Selecteer een pagina

Op zoek naar de perfecte babydoekjes die gevoelig, zacht, duurzaam, effectief en redelijk geprijsd zijn? Wij ook! Elk jaar zetten we meer dan een dozijn gevoelige babyveegopties op de proef, evalueren ze op onszelf en op pasgeborenen, peuters en grotere kinderen. We onderzoeken de ingrediënten in de veiligheidsdatabase van de Environmental Working Group (EWG) en verzamelen alle resultaten in onze jaarlijkse beoordelingen en ranglijsten voor babydoekjes. Onze top 5-resultaten worden hieronder vermeld, gevolgd door diepgaande beoordelingen van bijna een dozijn verschillende babyveegopties.

Dit jaar hebben we 5 moeders bij elkaar gebracht om de beste babydoekjes voor gevoelige billen te beoordelen en te rangschikken. Twee met een pasgeborene, een met een 10-maanden oude, een met een 15-maanden oude, en een met een 2-jarige die met zindelijkheidstraining begon. Deze moeders hebben een praktijktest uitgevoerd van 13 verschillende grote merken babydoekjes. Deze omvatten: Bloom Baby, Pampers, Huggies, Target Up & Up, CVS, Amazon, YHYH, Seventh Generation, Walgreens, Burt’s Bees en Water Wipes. We hebben ook een aantal relatief nieuwe merken opgenomen die alleen verkrijgbaar zijn in kleinere lokale winkels. De moeders voelden ze, rook ze en gebruikten ze om natte en vuile luiers op te ruimen. We hebben ze ook op onszelf gebruikt om te kijken hoe ze zich voelen in termen van gevoeligheid, oliën en schuurvermogen. We hebben elk ingrediënt voor elke luierveeg opgezocht en de gevarenbeoordeling gecontroleerd in de cosmetica-database van de Environmental Working Group (EWG). Voor elk van de beste babydoekjes die we beoordelen, beschrijven we alle gevaren die aan hun ingrediënten zijn verbonden. Na enkele dagen onderzoek kwamen we tot een oordeel en vonden we de beste babydoekjes van het jaar! Blader naar de onderkant van dit artikel voor meer informatie over hoe we de babydoekjes hebben geëvalueerd.

 

Hier zijn de beste babydoekjes van 2020!

Bloom Baby Jumbo Sensitive doekjes

Ongeveer 7 cent per doekje. Deze zijn relatief nieuw op de markt voor babydoekjes en zijn absoluut een van de best beschikbare. We hebben deze eerst getest voor onze lijst van 2017 en waren verbaasd over hoe geweldig ze waren. Ze ruiken geweldig, ze zijn duurzaam en zacht, ze zijn groot genoeg voor meerdere passages over een vuile bum (ongeveer een centimeter breder dan de meeste doekjes), en het bedrijf dat ze maakt (Bloom + Kind Inc) neemt “gevoelig” zeer serieus. Deze beste babydoekjes zijn 98% natuurlijk, zonder de agressieve chemicaliën die in veel doekjes voorkomen (zoals natriumlaurylsulfaat, alcohol, chloor of ammonium), maar bevatten nog steeds een effectieve antimicrobiële stof om ervoor te zorgen dat de dingen schoon worden. Gemaakt in de VS, deze babydoekjes zijn niet alleen gevoelig, ze zijn ook hypoallergeen en zijn nooit in contact gekomen met noten, tarwe of gluten. In onze tests vertoonden zelfs de meest gevoelige bodems na enkele dagen gebruik van deze doekjes geen tekenen van irritatie of luieruitslag, wat een vrij goed bewijs is van hun effectiviteit en gevoeligheid. De textuur van het doekje is zacht en flexibel, met een klein beetje rek zodat het doekje niet snel scheurt. In onze tests waren deze babydoekjes in het algemeen het moeilijkst om te scheuren, mogelijk vanwege het ingewikkelde gewatteerde ontwerp en de textuur die je kunt zien als je de babydoekjes zelf van dichtbij bekijkt. Die unieke textuur is een van de beste eigenschappen: terwijl de meeste andere doekjes glad/ glad zijn en soms zelfs een beetje “papperig”, voegt deze een eenvoudige textuur toe die enorm helpt bij het opruimen! Met plassen was opruimen heel eenvoudig. Met een poopy luier vouwden we ze in de helft om ervoor te zorgen dat er geen doorbraak was en ze waren zeer effectief. Het zijn jumbo-formaat doekjes (ongeveer 8 “x 7”), dus zelfs nadat ze in twee zijn gevouwen, is er voldoende oppervlakte om effectief af te vegen terwijl je je handen schoonhoudt. We hielden ook van de hersluitbare verpakking, die het gemakkelijk maakte om de babydoekjes fris en vochtig te houden zonder al te veel gedoe. In onze test hebben we maar één klein negatief gevonden: als je een doekje uittrekt, komt het volgende doekje iets te veel uit de verpakking voordat je het eerste loslaat; als je het daar laat zitten zonder het terug in het zakje te verzegelen, zal een behoorlijk deel van dat volgende doekje na een paar uur opdrogen.

