kindveilige vergrendeling, opening met één hand, zwaait in beide richtingen en zwaait automatisch dicht. De opening is ongeveer 18″ breed wat een beetje beter is dan de bovenstaande opties. Deze poort, indien gekocht bij Amazon, bevat uitbreidingen voor mensen met deuropeningen groter dan de typische 31″ wat de reden is waarom het de “extra lange en brede” versie is. In onze tests konden we het zo laten passen in een deuropening zo klein als 38″ breed en zo breed als ongeveer 70″. Als uw deuropening kleiner is kunt u dezelfde poort krijgen maar niet als breed voor ongeveer $50. Nadelen? Het heeft geen openhoudfunctie om het 90 graden open te houden, in tegenstelling tot de Noord-Amerikaanse veiligheidspoort. In een van onze testeenheden werkte het vergrendelingsmechanisme ook niet na enkele maanden gebruik. De andere gaat nog steeds goed zonder problemen, dus niet zeker wat er is gebeurd op de afdeling kwaliteitszorg. Zoals bij elke poort, wees voorzichtig met kleine onderdelen die kunnen vallen als ze niet goed worden vastgedraaid dus zorg ervoor dat u de poort af en toe controleert op losse onderdelen.

 

Munchkin Easy Close metalen babyhekje

Meestal ongeveer $50. Het Munchkin Easy Close metalen babyhekje is goed beoordeeld, maar niet zo goed als de North States of DreamBaby-modellen. Het is ook een spanningspoort met een drempel van 2″ langs de onderrand. Het vergrendelingsmechanisme is goed beoordeeld als zeer kindveilig. Het hek heeft geen automatische sluitfunctie en sommige ouders melden dat het irritant moeilijk kan zijn om dicht te duwen vooral als je maar één hand beschikbaar hebt. Zelfs als je hem krachtig dichtzwaait moet je het vergrendelingsmechanisme openen om het te vergrendelen. We hebben ook geconstateerd dat deze specifieke aanspreekpoort nogal wat vereist van buitenwaartse druk voor montage, dus het is zeer beperkt tot massieve deuropeningframes aan de zijkanten. De Munchkin Easy Close metalen poort past in deuropeningen zo smal als 29,5″ breed en tot 35″ breed bij gebruik van de meegeleverde verlenging. Als u probeert een bredere opening te maken moet u wat meer extensies aanschaffen.

 

Regalo Easy Step Doorloop Baby Gate

Meestal ongeveer $35. De Regalo Easy Step baby-poort is een geweldige optie en een van de best verkochte baby-poorten op de markt. Omdat het niet voor gebruik in de buurt van trappen wordt gebruikt maakt het gebruik van drukhouders voor installatie die tegen twee muren uitsteken. Het past openingen van ongeveer 29-39 “breed en in onze testen moesten we een uitbreiding toevoegen om het in een van onze grotere openingen van ongeveer 42″ te laten passen. Of je kunt gewoon de bredere versie kopen die extensies voor maximaal 50” toepassingen bevat of de enorme en eerlijk gezegd vrij uitstekende super brede babypoort van Regalo. Die Regalo super brede poort is perfect voor het afscheiden van een hele kamer of het maken van een cirkelvormige box. De poort maakt gebruik van een uniek hefboomvergrendelingsmechanisme dat we logisch vonden om te gebruiken, maar sommige van onze recensenten zeiden dat ze twee handen moesten gebruiken om het te openen wat lastig was. Persoonlijk konden mijn man en ik het met één hand doen nadat we het onder de knie hadden. We vonden de opening ook vrij smal, vooral voor bredere dijen en heupen of als je iets draagt. Het is ook vrij kort dus als je peuter langer  wordt zal dit ze zeker niet stoppen. Er is een langere versie van deze Regalo-poort. Merk op dat de poort maar één kant op draait, deze kan niet worden teruggedraaid. Wanneer u het sluit moet u het ook zelf vergrendelen met hetzelfde vergrendelingsmechanisme. Over het algemeen dachten we dat de bouwkwaliteit vrij goed was en toen het correct was gemonteerd voelde het erg veilig en niet mogelijk voor kleine vingers om erachter te komen. Merk op dat hoewel deze poort suggereert dat het boven aan de trap kan worden gebruikt wij dit type toepassing niet aanbevelen: het heeft een opstaprail onderaan de poort wat een struikelgevaar is voor dat type toepassing.

