Selecteer een pagina

Om je de beste wiegmatrassen van het jaar te helpen vinden hebben  onze praktische tests en beoordelingen meer dan 15 wiegmatrassen getest. We hebben rekening gehouden met grootte, ledikantuitrusting, dubbele stevigheid, emissienormen, ventilatie, comfort, prijs en levensduur. Zie de onderkant van dit artikel voor meer informatie over hoe we de verschillende soorten matrassen hebben geëvalueerd.  Hieronder vermelden we  onze top 5 wiegmatrassen gevolgd door diepgaande beoordelingen van ongeveer 10 verschillende opties.

Het kan moeilijk zijn om de perfecte baby- en peuterwiegmatras te vinden zonder de bank te breken. Ouders zijn zich meer bewust geworden van zaken als veiligheid en emissies van vluchtige organische stoffen. Zelfs tien jaar geleden was het gebruikelijk dat matrassen formaldehyde, benzeen, tolueen, aceton en een verscheidenheid aan giftige vlamvertragers bevatten. Meer recent omvatten de gebruikelijke VOS fenol, neodecaanzuur en linalool. hoewel veel wiegmatrasfabrikanten goed werk hebben verricht bij het maken van natuurlijke en organische versies van hun populaire matrassen. We hebben een heleboel gegevens, beoordelingen en producttests verzameld om deze lijst met de beste ledikantmatrassen van 2020 samen te stellen. Bekijk ook onze beoordelingen over de converteerbare ledikant.

 

Newton Wovenaire wiegmatras

Deze hoogwaardige Wovenaire-wiegmatras heeft veel lofbetuigingen. Het wordt aanbevolen door Dr. Sears, hier gemaakt in de VS, heeft verschillende prijzen gewonnen zoals de JPMA innovatieprijs en is Greenguard GOUD gecertificeerd. Het is een beetje anders dan anderen op deze lijst omdat het geen twee kanten heeft. In plaats daarvan hebben ze het ergens halverwege stevig en zacht gemaakt, zodat je het nooit hoeft om te keren. We waren bang dat het te zacht zou zijn voor baby’s en niet zacht genoeg voor een peuter, maar eerlijk gezegd hebben ze uitstekend werk verricht bij het vinden van de perfecte matrashardheid voor zowel baby’s als peuters.  Ze hebben het waarschijnlijk op deze manier gemaakt omdat ze geen schuim gebruiken. Schuim zou het gemakkelijker hebben gemaakt om een ​​schuim met een andere dichtheid aan de ene kant te plaatsen dan de andere. In plaats daarvan gebruiken ze wat ze “90% lucht”  polymeer noemen wat gewoon een mooie manier is om te zeggen dat het gevuld is met lucht-gepofte plastic of polyester. Dat maakt de matras licht van gewicht en vermijdt een aantal van de schadelijke chemicaliën die de neiging hebben schuim in wiegmatrassen te gebruiken. Ze wijzen er wel op dat het binnenste matrasmateriaal een food-grade polymeer is wat naar mijn mening goed is in het geval dat je baby besluit er voedsel in te bewaren. Dit is een uitstekende matras en tijdens onze tests vonden we het comfortabel, een geweldige pasvorm voor onze beide wiegjes, geurvrij (geen afgassen), ademend en super comfortabel.

Er zijn veel leuke dingen om van te houden over deze Wovenaire-wiegmatras  en veel slechte dingen ontbreken. Zoals latex, veren, schuim, allergenen en lijmen. De matras wordt geleverd met een hoes met ritssluiting die goed werkte om de matras te beschermen  hoewel het iets zachter aanvoelde. Natuurlijk gebruik je na de eerste paar maanden er een laken over dus dat zou niet veel uitmaken. Waarom geen blad voor de eerste maanden? Nou, Newton raadt aan om alleen de matras te gebruiken, geen extra beschermer of lakens althans gedurende de eerste paar maanden. Waarom? Omdat de hoes super ademend is en het risico op verstikking vermindert. De randen zijn mooi vierkant zodat het goed in onze wieg past, de matraskern en de hoes zijn beide zeer ademend wat goed is voor de babyveiligheid, ze beweren dat het volledig recyclebaar is  en de hoes en de matras zelf zijn wasbaar. De hoes kan in de machine worden gewassen en gedroogd en als u de hoes van de matraskern verwijdert kunt u de kern daadwerkelijk reinigen of zelfs onder de douche of in bad wassen. Maar dit alles kost nogal wat  met deze matras als een van de duurste op de lijst. Vervanging  hoezen voor de Newton Wovenaire zijn ook duur rond de $80, maar we denken dat het de moeite waard is.