Dit is niet veel anders dan de meeste andere opties, en we zijn dankbaar dat het volgende veegsel inderdaad in de eerste plaats uitkomt (wat meer is dan we voor sommige andere opties kunnen zeggen!). De mensen van het productontwerp bij Bloom willen misschien de verpakking en vouwen bekijken die Pampers gebruikt voor hun nieuwe Aqua Pure-doekjes, wat een fantastisch ontwerp is (de Aqua Pure-doekjes zijn zo-zo, maar ze geven mooi uit de flip-top verpakking). Hier zijn de ingrediënten voor de Bloom Sensitive Baby Wipes, samen met de EWG-gevarenbeoordeling (van 1 tot 10, waarbij 10 het grootste gevaar is): gezuiverd water, olusolie (2), glycerine (2), laurylglucoside (1), polyglyceryl-2-dipolyhydroxystearaat (1), glyceryloleaat (1), dicaprylylcarbonaat (1), smeerwortelextract (1), olijfolie (1), fenoxyethanol (4) en kaliumsorbaat (3). Dus dat zijn over het algemeen zeer lage gevarenbeoordelingen door de EWG, hoewel fenoxyethanol (het antimicrobiële) en kaliumsorbaat (conserveermiddel) worden beoordeeld als een matig gevaar voor irritatie en allergische reacties, dus houdt daar rekening mee als u te maken heeft met een zeer gevoelige zwerver. Over het algemeen zijn dit uitstekende, gevoelige babydoekjes met een zacht en zacht gevoel en een goed algeheel ingrediëntenprofiel; hoewel de prijs een beetje hoger is dan die van zijn belangrijkste concurrenten en de verpakking niet ideaal is. Geïnteresseerd? Je kunt deze Bloom babydoekjes hier bekijken.

 

Eerlijk bedrijfsgevoelige babydoekjes

Elk ongeveer 6 cent wanneer u een grotere doos doekjes koopt (zoals een doos met 288 tellen). The Honest Company staat bekend om het maken van zeer hoogwaardige en milieuvriendelijke producten, maar ze zijn meestal ook een beetje duurder dan vergelijkbare producten. Deze babydoekjes zijn super zacht en zacht en bevatten een aantal geweldige fruit- en plantenextracten om de bodem van je baby zachtjes te reinigen. Belangrijk is dat we deze doekjes erg gevoelig vonden en dat ze geen uitslag veroorzaakten bij de baby’s, peuters of volwassenen waarop we ze hebben getest. Bij onze tests dachten we dat de doekjes sterk en zacht waren en een mooie textuur hadden waardoor ze erg leken op de Bloom Baby-doekjes. Ook vergelijkbaar maken is het grote formaat, waarbij elke doek ongeveer 7 “x 8” meet, wat echt vrij groot is. Deze babydoekjes zijn niet gemaakt om doorspoelbaar te zijn, hoewel dat ons nooit heeft tegengehouden (we zijn op het stadsriool), maar ze zijn biologisch afbreekbaar binnen 60 dagen. Dus misschien is dat goed nieuws voor mensen met composttoiletten. We waren dol op de verpakking. Net als de nieuwe Aqua Pure-doekjes, maakt het pakket gebruik van een handige plastic flip-top die uitstekend werk levert en ook het vocht vasthoudt wanneer u ze niet gebruikt. De verpakking wordt geleverd in een paar verschillende patronen en ontwerpen, zoals de afgebeelde Blue Ikat, maar ook een leuke geometrische patroonoptie en een met rozenbloesems. Dat is waarschijnlijk niet zo belangrijk voor je, maar sommige ouders vinden dat aspect leuk, dus het is het vermelden waard. Enkele andere dingen die ons opvielen: de verpakking is gemakkelijk te gebruiken voor het met één hand uitdelen, de geur is zeer mild en aangenaam, de gestippelde textuur is geweldig voor het opruimen van kakjes en ze laten geen merkbare olieachtige film achter. Dat komt waarschijnlijk omdat de Honest Company veel aandacht heeft besteed aan de ingrediënten en ervoor heeft gezorgd dat parabenen, alcohol, chloor (zelfs bij het maken van het doekje zelf, dat is gemaakt van natuurlijke cellulosevezels), ftalaten / BPA, formaldehyde zijn uitgesloten , fenolen, ammonium en lanoline.

En geen dierproeven of dierlijke bijproducten (de glycerine is plantaardig, niet van dierlijke oorsprong), voor wat het waard is. Deze hypoallergene doekjes bevatten alleen ingrediënten die een 2 of lager zijn op de EWG-schaal (1-10). In het bijzonder zijn hier de ingrediënten voor de Honest Company Babydoekjes en de EWG-gevarenbeoordeling voor elk (variërend van 1-10 waarbij 10 het hoogste gevaar is): Water (1), glycerine (2), kamille-bloemenextract (1), komkommerextract (1), zoethoutwortelextract (1), granaatappelextract (1), masterwortbladextract (1), decylglucoside (1), natriumcitraat (1), citroenzuur (2) en zilvercitraat (2) . Er zijn dus een paar ingrediënten die niet ideaal zijn, zoals citroenzuur (een conserveermiddel dat een beetje irriterend voor de huid kan zijn) en zilvercitraat (een antimicrobieel middel met een enigszins onbekend risicoprofiel). Maar er is niets alarmerends om te melden – en het goede nieuws is dat er geen agressieve irriterende stoffen, geen gewone allergenen en geen gevaarlijke chemicaliën zijn. Beperkingen? Nou, afgezien van de hogere prijs die je moet betalen voor deze uitstekende babydoekjes, is het enige andere dat ons opviel dat ze niet zo dik of vochtig zijn als sommige van de andere op deze lijst. Ze zijn op geen enkele manier droog, maar we denken dat ze kunnen profiteren van een beetje meer vochtgehalte om te helpen met het vegen. En ze zijn ook niet superdun, maar ik zou ze niet gebruiken zonder ze eerst in tweeën te vouwen. Dus over het algemeen zijn dit echt uitstekende babydoekjes en verdienen deze plek op onze lijst zeer, en de ingrediëntenlijst geeft ouders gemoedsrust dat ze hypoallergene babydoekjes van hoge kwaliteit gebruiken met weinig risico op de gevoelige billen van hun baby! Geïnteresseerd? Je kunt de babydoekjes van Honest Company hier bekijken.