 

Evenflo Soft en Wide Baby Gate

Meestal ongeveer $40. De Evenflo Soft en Wide babygate gebruikt een ander concept dan alle andere poorten op deze lijst. Het heeft geen deur en het zwaait niet open en dicht zoals de meeste andere poorten. In plaats daarvan lijkt het een beetje op die oude houten uitbreidingspoorten die onze ouders gebruikten toen wij kinderen waren. In zoverre dat u het installeert en het laat staan. Zolang het niet te hoog is voor volwassenen om gemakkelijk over te stappen blijft het meestal gewoon op zijn plaats. Omdat het ofwel moet worden verwijderd of erover moet stappen is het geen goede optie voor de onderkant of bovenkant van de trap. Het maakt gebruik van een drukbevestigingssysteem en duwt de zijdelingse kracht uit tegen de twee aangrenzende muren. Dit specifieke babyhekje is eigenlijk best leuk. Tijdens onze tests vonden we het leuk dat het hek zelf een mooie vulling en een doek erover had en dat het een doorzichtig gaas gebruikte waar baby recht doorheen kan kijken om te zien wat er in de volgende kamer aan de hand is. Het is een geweldige basispoort die schattig, stevig en betrouwbaar is. De installatie was veel eenvoudiger dan elke poort die je in een muur moet schroeven omdat deze geen gereedschap of iets nodig heeft. Je past gewoon de buitenste knoppen aan op de juiste diameter van je opening en zet vervolgens de poort vast. Er is hier een goede installatievideo die we erg nuttig vonden voor ons installatieproces. De poort past smal genoeg aan voor kleine deuropeningen en breed genoeg voor openingen tussen kamers . Het is de gebruikelijke 27-inch lang maar dat is als je het in principe helemaal naar beneden naar de vloer monteert, je kunt ook een paar centimeter van de vloer komen en het een beetje groter maken. Dat maakt het moeilijker voor kinderen om te klimmen over het hek, maar maakt het ook moeilijker om ook over te stappen. We kennen veel ouders die dit type babyhekje thuis gebruiken hoewel het niet erg goed werkt als je een jurk draagt of rok of als je korter bent dan 5’5. Hoe dan ook dit is een geweldige babyhek als u op zoek bent naar een stationaire poort die van hoge kwaliteit is, relatief eenvoudig te installeren, duurzaam en veilig voor uw baby.

 

Hier zijn de beste babyhekken van 2020 voor de bovenkant of onderkant van trappen.

De bovenkant van de trap is een moeilijke en gevaarlijke locatie en er zijn slechts een paar babyhekken voor trappen die wij aanbevelen. Hier zijn onze criteria: geen opstapbalk langs de onderkant, kan aan verschillende configuraties worden bevestigd, breed genoeg en past in verschillende trapconfiguraties, zwaait niet automatisch dicht en is gemakkelijk te gebruiken in onze hands-on testen en goed beoordeeld door ouders.

 