 

Moonlight Slumber Little Dreamer Wiegmatras

Dit is een geweldige wiegmatras die  in de VS wordt gemaakt en heeft een aantal geweldige lage VOC-kenmerken, vierkante hoeken, een lange uitgesloten chemische lijst, een waterdichte en naadloze hoes, dubbele stevigheid en het is hypoallergeen. In onze tests past deze matras als een handschoen in onze wieg en de vierkante hoeken zijn geweldig en vullen alle extra ruimte. Het is een Greenguard GOLD-gecertificeerde ledikantmatras en ook CertiPUR-US-gecertificeerd voor lage VOS-emissies. Voor zover we konden zien heeft het een geweldige bouwkwaliteit en de naadloze randen en waterdichte hoes waren een leuke touch. De hoes zelf is redelijk zacht en lijkt van goede kwaliteit en is doordrenkt met plantaardige oliën voor een mooie zachtheid. Het leek er zeker niet op dat het snel zou opdrogen of barsten. Met 8 pond is het ongeveer hetzelfde gewicht als de bovenstaande 2 opties, waardoor het gemakkelijk is om de lakens en matrassen te verwisselen. De mooi vierkante hoeken maken ook het wisselen van het vel gemakkelijker en het is waarschijnlijker dat vellen na verloop van tijd op het matras blijven liggen. Het heeft ook een antimicrobiële coating op de stoffen hoes wat een leuke touch is en de hoes is ook water-, vlek- en geurbestendig. Ten slotte hebben ze ook extra stevige randen toegevoegd, zodat de matras niet aan de randen doorhangt zoals wanneer een peuter op de rand staat.

De kleine dromer van Moonlight Slumber kost ongeveer dezelfde prijs als de Colgate en komt rond de $199. We vonden dat de stevigheidsbalans tussen de baby- en peuterzijden echt leuk was. De babyzijde was super stevig en de peuterzijde was redelijk stevig / zacht. De versie die we kochten had geen labels waarop stond welke kant de babyzijde was en welke de peuterzijde. Als je het niet kunt zien door je hand in te drukken en te voelen welke kant de stevigere kant van de baby is had degene die we testten woorden afgedrukt aan de ene kant en de andere kant was blanco. We vonden het ook leuk dat zijn naden in principe niet bestonden en in plaats van spray-on brandvertragende chemicaliën te gebruiken maakt hij gebruik van een innovatieve geweven brandwerende barrière. De nadelen? In onze testen vonden we de geur een beetje sterker dan de andere, maar binnen een paar dagen was deze verdwenen of onmerkbaar. Over het algemeen lijkt de bouwkwaliteit vrij goed, maar omdat het relatief nieuw is op de markt  is het moeilijk om de duurzaamheid en levensduur van deze specifieke matras te voorspellen.

 

Babyletto Pure Core niet-giftige wiegmatras

Ongeveer $199. Deze Babyletto Pure wiegmatras is relatief nieuw op de markt voor babymatrassen en is het perfecte paar voor onze best beoordeelde babyletto wiegjes. Deze matras heeft zoveel geweldige dingen. Ten eerste is het tweezijdig met een mooie stevige pasgeboren zijde en een relatief zachte peuterzijde. Ten tweede is het hypoallergeen en stofmijt- en allergeenbestendig. Ten derde is de kern niet giftig en bevat geen urethaan, in plaats daarvan gebruikt het een polyesterkern zoals de Newton Wovenaire. De kern bevat ook geen soja, vinyl, PVC, chemische vlamvertragers, kleurstoffen, allergenen, ftalaten, PFK’s, synthetische latex of andere materialen met een hoge VOS-uitstoot. En die kern kan worden gerecycled, dus als je het in stukjes hakt en in je prullenbak duwt kan die droom werkelijkheid worden. Boven de kern bevindt zich een zachtere tussenlaag die is gemaakt van modacrylvezel en polyester. Wat is modacrylvezel? Het is een synthetische acrylvezel die hypoallergeen, schimmelbestendig en zeer duurzaam is. Ten vierde heeft het een geweldige katoenen hoes met een vinylvrije waterdichte voering aan de onderkant, die ritsen gemakkelijk aan- en uittrekken en machinewasbaar zijn. Ze noemen dit de “hybride” hoes omdat deze een zachte katoenen bovenkant en een waterdichte voering heeft. Ten slotte dachten we dat de beoordeling comfortabel was en ongelooflijk goed in onze Babyletto en DaVinci-wiegjes paste.

Knus als een insect zonder gaten aan de zijkanten of hoeken. En de twee kanten waren mooi gestructureerd. Het was erg stevig aan de pasgeboren kant en de andere kant was de perfecte zachtheid voor een peuter. Nadelen? Wel een paar kleine dingen. Ten eerste vonden we de rits op de hoes van mindere kwaliteit dan we hadden gewild en we dachten zeker dat deze op een gegeven moment snel zou breken. Het is nog niet gebroken, maar we zullen na een paar nieuwe wasbeurten updaten. Ten tweede, na het machinaal wassen van de hoes kromp het behoorlijk en maakte het een pijn om terug op de matras te rekken. Dus over het algemeen is dit een uitstekende wiegmatras met slechts een paar nadelen die het overwegen waard zijn. Voor deze prijs denken we dat het de moeite waard is voor de niet-giftige materialen, de dubbele constructie, de waterdichte hoes en de uitstekende pasvorm.