 

Verwent gevoelige babydoekjes

Ongeveer 2-3 cent per doekje. Dit waren de go-to-doekjes voor drie van de vijf moeders die deze praktijktest hebben gedaan. Ze zweren allemaal bij deze babydoekjes vanwege hun zachtheid, zachtheid, dikte, duurzaamheid en geur. En je kunt ook niet fout gaan met de prijs als je ze in een behoorlijke hoeveelheid koopt. Je hebt maar één veeg nodig om de natte klussen te klaren, en waarschijnlijk 2 om de vuile klussen te klaren. Dat komt omdat je kunt vegen, dan vouwen en opnieuw vegen. Niet veel andere doekjes zijn daartoe in staat, zonder zich zorgen te maken over dingen die door het doekje dringen en op je handen komen. Ze zijn trouwens ongeveer 20% dikker dan de variëteit Pampers Natural Clean. We hielden ook van hoe ze erg vochtig zijn, waardoor ze gemakkelijker kunnen worden schoongemaakt. Sommige opties, zoals de Target Up & Up-doekjes, zijn enigszins droog en ruw. De Huggies-gevoelige zijn vergelijkbaar met deze, maar niet zo dik, dus hoewel ze goedkoper zijn, gebruik je er uiteindelijk meer. Nu voor de minpunten. Allereerst gaat elk gevoelig vegen niet net zo schoon als de niet-gevoelige versie; De Pampers Baby Fresh-doekjes reinigen bijvoorbeeld beter dan deze, maar ze zijn niet gevoelig en doen niet zo goed hun best om luieruitslag te voorkomen. Ten tweede vonden we deze # 3 beste babydoekjes bij de meest oliedoekjes op de lijst. Wat we daarmee bedoelen, is dat ze na het afvegen een dunne olieachtige film achterlaten, waarvan we aannemen dat het de ricinusolie of een andere vochtinbrengende crème is. Niets verschrikkelijks, maar in vergelijking met de Bloom of Water Wipes, is het het vermelden waard.

Dus als u op zoek bent naar een geweldig, dik, gevoelig doekje zonder sterke geuren, is de Pampers Sensitive een goede keuze. Hier zijn de ingrediënten voor de Pampers Sensitive Babydoekjes, samen met de EWG-gevarenbeoordeling voor elk ingrediënt (van 1 tot 10, waarbij 10 het grootste gevaar is): water (1), citroenzuur (2), PEG-40 gehydrogeneerde ricinusolie (3), benzylalcohol (5), fenoxyethanol (4), natriumcitraat (1), natriumbenzoaat (3), xanthaangom (1), dinatrium EDTA (1), BIS-PEG / PPG-16/16 PEG / PPG-16/16 dimethicone (3), capryl / capric triglyceride (1), ethylhexylglycerine (1), bisabolol (1), chamomilla recutita (matricaria) bloemextract (1), aloë barbadensis bladsap (aloë vera, 2). Dus dat zijn in het algemeen gemengde gevarenbeoordelingen, met fenoxyethanol (het antibacteriële middel) en benzylalcohol (conserveermiddel) als meest zorgwekkende voor irritatie en allergische reacties. Dus, hoewel ze de neiging hebben om een ​​laag risico op irritatie te hebben, en het zijn over het algemeen geweldige effectieve doekjes, als je de voorkeur geeft aan iets natuurlijkers, ga dan voor de Waterdoekjes of Pampers Aqua Pure doekjes. Merk op dat de oude Pampers Thick Care Sensitive-doekjes zelfs beter waren dan deze, maar ze werden een paar jaar geleden stopgezet. Geïnteresseerd? Je kunt deze Pampers babydoekjes hier bekijken.

 

Amazon Elements Sensitive Babydoekjes

Ongeveer 2 cent per doekje. Deze zijn nieuw op de markt en krijgen uitstekende recensies van consumenten. Dit was ons eerste jaar om ze uit te proberen en we waren erg onder de indruk! Deze doekjes worden verkocht als gevoelig en zeer transparant voor ingrediënten en ingrediënten sourcing. De doekjes bevatten ongeveer 98% gezuiverd water, kamille-extract om de gevoelige huid te kalmeren, twee reinigingsmiddelen (één afgeleid van kokosolie, één onnatuurlijk), sommige pH-balancers en sommige conserveermiddelen om de groei van bacteriën te verminderen. Merk op dat een van de conserveermiddelen fenoxyethanol is, dat ook in de Pampers en Huggies zit, en een potentieel irriterend ingrediënt is. Ze bevatten geen parabenen, alcohol, kleurstoffen, ftalaten, methylisothiazolinone en een paar andere bijzonder schadelijke ingrediënten. Dus qua ingrediënten zijn ze vrij gelijkaardig aan de Pampers en Huggies, maar bekijk onze ingrediëntenlijst aan het einde van deze paragraaf voor meer informatie. Ze zijn ook vergelijkbaar met de Pampers in termen van geur (of gebrek daaraan), grootte, textuur (een subtiel puntpatroon) en effectiviteit. In onze tests hebben we deze doekjes erg goed gevonden en denken dat ze op één lijn liggen met de Pampers. Ze waren echter een beetje aan de dunnere kant, wat het enige nadeel was ten opzichte van degenen die hoger op deze lijst staan. Maar over het algemeen best goed voor de prijs, tenzij je wilt overgaan op een meer natuurlijk alternatief voor vegen, zoals de Water Wipes of Seventh Generation-doekjes. We willen er ook op wijzen dat Amazon een unieke functie met deze doekjes gebruikt: elk pakket heeft een QR-code die u kunt scannen om meer te weten te komen over de herkomst van ingrediënten in het specifieke pakket dat u gebruikt. Een slimme manier om de perceptie van transparantie te vergroten, maar niet zeker waarom het bijzonder informatief is om te weten of uw kamille-extract uit Texas of Indiana kwam.