Kidco Safeway Veiligheid Baby Gate

Meestal ongeveer $45. Dit hoogwaardige Kidco-veiligheidshek is de beste allround voor de bovenkant van de trap. We denken ook dat het een plek op de bovenstaande lijst van deuren verdient, maar dit is specifiek ontworpen voor de bovenkant van de trap dus we houden het hier. De Kidco Safeway-poort voldoet aan veel van de hierboven genoemde criteria: geen opstapbalk langs de onderrand, kan aan relingpalen en/ of muren worden bevestigd en is goed beoordeeld. Het heeft ook een bediening met één hand, zwaait niet automatisch dicht en in onze testen vonden we het stevig en betrouwbaar. Het voorkomt ook dat de trap over de trap slingert met een zwenk- / scharniermechanisme in één richting. U kunt dit eenvoudig omdraaien voor uw specifieke trapconfiguratie. Het is duidelijk dat het onderaan de trap slechts in één richting kan zwaaien, maar dit wordt relevant voor de bovenkant van de trapbevestiging. Het is ook beschikbaar in zwart of wit voor verschillende stijlen. Tijdens onze tests hebben we geconstateerd dat de meegeleverde schroeven iets te kort waren en mogelijk niet voldoende vastzitten. Uiteindelijk hebben we verschillende schroeven gekocht hoewel we denken dat het waarschijnlijk helemaal goed zou zijn geweest met de bestaande schroeven. Voor mensen die het niet erg vinden om in hun leuningen te boren/ schroeven is deze poort een uitstekende optie. We hebben de Kidco Safeway-poort geconfigureerd voor openingen van 28″ tot 43,5″ breed en hebben hem zelfs goed laten werken op een vreemd gehoekte muur met behulp van de meegeleverde scharnierbevestigingen.

 

Kardinale Gates Trap Hoek Baby Gate

Meestal ongeveer $70. Dit kardinaal babyhekje is verkrijgbaar in wit, bruin, zwart en hout. Het maakt gebruik van een echt uniek vergrendelingsmechanisme dat geen van onze testkiddo’s kon achterhalen wat een goede zaak is. Het beste deel is dat het ongeveer 5 pogingen kostte voor volwassenen om het onder de knie te krijgen en zodra ze het deden werd het gemakkelijk ontgrendeld met één hand. Het geheim is om beide vergrendellipjes naar beneden te duwen terwijl je het hek omhoog trekt. Dat soort handvaardigheid komt niet voor bij een stiekeme peuter die elke poging om ze veilig te houden probeert te dwarsbomen. Het voldoet aan alle hierboven genoemde criteria: geen opstapbalk langs de onderrand, kan worden bevestigd aan relingpalen en / of muren en is zeer goed beoordeeld. Het zwaait niet automatisch achter je dicht, maar het sluit wel automatisch als je het met een krachtige zwaai dichtklapt. Net als de Kidco-poort kan deze worden gemonteerd tot een hoek van 30 graden voor die imperfecte trapscenario’s dus dit is een geweldige babyhek voor unieke hoeken tussen leuningen en aangrenzende muren. Merk op hoe de afgebeelde afbeelding onder een hoek wordt gemonteerd, dat is een geweldige mogelijkheid die in principe geschikt is voor alle soorten muur- en relinglay-outs. Het heeft een stopbeugel om te voorkomen dat het over de trap slingert, maar dit is optioneel als u besluit het niet te installeren. De breedte past zich aan van 26″ tot 40″ breed en het is iets minder dan 30″ lang. In onze testen vonden we de installatie van de kardinale poorten een beetje ingewikkeld, maar we merken op dat er een geweldige video is die een stapsgewijze installatie toont. Zeer nuttig voor degenen die niet superhandig zijn en de Cardinal Gates Stairway-modellen zijn enkele van de beste babypoorten van het jaar.

 

Evenflo Easy Walk Thru Baby Gate

Gewoonlijk onder $50.  Dit is het eerste jaar dat de nieuwe Evenflo Easy Walk Thru-poort op onze lijst met beste babyhekken verschijnt  en deze is hier om een ​​aantal hele goede redenen. Het hek staat ongeveer 30″ lang wat betekent dat als je het 2-3″ van de vloer monteert  het ongeveer 32-33″ hoog zal staan. Het heeft geen bodemrail dus is bedoeld voor gebruik bovenaan de trap, hoewel we het ook heel goed konden laten werken in reguliere deuropeningen. Het kan worden uitgebreid tot openingen van ongeveer 29″ tot 42″ breed maar is niet zo veelzijdig als sommige andere opties in de hoeken kan bereiken of soorten oppervlakken waarop het kan worden gemonteerd. Het gebruikt twee schroefbevestigingen aan elke kant om permanent te monteren op de meeste oppervlakken, waaronder hout en gipsplaten. Het kan in beide richtingen worden gemonteerd, omdat het hek in beide richtingen kan zwaaien. Het heeft een verwijderbare zwenk-stopstang die kan worden bevestigd om te voorkomen dat het hek over de treden slingert, de ontgrendelingshendel was vrij eenvoudig te gebruiken en kan na een paar pogingen met een volwassen hand worden geopend, terwijl dat nog steeds het geval is moeilijk voor zelfs onze stiekeme 3-jarige om erachter te komen.