 

Colgate Eco Classica III Wiegmatras

Deze hoogwaardige in de VS gemaakte wiegmatras is van een van de beste bedrijven op de markt voor wiegmatrassen. Colgate maakt sinds 1955 ledikantmatrassen en ze zijn een naam die u kunt vertrouwen voor hoogwaardige en minimale compromissen. Dit is een van hun milieuvriendelijkere matrassen met een gecertificeerde organische hoes en zeer lage VOS-emissies die voldoen aan de CertiPUR-Amerikaanse normen. Het is een schuimkern met een stevige babyzijde en een zachtere peuterzijde. Deze Colgate Eco Classica III wordt dubbele stevigheid genoemd, wat een leuke manier is om te voorkomen dat je een tweede matras koopt als je baby een peuter wordt. In onze praktijktests vonden we dat dit ledikantmatras zeer goed geconstrueerd was met een zachte, hoogwaardige biologische katoenen hoes, een zeer stevige babyzijde, een matig zachte peuterzijde en geen stank zelfs uit de doos. Merk op dat de zijkant die als peutermatras dient niet superzacht is wat onze voorkeur heeft omdat we ondersteuning tijdens de slaap willen behouden en het voor peuters gemakkelijker maken om van positie te veranderen tijdens de nacht. Wanneer het matras te zacht is absorbeert het teveel elleboog en hand waardoor het voor peuters moeilijk is om rond te rollen tijdens het slapen. We vonden ook dat deze matras zeer licht van gewicht was vooral omdat het een kern van urethaanschuim was waardoor het heel gemakkelijk in / uit de wieg kon worden getrokken voor het verschonen van laken en kussens. Dit maakt het veel gemakkelijker dan met een matras met metalen veren.

Het heeft ook vierkante randen, passend in de standaard wieg zonder openingen, een mooie 6 “dikte en het heeft uitstekende beoordelingen voor een lange levensduur. We hebben het 2 weken getest en het was echt een fantastische wiegmatras. Dit is het tweede jaar op een rij dat het boven aan onze lijst met beste wiegmatrassen verschijnt maar u betaalt een beetje extra voor de kwaliteit en milieuvriendelijkheid. Nadelen? De Colgate Eco Classica III is geen volledig organische matras en we doen zoals het feit dat het een urethaan-kern gebruikt, dus als dat belangrijk voor je is bekijk dan de Newton Crib Mattress, Emily Crib Mattress of de Naturepedic NoCompromise-opties.

 

Naturepedic No Compromise Wiegmatras

We krijgen veel e-mails van ouders met de vraag of de Colgate of Naturepedic-matras de betere optie is voor hun baby. We antwoorden altijd dat het echt afhangt van wat belangrijk voor u is. Als je bereid bent om een ​​extra $100 uit te geven voor een volledig organische matras die vrij vergelijkbaar is in andere opzichten met betrekking tot de Colgate-optie, dan moet je er zeker voor gaan. Deze in de VS gemaakte organische matras is gemaakt van hoogwaardige materialen, heeft een dubbele stevigheid en een spoelkernconstructie met randstaven om doorzakken van de randen te voorkomen. Spoelen zijn duur om in matrassen te integreren en deze heeft er 150. Plus vulling en hoes van biologisch katoen. Het gebruik van spoelen in plaats van verschillende vormen van schuim betekent dat de matras in de loop van de tijd minder snel klonterig of slap zal worden en meer kans heeft om goede ondersteuning te behouden in de loop van enkele jaren. De meeste wiegmatrassen zonder spoelen ontwikkelen verzonken gebieden tenzij ze vaak worden omgedraaid en uw baby in de loop van de tijd in verschillende gebieden slaapt. Deze matras voldoet aan de Greenguard- en GOTS-certificeringen, is gemaakt met naadloze randen, heeft vierkante hoeken en uitstekende beoordelingen. Het wordt ook op de markt gebracht als hypoallergeen.

Bij onze tests hielden we van de waterdichte hoes van biologisch katoen die extreem gemakkelijk te reinigen was, in feite geurloos en we dachten dat hij heel goed in onze wieg paste. De bouwkwaliteit was over het algemeen zeer hoog en we verwachten dat dit een lange levensduur zal hebben. Binnen in de hoes geeft het matraslabel aan dat het is gemaakt met organische vezelvulling, niet-GMO PLA-vulling en polyethyleenschuim. Er zijn echter twee nadelen. Ten eerste is de matras ongeveer 7 pond zwaarder dan de Colgate-optie hierboven, waardoor het iets moeilijker is om in de wieg te trekken / trekken voor het verschonen van laken of kussens. Ten tweede is het ongeveer $100 duurder dan de opties Colgate of Moonlight Slumber. Voor ouders die op zoek zijn naar een volledig organische optie zonder VOS-uitstoot door chemische inhoud is dit een geweldige optie omdat het geen latex, soja, GGO’s, vinyl / PVC, formaldehyde, vlamvertragers, PFC’s, ftalaten of polyurethaanschuim bevat. Na het gebruik van deze matras nu 3 jaar zijn we blij te kunnen zeggen dat het vrij goed heeft standgehouden. Er is een klein beetje doorzakken in de favoriete slaapplaatsen van onze baby  wat vrij gebruikelijk is in de loop van een paar jaar. Het is bewezen betrouwbaar, comfortabel en veilig te zijn. Merk op dat Naturepedic verschillende wiegmatrassen maakt die organisch zijn en geweldige prestaties leveren, waaronder de serie lichtgewicht schuim, de serie binnenvering  en de gewatteerde en ademende serie.