Ons pakket gebruikte vezels uit China, maar om eerlijk te zijn zouden ze deze lage prijzen niet kunnen dragen als ze lokaal polyester en viscose zouden kopen. Hier zijn de ingrediënten voor de Amazon Elements Sensitive Baby Wipes, samen met de EWG-gevarenbeoordeling voor elk ingrediënt (van 1 tot 10, waarbij 10 het grootste gevaar is): Gezuiverd water (1), Chamomilla Recutita Matricaria Flower Extract (1), Dinatrium Cocoamphodiacetate (1), Polysorbate 20 (3), Citroenzuur (2), Dinatriumfosfaat (1), Dinatrium EDTA (1), Fenoxyethanol (4), Natriumbenzoaat (3). Het natriumbenzoaat (een conserveermiddel) is een kleine reden tot bezorgdheid en het fenoxyethanol (een ander conserveermiddel) is een matige reden tot bezorgdheid met betrekking tot irritatie en allergische reacties. In elk geval vonden we deze doekjes zeer effectief, zacht en duurzaam, en een geweldige aanvulling op onze “best of” -lijst. Zullen ze in de toekomst op de lijst komen? Misschien, maar laten we eerst kijken hoe de productie en kwaliteitsborging op lange termijn verlopen! Geïnteresseerd? Je kunt deze Amazon Babydoekjes hier bekijken.

 

Aveeno babygevoelige babydoekjes

Ongeveer 2 cent per doekje, wat een geweldige prijs is voor dit kwaliteits- en gevoeligheidsniveau. Aveeno noemt deze “all-over” -doekjes, wat betekent dat ze niet alleen op privé-onderdelen maar overal moeten worden gebruikt – gezicht, handen, voeten, noem maar op, en dit doekje is klaar om de meest knoeibare rommel aan te pakken. Deze babydoekjes zijn geurvrij, hypoallergeen en hebben naar hun mening een 99% natuurlijk afgeleide formulering. De ingrediënten staan ​​hieronder – wat in feite betekent dat het 99% water is en vervolgens verschillende chemicaliën (hoewel ze echt een laag risico en lage concentratie hebben). Bij onze testen was de verpakking eenvoudig te gebruiken en had een plakkerige schilhoes (zoals de Bloom Baby Wipes). De doekjes werden eigenlijk één voor één uitgetrokken, wat betekent dat het volgende doekje niet een beetje omhoogtrok toen er één werd uitgetrokken. We houden eigenlijk van deze techniek voor rommel die maar één doekje nodig heeft, omdat het de frustratie vermindert dat je het volgende doekje terug in het pakket moet duwen voordat je opnieuw sluit, en het risico dat dat doekje (te letterlijk) wordt weggelaten om te drogen. Maar voor rotzooi die meer dan één doekje nodig heeft, wat naar onze ervaring de meeste rotzooi is, kan dit een beetje frustrerend zijn omdat je een beetje met je vingernagel moet ingraven om het volgende doekje te pakken. Geen groot probleem, maar het vermelden waard. Elk pakket wordt geleverd met 56 doekjes, waardoor het pakket slechts ongeveer 2,5 “dik is en gemakkelijker in een luiertas te dragen is in vergelijking met sommige andere opties. De doekjes zelf zijn groot en vochtig, met afmetingen van ongeveer 7,5” x 8,25 “, wat echt een groot babydoekje.

Er is eigenlijk helemaal geen geur, en ook geen textuurpatroon, maar meer een geweven vezelachtige textuur die een beetje dunner is dan we zouden willen – wat advies – benader een poepluier niet zonder hem eerst in tweeën te vouwen. In onze tests hebben de doekjes goed schoongemaakt en waren ze zelfs voor de meest gevoelige bodems niet irriterend. Dus we waren niet helemaal onder de indruk van de dikte of textuur van de doekjes, maar we waren onder de indruk van de gevoeligheid van de ingrediënten. Hier zijn de ingrediënten voor de Aveeno Sensitive All Over Babydoekjes, samen met de EWG-gevarenbeoordeling voor elk ingrediënt (van 1 tot 10, waarbij 10 het grootste gevaar is): Water (1), Aloë Barbadensis-bladsap (1), Avena Sativa (Haver) Kernelextract (1), Glycerine (2), Coco-Glucoside (1), Glyceryl Oleate (1), Glyceryl Polyacrylaat (1), Carbomer (1), Lauryl Glucoside (1), Caprylyl Glycol (1), Polyglyceryl-2 dipolyhydroxystearaat (1), citroenzuur (1), natriumhydroxide (2) en natriumbenzoaat (2). Er zijn dus maar een paar ingrediënten die groter zijn dan 1, waardoor dit een van de beste babydoekjes is voor de laagste blootstelling aan potentieel toxische, allergene of irriterende ingrediënten. Zeer indrukwekkend! Geïnteresseerd? Je kunt deze Aveeno-babydoekjes hier bekijken.

 

Huggies Natural Care-babydoekjes

Ongeveer 2 cent per doekje. Dit zijn een directe concurrent van de Pampers Sensitive-doekjes, en deze Huggies-doekjes doen behoorlijk goed werk in die rol! Een groot verschil dat 2 van de 5 moeders opviel was de geur. Hoewel ze geurvrij zijn, is er een vage geur die door 2 moeders als negatief wordt genoemd; de andere 3 merkte het niet. De geur is een beetje een chemische geur, hoewel we ze over het algemeen erg gevoelig hebben gevonden op zwervers. De gevoeligheid is te wijten aan het feit dat ze parabenenvrij, geurvrij, alcoholvrij, hypoallergeen en erg dik zijn. Maar ze hebben nog een aantal andere ingrediënten, waaronder cocamidopropylbetain (een irriterend reinigingsmiddel) en fenoxyethanol (een conserveermiddel/ bactericide); deze ingrediënten hebben een relatief laag allergeenprofiel, maar je baby kan er gevoelig voor zijn. Om eerlijk te zijn, bevatten de Pampers-doekjes ook fenoxyethanol en enkele andere mogelijk ingrediënten. Ze bevatten wel wat aloë en vitamine E om een ​​zachte huid en genezing van milde huidirritatie te bevorderen. Twee van onze moeders zeiden dat dit hun go-to-doekjes waren en dat ze van ze hielden. Ze zijn dik, duurzaam, zacht en de moeders meldden geen problemen met luieruitslag.