Over het slot gesproken, er is een handige rood / groene indicator om u te vertellen of de poort veilig is vergrendeld wat geruststellend is. Merk op dat als u een opening hebt die breder is dan 42″ er geen extensies beschikbaar zijn waarvan we op de hoogte zijn. Na 5 maanden gebruik levert de poort consistent geweldige prestaties zonder dat er snel tekenen van storing optreden. We raden u aan dat zodra u de poort in de gewenste positie hebt gemonteerd gebruikt u zoiets als een kabelbinder of een bout / moer om de poort in de gewenste breedte vast te zetten.  Dit komt omdat de breedte van de poort daadwerkelijk kan worden geduwd en getrokken wanneer de poort is open en dit wordt in de loop van de tijd meer mogelijk.  Met een kleine ritssluiting om de twee poortstukken aan elkaar te bevestigen, is het probleem voor altijd opgelost. Je kunt ook los gaan en een gat door beide stukken boren en ze aan elkaar bevestigen met behulp van een bout en moer, maar het lijkt een overkill. Kortom, een uitstekend en gemakkelijk te gebruiken babyhek met een aantal geweldige functies.

 

Northgate Supergate Trappen Baby Gate

Meestal ongeveer $50. Het babyveiligheidshek voor de bovenste trap van de Noordelijke Staten is in principe gebonden voor de tweede plaats. Het is een wissel tussen de opties Kidco en de Noordelijke Staten. Het heeft alle geweldige functies zoals de Kidco-poort, zoals met één hand open, beoordeeld als stevig en betrouwbaar. hij slingert niet automatisch dicht, maar als je hem een ​​krachtige slinger geeft wordt hij automatisch vergrendeld zonder problemen net als de Kidco. Er zijn slechts enkele verschillen. Ten eerste, de Noord-Staten zijn bruin / brons of linnen kleur in plaats van wit of zwart en passen toepassingen die een beetje breder zijn.  Mensen melden eigenlijk dat het vergrendelingsmechanisme van de Noord-Staten een beetje beter is dan de Kidco, omdat je de poort niet hoeft op te tillen om het te openen, maar dat was niet onze ervaring. We gebruikten het bij openingen van 28″ tot 46″. Merk op dat sommige plaatsen het vermelden als een opening tot 48″ maar dat was niet onze ervaring.

 

Summer Infant Deluxe Stairway Eenvoudig te beveiligen houten hek

Meestal ongeveer $40. Dit is een geweldige goedkope baby-poort met een geweldige bouwkwaliteit, veiligheid en bruikbaarheid. We waren echt onder de indruk van wat Summer Infant in dit goedkope babyhekje heeft gedrukt dat is ontworpen voor de boven- of onderkant van trappen. Uit de doos had het een mooie klassieke houten stijl die ons deed denken aan oudere poorten maar deze heeft absoluut veel betere moderne functies. Montage en installatie waren net zo betrokken als de andere traphekopties aangezien je alles aan de zijwanden moet bevestigen en ervoor moet zorgen dat je daar een goede verankering hebt. We konden het probleemloos in onze vrij brede gang aan de bovenkant van onze trap installeren. Eén kant was bevestigd aan de bovenste leuningstijl van de trap  en de andere kant van de muur waar toevallig een nopje in zit. Als u niet comfortabel bent om de poort in uw houten leuning te schroeven  dan kunt u een afzonderlijke installatiekit kopen die in principe banden gebruikt om die kant aan de leuning te bevestigen zodat het  niet nodig is om gaten in het hout te maken. Hoewel we het in een brede opening van 44″ hebben gekregen kan het zelfs nog breder worden tot 48″ breed.