 

Emily natuurlijke wiegmatras met organische vulling en hoes

Ongeveer $250. Op zoek naar een hoogwaardige natuurlijke wiegmatras met gecertificeerde organische materialen, Greenguard GOUD-certificering, geen urethaan of polyurethaan kern, en gemaakt in de VS? Dit is waarschijnlijk de perfecte matras voor jou. We hebben deze matras vorig jaar voor het eerst getest en we waren erg onder de indruk van de kwaliteit, functies en comfort. In de VS gemaakt laat deze volledig natuurlijke wiegmatras weinig te wensen over. Wat we echt zo leuk vonden is dat het als een echte volwassen matras is, geen vinylhoes om ventilatie en comfort te stoppen, echte gestikte naden en een patroonstiksel op de GOTS doorgestikte organische katoenen hoes met organische ecowol erin genaaid. Het heeft kleine naaldperforaties zodat de matras kan ademen en je combineert dat met de wollen onderlaag en je hebt een geweldige combinatie om dingen koel te houden in de zomer en warm in de winter. Onder deze zachte en comfortabele hoes zit een echt hoogwaardige matraskern met 150 spiraalbinnenvering, een ondersteunende rand en organisch katoenen batting. De matras wordt plat geleverd in een grote kartonnen doos.

Uit de doos hebben we helemaal geen geur waargenomen wat voortkomt uit het feit dat het Greenguard GOLD-gecertificeerd is voor zeer lage chemische emissies. Wanneer we het in de wieg plaatsen past het precies in de randen en hoeken. En het was stevig genoeg voor een baby, maar niet te stevig voor een peuter, het is als de perfecte stevigheid voor comfort op alle leeftijden. En de binnenveringconstructie betekent dat het heel leuk kan zijn voor een peuter die in zijn wieg leert springen. Het matras is dubbelzijdig wat betekent dat het geen verschillende stevigheid aan elke kant heeft, maar eerder de flexibiliteit biedt om het matras om de paar maanden om te keren. We raden ten zeerste aan om de paar maanden elke matras om te klappen om doorzakken en dips te voorkomen. Dus we voelden ons echt goed over deze matras en na wat testen op langere termijn kan het misschien hoger op deze lijst werken.  Het enige negatieve dat we in onze praktische beoordeling vonden was dat u een afzonderlijke matrashoes moest kopen. Je wilt geen ongeluk op deze prachtige matras hebben,  dus dat is nog eens $35 of zo voor een goede organische wieg matrashoes / pad.

 

Veiligheid 1e overgangen Wiegmatras

Er zijn verschillende Safety 1st-wiegmatrassen op de markt beschikbaar waaronder de modellen Peaceful Lullabies, Sweet Dreams en Heavenly Dreams. We hebben er een paar getest, maar ze zijn om verschillende redenen niet op deze lijst gekomen . Ons monster van de Heavenly Dreams-matrassen had bijvoorbeeld binnen een paar maanden een gebarsten vinylhoes en was een beetje te klein voor onze testwiegjes. Maar deze wiegmatras van Transitions heeft onze tests met behoorlijk goede resultaten doorstaan. Laten we beginnen met de basisfuncties. Dit is een matras met dubbele stevigheid met één kant voor baby’s en één voor peuters. Het maakt gebruik van een PVC-vrije waterbestendige hoes die is gemaakt van PEVA in plaats van typisch vinyl; PEVA is een vorm van vinyl die niet-gechloreerd is. PEVA wordt als minder giftig beschouwd dan PVC en bevat geen ftalaten. Naast de dubbele stevigheid en het gebruik van een niet-vinyl hoes gebruikt het een thermo-gebonden vezelkern die is gemaakt van polyester in plaats van schuim. Het is ook een Greenguard Gold Certified-matras wat betekent dat het een lage chemische uitstoot heeft . In onze tests vonden we deze matras erg leuk: uit de doos had hij geen overweldigende chemische geur, wat geruststellend was. Het had ook een heel mooie stevigheid aan de babyzijde en een comfortabele semi-stevige peuterzijde die een gelukkig medium was tussen comfort en ondersteuning.