Ze zijn iets minder vettig dan de Pampers, ze laten niet dezelfde kleine film op je handen achter, wat goed is. De textuur van de doekjes is zacht met wat opgedrukte letter H-textuur; ze zijn zo zacht en vochtig dat we ze soms een beetje “papperig” vonden in de omgang met. Ze hebben niet het mooie geweven gevoel van een doekje zoals de Bloom Baby Wipes, waardoor ze een beetje glad aanvoelen wanneer ze over de billen glijden. Hier zijn de ingrediënten voor de Huggies Natural Care babydoekjes, samen met de EWG-gevarenbeoordeling voor elk ingrediënt (van 1 tot 10, waarbij 10 het grootste gevaar is): Water (1), Fenoxyethanol (4), Amodimethicone (1), Caprylyl Glycol (1), Cocamidopropyl Betaine (4), appelzuur (3), natriumcitraat (1), Aloë Barbadensis-bladsap (1) en Tocoferylacetaat (3). Dus de fenoxyethanol (een conserveermiddel) en cocamidopropylbetain (een reinigingsmiddel) veroorzaken enige bezorgdheid over irritatie en allergische reacties. Merk op dat Huggies ook een Simply Clean-variëteit maakt, maar ze zijn geen hypoallergeen doekje en leken niet zo dik. Geïnteresseerd? Je kunt deze Huggies Natural Care babydoekjes hier bekijken.

 

Babyganics Extra zachte babydoekjes

Ongeveer 4-5 cent per doekje. Babyganics heeft een geweldige lijn zachte babyproducten, waaronder eersteklas zonnebrandcrème, babywassers en nu babydoekjes! Bij onze tests dachten we dat deze babydoekjes zacht, gevoelig, duurzaam en effectief waren. In de meeste gevallen hoefden we deze niet te verdubbelen om een ​​plas-luier op te ruimen, maar we vonden ze wel wat klein en dun. Nergens in de buurt van de dikte van de Bloom-doekjes, of zelfs de Huggies- of Pampers-doekjes. We vonden ook dat ze een mooi vochtig residu achterlieten zonder dat er olieachtige film op de handen of billen achterbleef, wat meer is dan we kunnen zeggen voor de Pampers Sensitive Baby Wipes. Ze leken ook erg zachtaardig te zijn voor zelfs de meest gevoelige wangen en billen, en we zagen geen toename van luieruitslag of andere symptomen van gevoeligheid. Niet zo verwonderlijk gezien de hoogwaardige, geurvrije gevoelige ingrediënten, waaronder kamille en verschillende natuurlijke zaadoliën. Bekijk onze gevarenanalyse van de ingrediënten aan het einde van deze paragraaf. We hielden ook niet echt van de geur. We zijn er met de tijd aan gewend geraakt, maar het gebrek aan geuren zorgde voor vreemd ruikende doekjes, waarschijnlijk van sommige van de zaadoliën. Geen slechte geur op zich, maar een beetje onaangenaam. We waarderen ook de misleidende connotatie van de Babyganics-branding, die biologische producten suggereert (wat ze niet zijn). In ieder geval, als je de prijs aankunt en een uitstekende en zeer effectieve (maar misschien een beetje stinkende) babydoek wilt, is dit absoluut een geweldige optie voor jou!

Hier zijn de ingrediënten van de Babyganics Babydoekjes, samen met de EWG-gevarenbeoordeling voor elk ingrediënt (van 1 tot 10, waarbij 10 het grootste gevaar is): water (1), chamomilla recutita bloemextract (1), plantaardige olie (1) , glycerine (2), laurylglucoside (1), polyglyceryl-2-dipolyhydroxystearaat (1), glyceryloleaat (1), dicaprylylcarbonaat (1), natriumbenzoaat (3), citroenzuur (2), kaliumsorbaat (3) , solanum lycopersicum (tomaat) zaadolie (1), helianthus annuus (zonnebloem) zaadolie (1), vaccinium macrocarpon (cranberry) zaadolie (1), nigella sativa (zwarte komijn) zaadolie (1), rubus idaeus (rood) frambozen) zaadolie (1). Er zijn dus veel zachte, weinig gevaarlijke ingrediënten die van nature afkomstig zijn van verschillende planten; maar het kaliumsorbaat (antimicrobieel) en natriumbenzoaat (conserveermiddel) kunnen een licht irriterend en allergeen zijn. Geïnteresseerd? Je kunt deze Babyganics-doekjes hier bekijken.