Dus dat is behoorlijk breed vooral voor een relatief goedkope poort. Het hek zelf is 32″ lang en het wordt ongeveer 1″ boven de vloer gemonteerd waardoor het in totaal ongeveer 33″ lang is. Dat is ongeveer gemiddeld voor een babyhekje. Terwijl we het hek aan de bovenkant van de trap hebben gemonteerd zou het  theoretisch in deuropeningen of ergens anders kunnen worden gemonteerd omdat de bovenste en onderste unidirectionele zwenkstoppers afneembaar zijn. Dat zijn belangrijke veiligheidsvoorzieningen bij gebruik door de trap, maar niet noodzakelijk wanneer ergens anders gebruikt. We vonden de bediening met één hand, de sterke en stevige constructie en haak-klink sluiting. We vonden het niet leuk dat je het niet gewoon dicht kon zwaaien, het hout was een lichtere kleur dan op de foto’s, de muurmontagekit is behoorlijk verwarrend en onvolmaakt. Maar nogmaals, het is slechts  $40 dus misschien zijn die zorgen niet zo groot.

 

Regalo Trappenpoort en Extra Lange Babypoort

Het Regalo babyhekje aan de bovenkant van de trap voldoet aan al onze criteria en heeft verschillende andere geweldige functies. Ten eerste is dit een van de weinige poorten op de markt die wordt bevestigd zonder gaten te boren of schroeven in uw relingposten te installeren. Het maakt gebruik van klittenband  dus het was heel gemakkelijk te installeren. Ten tweede kan het met één hand worden geopend en gesloten en zwaait het niet automatisch dicht. Ten derde wordt de leuning geleverd met hardware zodat u hem aan twee leuningen, twee wanden of een muur aan één kant en leuning aan de andere kant kunt bevestigen. Ten slotte is de poort goed beoordeeld op robuustheid, betrouwbaarheid, moeilijk te openen door kleine kinderhanden en duurzaam. Het hek zwaait ook beide richtingen voor het gemak,  hoewel sommigen het misschien niet leuk vinden om over de trap te slingeren. Mensen melden het te gebruiken bij openingen van 26″ tot 42″ breed.  Een paar beperkingen wel. Eerst heeft een van onze testbaby’s ontdekt hoe ze het klittenband open kunt scheuren en in feite de hele poort van de reling moeten verwijderen.  Dus dat was eng. Er zijn ook enkele recente rapporten over vakmanschap van lagere kwaliteit, zoals sommige schilferende verf, mislukte laspunten. Merk op dat onze unit geen van deze problemen had  maar houd daar rekening mee.

Best geteste babyhek

Hier zijn wat meer details over hoe we de beste babyhekken hebben gevonden

Zodra je baby begint te kruipen en meubels en speelgoed omhoog trekt zul je je realiseren hoe gevaarlijk je huis is. Trappen, open haarden, buitendeuren, glazen meubels, fragiele decoraties. Noem maar op je baby zal het snel vinden.  Om te voorkomen dat je baby gewond raakt of toegang krijgt tot een bepaald gebied installeren de meeste ouders babyhekjes op verschillende plaatsen in het huis. Bijvoorbeeld bovenaan en onderaan trappen, een open haard blokkeren of in het midden van een kamer als een kleine baby corral. Ouders gebruiken ze ook om speelplekken te beveiligen zoals een speelkamer zonder de deur te sluiten. Baby-poorten zijn ook geweldig om die nieuwsgierige, jaloerse of speelgoed-slurpende hond weg te houden van een pasgeborene. Het is niet verrassend dat er verschillende poorten zijn die beter of slechter geschikt zijn voor elk van deze toepassingen.