De matrashoeken waren mooi en vierkant dus ze hadden een goede scherpe hoek van 90 graden, waardoor ze alle hoekopeningen van onze testwiegjes opvulden. De hoes was waterbestendig en gemakkelijk schoon te vegen en had niet het kreukelige geluid en gevoel toen er druk op werd uitgeoefend. Dus dat was allemaal best geweldig. Het is geen organische hoes en de vulling is ook niet organisch, dus houd daar rekening mee als u specifiek op zoek bent naar een organische wiegmatras in plaats van een matras die alleen is gecertificeerd voor lage emissies. De matrasdikte kwam uit op iets meer dan 5″ en we hadden geen problemen met doorzakken, knobbels of anderszins ongelijke ondersteuning. Dus over het algemeen waren we onder de indruk van deze matras, met één voorbehoud: hij paste er niet goed in al onze wiegjes. Het was interessant omdat het heel mooi in de Delta-wieg paste, maar het was gewoon te lang voor onze Babyletto en DaVinci-wiegjes. We hebben het erin kunnen persen maar het liet de matras een beetje golvend achter omdat het onder enige druk was van de uiteinden en duwde hard tegen de wiegwanden. Dit maakte het ook veel meer een karwei om de lakens en waterdichte hoes te verwisselen. Voor deze prijs van slechts ongeveer $80 denken we dat dit een geweldige matras is die lage emissies combineert met dubbele stevigheid en een goede bouwkwaliteit. Wees gewoon voorbereid op een strakke pasvorm voor sommige kribben.

 

Slaapliedje Earth Breeze Wiegmatras

De Lullaby Earth-serie matrassen is relatief nieuw in de wiegmatrassenarena, maar ze winnen snel aan populariteit. Dit is hun nieuwste tweetraps matras. Het is Greenguard-gecertificeerd voor lage VOS-emissies gemaakt in de VS, 100% recyclebaar, extreem licht 6″dikte, naadloze randen voor eenvoudige reiniging en een waterdichte hoes. In plaats van spoelen of een schuim kern maakt dit gebruik van honingraatvormige vulling aan de binnenkant waardoor het een echt ademend matras is. En de Greenguard-certificering is dwingend, vereist minimale VOS-uitstoot. In onze tests was de babyzijde mooi en stevig en de matraszijde was veel zachter. De hoeken zijn bijna vierkant, ergens tussen een afgeronde en vierkante rand en het past mooi in onze wieg. Gezien de afgeronde randen is er mogelijk meer risico op het verliezen / laten vallen van fopspenen in de hoeken. De Lullaby Earth-matras was erg lichtgewicht, misschien een paar gram minder dan de Colgate zelfs dus het verwisselen van lakens was een makkie. De hoes was van een goed materiaal en het was gemakkelijk schoon te maken en had een mooie naadloze rand rond de hoeken. Het lijkt goed gebouwd en het heeft goede duurzaamheidsbeoordelingen op lange termijn. Nadelen? Nou, niet veel maar het heeft niet de mooi vierkante hoeken, het zakt een beetje aan de randen onder het gewicht vanwege geen ondersteuning van de grensstaaf en het was een beetje knapperig toen we erop drukten.

 

Simmons Kids BeautyRest wiegmatras

Dit is een beestmatras maar we vinden het best leuk. Het is een meer traditionele stijl matras met afgeronde hoeken, metalen ventilatieopeningen aan de zijkanten en een goddelijk gewicht van 26 pond. Dat gezegd hebbende deze matras voldoet aan veel van onze criteria voor een goede matras met dubbele stevigheid. Het heeft een zeer ondersteunende en hoogwaardige spiraalkern, een mooie stevige babyzijde en zachte peutermatraszijde, ventilatieopeningen voor het voorkomen van geuren, Greenguard en CertiPUR-VS-certificering voor lage VOS-emissies en een geweldige bouwkwaliteit en track record voor een lange levensduur. Toen we deze matras voor test geleverd kregen zagen we de UPS-man hem naar onze voordeur sjouwen en hij zag er behoorlijk zwaar uit. Blijkt dat metalen veren een beetje zwaarder zijn dan schuim. Het is een beetje lastig om van bladen te wisselen en het heeft afgeronde hoeken en dat zijn onze twee grootste kritieken en waarom dit lager op onze lijst staat. Simmons Kids heeft echter ook een van de goedkoopste wiegmatrassen op onze lijst gemaakt en voldoet aan de strenge emissienormen dus dat zijn enkele geweldige voordelen. Bij onze tests past het heel goed in de wieg en we dachten echt dat de stevigheid van de babyzijde en de zachtheid van de peuterzijde een geweldige verhouding waren. Zacht en toch ondersteunend om kinderen mooi te laten slapen en je goed te voelen.

Aan de andere kant was de matras absoluut de stinkende van de groep wat verrassend was omdat het een hoes van geweven stof is, maar misschien ruiken we het polyurethaanschuim aan de peuterzijde. Dat gezegd hebbende de geur was niet bijzonder slecht, maar zeker merkbaar in vergelijking met de organische opties hierboven. Update: na ongeveer 6 maanden gebruik van onze testmatras zijn een paar plaatsen op de buitenste naad opengescheurd om de binnenkant van de matras bloot te leggen. We hebben online rond gekeken of de onze een afwijking was, maar het lijkt erop dat dit een relatief veel voorkomend probleem is. Dus deze matras is een leuke, traditionele optie die waarschijnlijk vele jaren meegaat en het is een goedkope optie. Over het algemeen denken we dat dit een goede deal is voor een spiraalkernmatras met lage VOS-uitstoot.