 

Pampers Aqua Pure Babydoekjes

Ongeveer 4 cent per stuk. Deze waren vorig jaar nieuw op de markt voor babydoekjes en ze hebben een flinke plons gemaakt. Deze doekjes lijken directe concurrentie te zijn met waterdoekjes, en benadrukken het feit dat ze voor 99% uit water bestaan, geweven met katoen en vrij zijn van veel voorkomende irriterende ingrediënten in babydoekjes (zoals fenoxyethanol). Toen we ze voor het testen ontvingen, waren we behoorlijk enthousiast over ze! De verpakking zelf is uitstekend: ze gebruiken een typisch etui maar met een plastic flip-top dispenser. En het geeft een voor een af, waardoor een klein beetje van het volgende doekje uit het pakket blijft hangen. Als alle babydoekjes in deze verpakking zouden komen, met deze vouw-/ doseertechniek, zou het leven zoveel gemakkelijker zijn! Onze eerste indruk van de doekjes nadat ze eruit waren getrokken, was dat ze licht en dun leken en ongeveer even groot waren als de meeste grote merken. Dus niet zo groot als de Bloom Baby Wipes, maar niet zo lang en smal als de Babyganics Wipes. Onze tweede indruk was dat er duidelijk geen geur was toegevoegd, en wat je overhoudt is een milde chemische geur. Niets onaangenaams, maar zeker merkbaar. Bij onze tests waren ze gevoelig en geen van onze testbabys ontwikkelde uitslag of irritatie na gebruik. Ze waren behoorlijk fatsoenlijk met opruimen, vooral voor nummer 1. Voor nummer 2 lieten ze iets te wensen over. Ze waren niet alleen een beetje dun naar onze smaak, maar ook erg “glad” omdat ze heel snel over de billen bewegen, als een vettig glad veeggevoel.

Dus we waren niet echt onder de indruk en denken dat Pampers moet overwegen een subtiele textuur aan deze babydoekjes toe te voegen om te helpen bij het opruimen. Ach, ze kunnen gewoon dezelfde textuur gebruiken die ze hebben op hun normale gevoelige doekjes, en dat zou enorm helpen. Het lijkt vooral belangrijk om wat textuur te hebben wanneer de doekjes niet de reinigingskracht hebben van niet-gevoelige doekjes. Hoe dan ook, we waren echt enthousiast om deze nieuwe doekjes uit te proberen, maar we bleven denken dat je het beter kunt doen voor het geld. We dachten ook dat er nog steeds een paar matige irriterende stoffen in de ingrediënten zitten, dus alle “pure” marketing houdt niet echt stand. Hier zijn de ingrediënten voor de Pampers Aqua Pure Babydoekjes en de EWG-gevarenbeoordeling voor elk (variërend van 1-10 met 10 als hoogste gevaar): Water (1), citroenzuur (2), PEG-40 gehydrogeneerde ricinusolie (3), natriumcitraat (1), sorbitan caprylaat (1), natriumbenzoaat (3) en dinatrium EDTA. Er zijn enkele mild zorgwekkende ingrediënten, waaronder natriumbenzoaat (een geur en conserveermiddel) en ricinusolie (een geur en reinigingsmiddel), maar niets alarmerends. De primaire ondergang is eigenlijk de dunheid, geur, gladheid en gebrek aan textuur.

 

Zevende generatie gratis Clear Babydoekjes

Ongeveer 4 cent per stuk. U kunt erop vertrouwen dat Seventh Generation hoogwaardige, veilige, natuurlijke alternatieven voor babydoekjes van grote merken produceert. Dit zijn de originele Seventh Generation-doekjes die een korte pauze hebben gehad vanwege de release van de Thick and Strong-versie, die niet goed werd ontvangen door de consument. De dikke en sterke doekjes waren mooi en dik, maar mensen hielden niet van de grove textuur of de lagere duurzaamheid. Seventh Generation bracht deze originele zachte en zachte doekjes terug, en daar zijn we erg blij mee. Net als de meeste anderen op deze lijst, zijn deze doekjes vrij van kleurstoffen, parabenen, geurstoffen en alcohol. Het zijn ook hypoallergene doekjes en gevoelig voor babybodems. Voor het reinigen bevat het kokoszuur en citroenzuur, en om dingen gevoelig te houden, bevat het aloë. Het heeft ook enkele natuurlijke conserveermiddelen. Onze moeders merkten op dat deze doekjes een aangename geur hadden, een mooie textuur, en ze vonden het goed om iets te gebruiken met ingrediënten die zijn afgeleid van natuurlijke bronnen. Dus waarom staat het niet hoger op onze lijst? Nou, twee primaire redenen. Ten eerste zijn ze niet zo dik als veel van de andere opties, en een van onze moeders zei dat sommige kak er doorheen kon komen tijdens een vuile schoonmaakbeurt, dus moesten ze meer doekjes gebruiken dan ze wilden. Dit verhoogt natuurlijk de kosten wanneer u meer doekjes moet gebruiken voor een enkele reiniging. Ten tweede, aangezien je meer moet gebruiken, wil je dat ze goedkoper zijn. Ze zijn echter een beetje duurder dan de Pampers of Huggies-opties, en bijna net zo duur als de Water Wipes.

Over het algemeen zijn deze babydoekjes een geweldige optie, en als de effectiviteit van de reiniging een beetje beter was, zouden ze zeker de Huggies Natural Care overtreffen. Als je op zoek bent naar een doekje waar je je goed bij kunt voelen, met een geweldig ingrediëntenprofiel en een zeer lage gevoeligheid, dan raden we deze doekjes zeker aan over de Pampers of Huggies. Als je bereid bent een beetje compromissen te sluiten over ingrediënten ten gunste van de effectiviteit van het schoonmaken, ga dan met de Pampers van Huggies. Hier zijn de ingrediënten voor de zevende generatie gratis en heldere babydoekjes, en de EWG-gevarenbeoordeling voor elk (variërend van 1-10 waarbij 10 het hoogste gevaar is): Water (1), cocamidopropyl pg-dimoniumchloridefosfaat (1), citroenzuur zuur (2), quillaja saponaria hout extract (1), aloë barbadensis blad extract (1), tocoferylacetaat (3), natriumbenzoaat (3). Er zijn enkele mild zorgwekkende ingrediënten, waaronder tocoferylacetaat (een huidconditioner) en natriumbenzoaat (een geur- en conserveermiddel), maar niets alarmerends.