Er zijn veel overwegingen bij het kiezen van een babyhekje. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

Waar je van plan bent om de poort te plaatsen is belangrijk. Eenvoudige openslaande poorten zijn geweldig voor deuropeningen en bovenaan en onderaan trappen. Maar degenen die gespannen zijn vereisen wanden aan elke zijde om de naar buiten gerichte druksteunen te ondersteunen. Probeer deze spanhekken niet te installeren in situaties waarbij de ene kant een muur is en de andere kant een relingpaal. De naar buiten gerichte druksteunen zullen de leuningen opzij duwen en u uiteindelijk een wiebelig leuning geven. De naar buiten gerichte drukbevestigingspoorten zijn eenvoudig te installeren, maar gewoon niet veilig in de buurt van trappen. Installeer ook geen poort boven aan de trap als deze een onderste rail heeft, dit is een ernstig struikelgevaar en moet altijd worden vermeden. Vanwege dit verschillende gebruik van babyhekken, categoriseren we poorten op basis van hun primaire gebruik: gewoon / deuropeningen  versus de bovenkant van de trap. Als je ooit van plan bent om de poort bij de trap te gebruiken bekijk dan iets als de Kidco Safeway-poort die fantastisch is en ook indien nodig in deuropeningen kan worden gebruikt. De andere optie is om een ​​heel gebied af te sluiten  of een kamer af te sluiten met een zeer grote toegangsweg; in beide gevallen zou zoiets als de Metal Superyard-poorten van North States echt goed werken.

Het hek moet stevig zijn. Baby’s zullen je verbazen met hun vermogen om al je beste pogingen om ze veilig te houden te omzeilen. Ze zullen proberen aan de poort te trekken, de poort te duwen, de poort te beklimmen, op de poort te leunen of de poort te bijten. Alle hieronder aanbevolen poorten worden beoordeeld als de beste in termen van stevigheid om u te helpen uw gezond verstand te behouden wanneer u 100% van de tijd uw ogen niet op baby kunt richten. En als u een loopstoeltje gebruikt  wilt u extra voorzichtig zijn.

Het vergrendelingsmechanisme moet kindveilig zijn. Dit lijkt vanzelfsprekend maar er zijn veel poorten op de markt met sloten die baby’s uitzoeken voor hun tweede verjaardag. Vermijd poorten met een eenvoudige knopvergrendeling of een eenvoudig lift-open mechanisme. Je baby weet misschien niet hoe hij de poort nu moet openen maar geef hem of haar nog een jaar en je schopt jezelf omdat je geen poort koopt met een beter, relatief kindveilig slot. Alle hieronder aanbevolen poorten hebben goed beoordeelde vergrendelingsmechanismen die betrouwbaar zijn, gemakkelijk te gebruiken door ouders en moeilijk voor baby’s om erachter te komen.

Kleine vingers knijpen heel gemakkelijk. We raden geen van de houten intrekbare poorten, houten expanderende poorten of de poorten met de drukvergrendelstaven aan. Deze verhogen het risico van beknelling van de vingers en in sommige gevallen snijwonden en moeten worden vermeden. Maar als je een huis voor alleen huisdieren hebt en je probeert je hond in bepaalde gebieden te houden zijn ze behoorlijk goed voor dat doel.

Je wilt het hek met één hand openen. De baby dragen? Een wasmand? Boodschappen? Bellen? Het laatste wat u wilt doen is iets neerleggen omdat beide handen nodig zijn om het vergrendelings- en zwenkmechanisme van de poort te openen. Alle hieronder aanbevolen poorten hebben goed beoordeelde vergrendelingsmechanismen die met één hand kunnen worden geopend. Het is een ingewikkelde afweging tussen het moeilijk maken voor een baby om te openen, terwijl het voor een volwassene eenvoudig genoeg is om met één hand te openen. Dit betekent meestal dat het vergrendelmechanisme grotere handen nodig heeft om te grijpen en te knijpen / draaien / glijden. Als gevolg hiervan hebben sommige volwassenen met kleinere of zwakkere handen  de neiging om wat moeite te hebben met moderne poortsloten.

Zorg ervoor dat je deuropening niet te breed is. Sommige babyhekken worden geleverd met uitbreidingen voor grotere deuropeningen, maar andere poorten niet. Houd er rekening mee dat als uw deuropening groter is dan 31″ u waarschijnlijk minstens één verlenging nodig hebt. In onze aanbevelingen bieden we specificaties met betrekking tot deurbreedtes en, indien beschikbaar, koppelingen naar uitbreidingskits die bij de toepassing passen.