 

Milliard hypoallergeen wiegmatras

Dit is absoluut een van de beste wiegmatrassen op de markt dit jaar. Maakt deel uit van de Milliard-serie wieg- en peuterbedmatrassen. Dit is een wiegmatras van goede kwaliteit die behoorlijk goed presteerde tijdens onze tests. Voordat u het vraagt is de schuimkern van deze matras CertiPUR-US gecertificeerd wat betekent dat deze zonder ozonafbrekende producten is gemaakt. Geen PBDE-, TDCPP- of TCEP-vlamvertragers, geen kwik, lood of andere zware metalen, is gemaakt zonder formaldehyde of ftalaten en heeft een lage VOS-uitstoot.  Zoals u weet zijn dit tegenwoordig in essentie essentiële benodigdheden voor elke wiegmatras. Ouders willen hun kinderen niet  blootstellen aan deze schadelijke bijproducten van de productie. De matras is bij ons aangekomen in een supercompact pakket ter grootte van een opgerolde slaapzak. Zodra u het uitpakt rolt het zichzelf automatisch uit en krijgt het vorm in een wiegmatras. Maar het is belangrijk om te beseffen dat het een paar dagen zal duren voordat de matras volledig is gevormd. Het had alleen een milde geur van “nieuw schuim”  die geruststellend was en nadat het volledig was uitgerold was het behoorlijk stevig en ondersteunend, een grote mate van ondersteuning voor een baby. We beginnen deze “wiegschuim” -matrassen echt leuk te vinden en overwegen er een te kopen voor onze eigen bedden.

De matras heeft een hoes voor de bovenkant en zijkanten die een beetje lijkt op een laken maar eigenlijk waterdicht is, hypoallergeen is en we vonden het supergemakkelijk schoon te maken. We hebben het uiteindelijk gebruikt met een extra matras en een bamboe wieglaken omdat de meegeleverde hoes niet super zacht aanvoelt. Het is meer een beschermhoes dan iets dat je altijd wilt verwijderen en wassen en als je er geen extra kussen op doet kun je de polka dots dwars door de meeste spiekbriefjes zien. De hoes helpt bij het voorkomen van morsen van de matras en beschermt bovendien tegen schimmel, meeldauw, huisstofmijt en andere allergenen. De matras past mooi in de wieg net als alle matrassen op deze lijst en heeft mooie randen van 90 graden om die wieghoeken in te vullen. Dus vooral geweldige dingen om over deze matras te zeggen. Het is geen omkeerbare dubbele stevigheid voor gevarieerde ondersteuningsniveaus het is niet zo dik als de meeste anderen op deze lijst  en het is niet zo comfortabel als de anderen hierboven, maar over het algemeen, we moeten zeggen dat het een fantastische deal is rond de $55.

 

Graco Premium schuimbedmatras

Dit is nog een goedkope wiegmatras die zeker een fatsoenlijke waar voor je geld heeft die rond de $60 komt. We zijn geen grote fan van schuimkernmatrassen gezien de geur en het VOS-gehalte van polyurethaanschuim. Hoewel dit schuim geen ftalaten of lood bevat is het een op aardolie gebaseerd materiaal dat vluchtige organische stoffen ( uitstoot die worden geassocieerd met ademhalingsproblemen en huidirritatie. En deze matras doet geen uitspraken over het fabricageproces welke vlamvertragers worden gebruikt en wat de VOS-niveaus zijn bij nieuw en na enig gebruik. Dus geen Greenguard- of CertiPur-certificering voor dit ledikantmatras  zoals u misschien had verwacht. Uit de doos had het een behoorlijk sterke schuimgeur wat te verwachten is. Het komt volledig opgerold in een zak en na het uitrollen hebben we het toegestaan ​​om uit te gassen en in vorm te komen in de loop van 3 dagen. Dit hielp bij het afgassen en de matras raakte in de loop van de 3 dagen over het algemeen in zijn volledige vorm op.

Maar het had wel wat papperige plekken die niet helemaal waren opgekomen, vooral het uiteinde dat zich in het midden van de opgerolde kern bevond.  We moesten het in de loop van enkele uren pluizen om het volledig naar zijn bedoelde vorm en grootte te laten stijgen. Na de 3 dagen was de geur bijna verdwenen en na een extra dag van manipuleren, pluizen en trekken aan de matras was deze in vorm gekomen. We waren verrast hoe stevig en ondersteunend het was toen het eenmaal zijn vorm had gekregen, maar om volledig transparant te zijn  hebben we nooit de geclaimde 5″dikte gehaald. Merk op dat we verrast waren hoe stevig het werd en dat het waarschijnlijk het meest geschikt is voor baby’s tot ongeveer 10-12 maanden oud en zij waarschijnlijk een zachter matras willen. We hielden van de vierkante hoeken die perfect in onze testwieg passen zonder gaten. Het heeft een wasbare stoffen hoes met ritssluiting en we moesten er een waterdichte wiegbeschermer aan toevoegen om schade aan het schuim met vloeistoffen te voorkomen. Over het algemeen zijn de pasvorm en afwerking niet zo geweldig op deze wiegmatras, de ritssluiting en de ritssluiting zelf lijken een beetje dun en het is jammer dat de hoes niet waterdicht is. Dus als we konden kiezen tussen de twee goedkoopste wiegmatrassen op deze lijst, de Milliard of deze Graco zouden we zeker met de Milliard gaan.