 

Waterdoekjes Babydoekjes, 99,9% water

Ongeveer 5 cent per doekje en het dichtst in de buurt van natuurlijke babydoekjes die je zult vinden. Toen onze jongens baby’s waren, waren dit nog geen optie, wat jammer is omdat ouders geweldige dingen over hen hebben gezegd. In onze tests hebben we vastgesteld dat deze doekjes een van de minst irriterende zijn voor gevoelige bodems, een goede dikke kwaliteit met een klein beetje textuur (meer zou nuttig zijn) om op te ruimen en een geweldige geur. Die geur is grapefruitzaadextract, dat is 0,1% van de ingrediënten; de resterende 99,9% is gewoon gezuiverd water op een doekje van katoen en wol (maar zie onze ingrediëntupdate hieronder). Dat kleine beetje extract doet iets geweldigs – het geeft het een aangename subtiele geur en helpt ook bij het schoonmaken en het bewaren van de doekjes. Dit zijn technisch ongeparfumeerde doekjes, maar dat kleine beetje extract dat ze voor het reinigen hebben toegevoegd, levert eigenlijk een kleine geur op. Andere babydoekjes bevatten allerlei chemicaliën, waarvan we veel niet kunnen (en er niet om geven). Dit zijn chemicaliënvrije, hypoallergene doekjes en zijn echt geweldig om het risico op luieruitslag te verminderen. Onze recensenten dachten dat ze heel goed werkten en goed werk deden met opruimen. Ze merkten ook op dat het fijn was om je handen en baby niet te laten ruiken naar chemicaliën na een luierwissel.

Er waren echter een paar nadelen. Ten eerste waren de doekjes iets moeilijker uit het pakket te halen dan de concurrentie; aan de ene kant is dit geweldig omdat je niet per ongeluk meer uittrekt dan je nodig hebt, maar aan de andere kant maakt het het soms moeilijk tijdens een rommelige opruiming. We raden u aan 2-3 doekjes uit te trekken voordat u een vuile luier losmaakt! Omdat dit een optie op waterbasis is, neigt het water ertoe om zich een beetje aan de onderkant van het pakket te nestelen, waardoor de bovenste doekjes minder vochtig zijn dan de onderste. Er zijn een paar manieren om dit probleem op te lossen, maar degene die we nuttig vonden, was om het pakket zo nu en dan om te draaien om het vocht door de doekjes te laten bewegen. Ten slotte vonden we ze niet zo goed als de Bloom-doekjes voor het opruimen van het rommelige spul, vooral omdat de doekjes kleiner zijn en “glad” aanvoelen tijdens het vegen, ze hebben geen goede textuur om het rommelige spul te grijpen. Maar als je op zoek bent naar iets dat echt gewoon een katoenen doekje met 99,9% water is, dan is dat een realiteit waar je mee te maken hebt!

Hier zijn de ingrediënten voor de waterdoekjes Babydoekjes, samen met de EWG-gevarenbeoordeling (van 1 tot 10, waarbij 10 het grootste gevaar is): gezuiverd water (1), citris grandis (grapefruit) zaadextract (3) en benzalkonium chloride (hoeveelheid sporen, 4). Het grapefruitzaadextract heeft een matige beoordeling, aangezien het een licht irriterend en allergeen kan zijn; en benzalkoniumchloride is een antimicrobieel middel met een matige gevarenbeoordeling, hoewel het alleen aanwezig is in sporenhoeveelheden (0,002%). De originele versie van dit doekje was groter dan de huidige versie, en het bevatte ook dat anti-microbiële ingrediënt niet; in het afgelopen jaar zijn deze babydoekjes voor waterdoekjes gedaald van de tweede plaats naar deze relatief lage positie op onze lijst. Over het algemeen zijn dit een uitstekende aanvulling op onze lijst met beste babydoekjes, gericht op ouders die de beste en meest gevoelige doekjes voor hun baby willen.

 

Kirkland signature babydoekjes

Ongeveer 3 cent per stuk. Iedereen die bij Costco is geweest, heeft de Kirkland Signature gezien, het mid-range huismerk dat consumenten sinds 1995 blij maakt. Dit waren een grote verrassing voor ons; niet een van onze moeders was een Costco-klant, dus ze hadden deze doekjes niet gezien vóór onze test. Er zijn veel goede dingen voor deze doekjes. Ze zijn hypoallergeen, alcoholvrij, ongeparfumeerd, gemaakt van hernieuwbare bronnen en bevatten aloë en vitamine E om irritatie te hydrateren en te verzachten. We dachten dat ze erg zacht, dik en absorberend waren. Net als de Huggies merkten 3 van onze moeders echter een geur op die niet zo aangenaam was als de Pampers of zo onbestaand als de Water Wipes. Hoewel deze doekjes alcoholvrij zijn en als hypoallergeen worden vermeld, bevatten ze een aantal ongelukkige kunstmatige conserveermiddelen waarvan sommige moeders melden dat ze ruw zijn voor de billen. Merk op dat ze een paar jaar geleden nog erger waren, dus een pluim voor Kirkland voor het verbeteren van de veiligheid van hun doekjes. Over het algemeen zijn dit echt goede dikke doekjes.

 

Gevoelige babydoekjes best geteste

Gemiddeld tien luierwissels per dag gedurende de eerste 6 maanden? Ongeveer 2 doekjes voor natte, 5 doekjes voor vuile bedelaars, dat is ongeveer 30 babydoekjes per dag. Meer dan 200 per week, bijna 1000 per maand. Om nog maar te zwijgen van alle doekjes die u gebruikt voor het reinigen van kleine handen en gezichten. Met zoveel contact met de onderkant van je baby (en handen, armen en gezicht!), Kun je er beter voor zorgen dat wanneer je de beste baby kiest, deze zacht, gevoelig en duurzaam is. En het is niet genoeg om een ​​geweldig gevoelig babydoekje te hebben, je wilt er ook voor zorgen dat je een van de beste luiers gebruikt die wrijving, slijtage en huiduitslag van vocht verminderen.