Sealy Soja Foam Core Crib Matras

Om eerlijk te zijn werden we verleid door de reclame op deze hypoallergene wiegmatras van Sealy Soja met het gebruik van een kern van sojaschuim, hypoallergene claims en de GreenGuard en CertiPUR-US certificeringen. Dit zijn allemaal geweldige claims en functies en de matras zelf heeft veel te bieden. Ten eerste vonden we het mooi en stevig, maar met een zachte maar niet organische katoenen bovenlaag die dingen voldoende zacht houdt voor redelijk comfortabel slapen. Ten tweede stellen we de waterdichte hoes op prijs zodat u geen aparte hoes hoeft te kopen om de matras te beschermen. Ten derde vonden we het leuk hoe de matras een ventilatielaag lijkt te hebben om de luchtstroom te helpen en te voorkomen dat vocht in de matras wordt opgesloten. Ten vierde dachten we dat het goed paste in onze testwiegjes met zijn hoekige hoeken. Er zijn veel positieve punten met deze matras, niet in het minst de relatief lage prijs. We hebben echter ook enkele nadelen gevonden. Bij het lezen van het etiket stellen zij dat de sojakern een polyurethaanschuim is, dus dat suggereert dat een klein beetje soja wordt gebruikt bij het maken van het schuim, misschien net genoeg om dat in de marketingmaterialen nauwkeurig te kunnen beweren. Maar we waarderen de CertiPUR-certificering voor de schuimproductie die ons het vertrouwen geeft dat er geen zware metalen, CFK’s, agressieve vlamvertragers, formaldehyde of BPA zijn en dat het lage emissies heeft.

Dus dat is allemaal goed hoewel we denken dat de marketing een beetje misleidend is. We vonden ook dat de matras erg stevig was en we bedoelen zeer stevig. Dit betekent dat je baby de matras waarschijnlijk ongeveer een jaar ontgroeit en dat je zou willen dat je een matras met dubbele stevigheid had gekocht.  Sommige van onze recensenten hebben ook gemeld dat deze matras na verloop van tijd nogal wat doorhangt in het midden en ze stelden voor om hem om de paar maanden om te draaien. Tot slot vonden we de vinyllaminaathoes niet leuk. Hoewel dat het waterdicht maakt verhoogt het ook de kans dat de hoes ook verschillende schadelijke chemicaliën bevat zoals ftalaten.  Dus over het algemeen zijn er enkele positieve punten met de Sealy Soja-matras maar we denken dat de meeste van hen op zijn minst gedeeltelijk teniet worden gedaan door de nadelen. Maar als u op zoek bent naar een supersterke sojamatras met een aantal geweldige eigenschappen en een lage prijs  kan dit een goede wiegmatras voor u zijn.

 

Best geteste Wiegmatras

Hier zijn meer details over de factoren die we hebben overwogen bij het vinden van de beste wiegmatras van 2020:

Grootte: standaard wiegmatrassen moeten ongeveer 27,5″ breed zijn, 52 ” lang en ongeveer 5-6″ dik. Dit is de standaard matrasmaat voor babybedjes  en moet niet worden verward met de kleinere maten die nodig zijn voor playards  of bassinets. Volgens de wet moet een wiegmatras ten minste 27,25″ breed en 51.625″ lang zijn en maximaal 6″ dik. Dikkere matrassen zijn niet toegestaan ​​gezien het risico voor een staande baby om te klimmen en uit de wieg te vallen. Wieg en peuter zijn niet altijd een geweldige combinatie, dus zorg ervoor dat u de matras laat zakken.  Overweeg altijd slaapveiligheid wanneer u uw wieg opzet.

Hoeken: u zult merken dat sommige matrassen te koop zijn met afgeronde hoeken en sommige met vierkante hoeken. Ongeveer 99% van alle kribben hebben vierkante hoeken, dus een vierkante hoekmatras heeft de neiging veel beter te passen zonder gaten. Hiaten in de hoeken zijn geen grote zorg, maar ze kunnen een vervelende plek zijn voor fopspenen of liefdes om te vallen en te verdwalen. Een matras met vierkante hoeken voorkomt deze problemen.

Dubbele stevigheid: kinderartsen suggereren dat baby’s op relatief stevige matrassen slapen totdat ze mobiel zijn. Dit gebeurt meestal rond 9-12 maanden. Veel matrassen zijn gemaakt met dubbele stevigheid. De stevige kant wordt gebruikt voor zuigelingen tot ongeveer 9-12 maanden  en dan draai je hem om naar de zachtere kant van de peutermatras. Deze matrassen met dubbele stevigheid zijn meestal iets duurder dan een enkele stevigheid, maar het is zeker het extra geld waard  omdat je na 9 maanden geen nieuwe matras hoeft te kopen. Wanneer nieuwe ouders voor het eerst een hoogwaardig aanbevolen matras voelen denken ze “dit is te stevig voor mijn kleine baby” maar dat is precies wat je wilt. Stevige matrassen verminderen het risico op wiegendood en vergemakkelijken het leren rollen en bewegen. Als je je hand in een matras in de winkel duwt en je hand zinkt en de matras de inkeping van je hand behoudt is het waarschijnlijk geen goede optie. Als je je hand in een matras met een spoelkern duwt voel je dat het lekker stevig en ondersteunend is. De peuterzijde voegt extra schuimkussen toe bovenop die stevigheid, maar pas nadat je baby weet hoe hij moet rollen, zitten en staan. Dus we raden zeker een wiegmatras met dubbele stevigheid aan. Buiten dat is de andere optie de Newton Wovenaire-wiegmatras die een innovatief ontwerp gebruikt met een stevigheidsniveau dat geschikt is voor zowel baby’s als peuters.

Prijs: Het is zeldzaam dat u een combinatie van wieg en peutermatras of babymatras vindt, in plaats daarvan kopen de meeste mensen ze apart om ervoor te zorgen dat ze de converteerbare wieg in de exacte stijl kunnen krijgen die ze leuk vinden en de matras die past bij hun behoeften en budget. Je kunt zeker een vrij goedkope wiegmatras kopen, maar ze hebben de neiging niet om te zetten van baby naar peuter wiegmatrassen. Naar onze mening is het de moeite waard om een ​​beetje te spiegelen voor een wiegmatras van hoge kwaliteit, omdat je het waarschijnlijk een paar jaar zult gebruiken. Verwacht te betalen van $200-300 voor de beste babymatrassen die er zijn, maar vergeet niet de Milliard-matras te bekijken die de rest wieg concurrentie wegblaast met hun $55 matras.

Emissienormen: Matrasfabrikanten hebben hun industrienormen goed aangepast om de binnenluchtkwaliteit te verbeteren en de inademing van schadelijke VOS door zuigelingen te verminderen. Er zijn een aantal milieu-instituten en commissies die voor privé-certificering van matrassen zorgen. De belangrijkste is GreenGuard-certificering. Als u dit label ziet kunt u er zeker van zijn dat de matras voldoet aan de relatief strenge VOS-emissienormen. Je kunt ook nog verder gaan en investeren in een organische wiegmatras die meestal wordt gecertificeerd door de Global Organic Textile Standard of Oregon Tilth. Als je besluit om voor biologisch te gaan ga dan helemaal. Een matras met het label “gecertificeerd biologisch” wordt gemaakt van ten minste 95% organische materialen. Een matras gelabeld als “gemaakt met gecertificeerde organische materialen” zal waarschijnlijk een veel lager organisch gehalte hebben gemengd met goedkopere synthetische materialen.  Dat kleine ‘made with’-statement is lastig omdat het kan betekenen dat de matras is gemaakt met 2% biologisch of 90% biologisch en het is moeilijk om de werkelijke aantallen te bepalen. Als u kiest voor een matras met een kern van polyurethaanschuim raden we aan te voldoen aan CertiPUR-US, dat zorgt voor lage VOS-emissies en geen formaldehyde, zware metalen, chloorfluorkoolwaterstoffen of gereguleerde ftalaten. Natuurlijk, hoe hoger de productienormen, hoe hoger het is om de matras daadwerkelijk te maken.

Ontluchting: hoogwaardige wiegmatrassen hebben kleine ventilatieopeningen langs de zijkant om de matras te helpen “ademen”. Het lijkt misschien gek, maar deze kleine ventilatieopeningen helpen voorkomen dat de matras verschillende geuren van je baby absorbeert, zoals een vuile luiergeur. Combineer dat met een goed wiegmatras en je kunt geuren lang buiten houden.

Levensduur: Een van de redenen waarom we producten zoals wiegmatrassen vergelijken  is om u niet alleen de korte-termijntest te geven, maar ook de evaluatie van de betrouwbaarheid op lange termijn. Als je van plan bent om meer dan één kind te krijgen of als er een kans is dat er zou kunnen gebeuren  raden we aan om een ​​hoogwaardige matras te kopen die de tijd van je baby in een wieg zal overleven. De minder dure modellen missen bepaalde functies zoals randstaven die doorzakken voorkomen en gebruiken goedkope materialen zoals dunne vinyl hoezen die binnen enkele jaren uitdrogen en barsten. Naar onze mening geef je  extra $50-100 uit en ontvang een matras van goede kwaliteit die uw gezin vele jaren mee gaat. De meeste wiegmatrassen kunnen ook worden gebruikt in de wieg en het peuterbed. Als u een converteerbare wieg van 3in1 of 4in1 koopt  kunt u dezelfde matras blijven gebruiken als peuter als u deze converteert naar een peuterbed bed matras. Het is een geweldige manier om wat geld te besparen door geen apart peuterbed en matras te hoeven kopen.