Wat we voorstellen: we raden aan om een ​​babydoekje van betere kwaliteit te kopen, een van de gevoelige opties, die iets dikker zal zijn en je een betere algehele schoonmaakbeurt geeft. U betaalt een beetje meer voor betere doekjes, maar u gebruikt ook minder en uw baby zal minder snel luieruitslag krijgen door chemicaliën, geuren en overmatig afvegen. Dat bespaart u geld en stress op de lange termijn. Met een snelheid van 1000 doekjes per maand vraag je je af of je voor een paar van de goedkopere opties moet kiezen: Target Up & Up, CVS-merk, enz. Het probleem is, hoewel we graag geloven dat het merk doekjes niet materie, en die opties doen soms goed hun best met gevoeligheid en geur, ze zijn ook vaak erg dun en breken gemakkelijk in je hand tijdens het vegen. Dat resulteert gewoon in het gebruik van meer doekjes omdat je moet verdubbelen om je handen tegen de vervelende dingen te beschermen.

Schadelijke chemicaliën: het is een moeilijk compromis tussen hoe effectief een doekje is, versus het aantal potentieel schadelijke chemicaliën in de ingrediënten, zoals chemische conserveermiddelen, geurstoffen, parabenen, agressieve reinigingsmiddelen en meer. De meest effectieve babydoekjes om # 2 op te ruimen en ervoor te zorgen dat je baby fris ruikt, bevatten meestal ook meer chemicaliën die uiteindelijk je baby kunnen irriteren en uitslag kunnen veroorzaken. In termen van de beste babydoekjes die hierboven zijn beoordeeld, hebben we de frequentie van “matig gevaarlijke” ingrediënten geteld (gebaseerd op EWG-richtlijnen). The Honest Company, Bloom, Babyganics, Seventh Generation, Aqua Pure en Water Wipes kwamen als duidelijke winnaars naar voren, elk met slechts een paar redelijk gevaarlijke ingrediënten. De Amazon Elements Babydoekjes daarentegen hadden er 3, de Huggies-doekjes hadden er 4 en de Pampers hadden er 5.

Dus waarom vermelden we die opties als relatief hoog op onze lijst? Omdat ze geweldige prestaties leveren en onze tests met vlag en wimpel hebben doorstaan. Maar als uw baby een extreem gevoelige huid heeft, wilt u misschien die ingrediënten in gedachten houden wanneer u het perfecte babydoekje voor uw kind kiest. In de meeste gevallen veroorzaakt geen van de gevoelige babydoekjes op deze lijst problemen, want zelfs als ze bepaalde ingrediënten bevatten, zijn ze meestal in veel lagere concentraties aanwezig (dat maakt deel uit van wat ze “gevoelig” maakt). Bovendien bevat geen van de babydoekjes die op deze lijst staan, gevaren groter dan een 5 op de EGS 1-10-schaal, en geen enkele is opgenomen in de categorie “hoog gevaar” van de EWG. We kunnen niet hetzelfde zeggen over andere doekjes op de markt.

Hoe u wat geld kunt besparen: Naar de winkel rijden en doekjes ophalen, meestal op het laatste moment, is niet echt de beste methode. We raden je aan om je aan te melden voor Amazon Mom (gratis proef!), Waarmee je $ 20 contant krediet krijgt, een korting van 20% op abonneren en betalen voor luiers (zie onze luierrecensies hier) en gratis 2-daagse verzending op bijna alles wat je daar koopt. Abonneren en opslaan is geweldig – u kiest hoe vaak u ze wilt laten bezorgen en u bespaart een ton. Houd je niet van de doekjes die je hebt? Retourneer ze gratis en zij betalen uw creditcard terug. Amazon is uitstekend voor deze dingen, en je kunt een hoop geld besparen door te profiteren van deze aanbiedingen. Koop ook bulk in om wat geld te besparen. U zult merken dat kleinere pakjes doekjes ongeveer 10-15 cent per doekje kunnen bereiken, terwijl de grotere pakjes ongeveer de helft van die prijs per doekje zijn.

Flushable? We willen erop wijzen dat sommige doekjes zichzelf inderdaad op de markt brengen als ‘doorspoelbaar’ of ‘septisch veilig’. Deze specifieke doekjes neigen wat sneller te ontbinden dan andere, maar we willen duidelijk zijn dat babydoekjes uw toilet, leidingen en rioolleiding kunnen verstoppen, vooral op kruispunten en keerpunten. Dit is van toepassing ongeacht hoe een bedrijf hun product op de markt brengt. Met andere woorden, we raden u aan uw vuile doekjes altijd in de vuilnisbak te doen, of misschien in een van onze best beoordeelde luieremmers!

Gevoeligheid: dit is echt belangrijk. Wanneer je bijna een dozijn luiers per dag verwisselt, stel je ook de billen van je baby bloot aan de chemicaliën en geuren van elk doekje dat je gebruikt. Hoe minder chemicaliën en geuren, en hoe zachter (minder schurend) de baby veegt, des te beter ben je. Het gebruik van de beste gevoelige babydoekjes verkleint de kans op het ontwikkelen van luieruitslag, bultjes en roodheid op de billen en de privaten. Het zal je ook een beter gevoel geven dat je je baby niet herhaaldelijk blootstelt aan schadelijke chemicaliën elke keer dat je hem schoonmaakt. Ook gerelateerd aan gevoeligheid is hoe gevoelig je baby kan zijn voor het gevoel van koude babydoekjes tegen hun kleine tooshy! Als je denkt dat je baby het op prijs stelt, bekijk dan zeker onze beoordelingen van de beste babydoekjeswarmers.